Mouth Fungus Hastalıgı Hakkında


ugrdgnÇevrim Dışı

Kayıt: 04/11/2014
İl: Izmir
Mesaj: 74
ugrdgnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2016 09:25
Selamlar

Tanktaki Uaru'lardan birinde mouth Fungus denilen ve balıgın agız kısmınıyavas yavas eriten bakterilerden mevcut. Balık yem yemeyi kesti ve diger balıklara sıcramasından endişe ediyorum. Yurt ddışı sitelerde antibiotik tedavisinin etkili oldugundan bahsediyor.Fakat bunu uygularken tum tanka mı yoksa karantina da sadece balıga mı uygulamalı tereddutte kaldım. Antibiotik olarak onerilen Penisilin grubu. Daha once bu sorunla karşılaşıp aşabilen bir arkadaş varsa yardımlarını bekliyorum.

Tesekkurler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2016 09:49
Uğur bey,öncelikle mümkünse o balığı başka bir akvaryuma ayırın. Sonra suyunu hava taşıyla havalandırırken suyuna açık yeşilimtırak yapacak kadar mikofish ekleyin, o suda 3 gün yüzsün 3gün sonra su değişimi yapın yine mikofish damlatın ilaçların kullanım şeklini aşağıda ekleyeceğim o konulardan ayrıntılı faydalanırsınız. Ayrıca eczanede 4 Tl etkili bir melhem var terramycin deri melhemi balık ele alınır ilgili bölgenin ıslaklığı hafifçe bastırılarak pamuk yahut kağıt mendille alınır parmağa melhem sıkılır sadece o bölgeye sürülür çok geniş alanlara yaymayın melhemi, zarar vermesin balığa. Bunun yerine tetra kapsül vardır onun banyosuda yaptırıbalir. Onunda linkini bir arkadaşın anlatımından ekleyeceğim. Bir kereye mahsus gerekirse permasol banyosuda düşünülebilir. Önce permasol banyosu yaptırılıp, artından terramycin deri melhemi ilgili bölgeye sürülür ve balık yüzdüğü suda mikofishli olursa erimeye sebep olabilecek bakterilerin yok olabileceğini düşünüyorum inşaallah.

Terramycin uygulama tekniği bu konuda ayrıntılı mevcut eczanede satılır, yeme deriye sürme teknikleri hepsi son ve ilk sayfalarda mevcut çeşitli yerlerinde konunun.
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/akvaryum_seruveninin_sonu_lanet_olasi_columnaris_k767201.asp[/URL]

Permasol banyosu eczanede satılan bir ilaç bu konuda celalabay nickli arkadaş tarif etmiş :
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/permasol_mucizesi_k830455.asp[/URL]

Mikofish kullanım tekniği burada ayrıntılı işlendi:
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/erkek_yunusum_Iki_gundur_durgun_ve_surekli_yuzeye_k828609.asp[/URL]

Buradada üstteki linkler ve başka birçok konu mevcut incelersiniz başlıkları.
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp[/URL]

Balığı ayırıp tedavi etmeniz iyi olur, çünkü eriyen yerlere sağlıklı balıklar yemek amaçlı saldırır, çünkü yaralı balıktan kan sızıntısı olur suya onu algılar sağlıklı balıklar.

Bunları size tavsiye edebilirim, mantığınıza uyarsa uygulayabilirsiniz, inşaallah iyi olur.

Ayrıca balığın yüzdüğü suya balık vitamini sıvısı damlatırsanız iyi olur balıklar deriden emilim yapar sudaki vitamini emer, örneğin vitafish gibi petshoptan bir balık vitamini sıvısı alıp suyuna uygun dozda damlatabilirsiniz örneğin 50 litre suya 15 damla gibi. Yem yiyorsa yeminede 1-2 damla damlatabilirsiniz. Böylece balığın bağışıklık sistemi kuvvetlenir.

Fungus terimi geçiyor hastalıkta fungu(mantar) demek büyük ihtimal üsttekiler iyi gelecektir düşüncesindeyim. Bunların yanında mantar hastalıklarının yayılmaması için su değşiimi bol bol yapılmalı, filtreler fazla doldurulmamalı, su değişiminden korkmamak lazım 5 günde bir bol bol bir akvrayumdan klorsuz su eklemek şartıyla su değişimi yapıbalir. Kendimden örnek vereyim 6 senidir 50 litre bir akvaruymu var bundan haftada bir en az yüzde 60 su değişimi yaparım klorsuz dinlenmiş su ile, balıklardan ölenler tabii oldu ama yaşayanlar 6 yaşındahala.

Mikofish damlatacaksınız ya suya aynı anda 50 litre su içinde ilk gün 5 -6 damla metilen mavisi damlatın buda yaraya saldıran parazitleri öldürür akvaryumda balık saldırıya uğramaz, deepfix deepdezopur tercih edebilirisniz elinizde suyu maviye boyayan metilen sıvısı varsa onuda kullanabilirsiniz. Hava taşıylada karantina akvaryunu orta derece havalandırın tedavi boyunca süngerli filtreler kullanmayın sünger ilacı emer çünkü.


Hiç birşey yapamıyorsanız eczaneden mutlaka terramycin deri melhemini bulun yemine yarım pirinç tanesi kadar sürün atan yesin, ve deride en yoğun olan kısma parmakla sürün akvaryumuna salın, tabiki ıslak bölgeyi sürmeden önce pamukla yahut kağıt mendille ıslaklığını alınki sürmek melhemi kolay olsun.


Buda tetra kapsül banyosu şekli arkadaş anlatmış aşağıda

[QUOTE=BabySoul]Mesut abinin söylediklerine ek olarak terramycin merhemi sürmek ufak balıklara zordur. Bir kaç balık varsa columnaris bakterisine yakalanmış aşağıdaki tetra ilacı ile akvaryumdan alınmış su içerisinde balığı 10 dk banyo yaptırmanız daha kolay olacaktır. Tetra ilacı eczanelerde satılmaktadır, içeriği ise merhemde olduğu gibi tetrasiklin yani gram negatif bakteriler için kullanılır. İlaç 250mg ve 500mg lık olarak satılmaktadır. Balığı banyo yaparken 10 litre suya 50 mg gelecek şekilde bölüp eriterek banyo yaptırın. 250 lik ilacın 5/1 ini 10 litre suya yada 500 lüğün 10/1 ini. 5 litrede yapacaksanız bu oranların yarısı olmalıdır. Bu ilaç aynı zamanda ana tanktada aynı ölçülerde kullanılabilir, illa ki biyoteknik mikofish, deep fix acrifix ve sera baktopur kullanmak şart değildir. Burada amaç columnaris flexi bacteria adı verilen gram negatif bakteriyi yok etmektir. Akvaryumcularda satılan bu ilaçlar harici alternatif bir tedavidir. Piyasada şu an sera baktopur yasal olarak satıştadır. Mikofish yerine baktopur kullanmak biyoteknik mikofishe ya da deep acrifixe göre daha etkilidir.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/160920/1_tt.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/160920/tetra.jpg[/IMG][/QUOTE][EDIT]mesutok,2016-01-25 09:59:57[/EDIT]

Beğenenler: [T]162688,Va_sil[/T][T]167611,ugrdgn[/T]
Teşekkür Edenler: [T]162688,Va_sil[/T][T]167611,ugrdgn[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ugrdgnÇevrim Dışı

Kayıt: 04/11/2014
İl: Izmir
Mesaj: 74
ugrdgnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2016 11:45
Mesut Bey

Detaylı ve ayrıntılı anlatımınız için cok tesekkurler. Akam hemen deneyeceğim yontemleri.

Bende Biyo Ichtyo , Contra Ichtyo , Bactopur , deepdezopur var. Tankım 2 metre ve içindeki oturmus suyu bozmamak adına kimyasalldardan mumkun oldugunca uzak durmaya calısıyorum. Fakat aklıma takılan mantar olması dolayısıyla tankta bir balıkta goruldugune gore suda mevcut olması. Balıgı ayırdıktan sonra mevcut suyu bozmamak adına sudaki bakterilerden kurtulma yolunda neyi tercih edebilirim sizce? Antibiotiği ana tankta kullanmak tum bakteri dongusunu yok edecektir. [EDIT]ugrdgn,2016-01-25 11:50:57[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2016 11:55
Mikofish tavsiyem yerine backtopur kullanabilirsiniz, deepdezopur metilen mavisi olarak kullanın, Ana tanka zaten uygulamayın, bazen bir balık kavgada yaralanır ağzından falan başka balık ısırır oradan suda her zaman mikrop, bakteri , parazit dolanır incinen yerden ilgili balğıa yerleşir. Onun için diğer balıklarda merak etmeyin sorun olmaz, siz o balığı ayırın ayırdığınız başka bir akvaryumda tedavi edin iyileşince salın akvaryumuna. Üsteki tavsie ettiğim konuları iyici inceleyin acele etmeyin sonra aklınıza yatanı uygulayın. Zaten üstte birçok ayrıntılı konu ve açıklama verdim, öncelikle o balığı diğer balıklardan ayırınki rahat yüzeceği bir akvaryuma karantina akvaryumuna başka balıklar ona zarar vermesin. Hava taşıylada suyunu havalandırırken Backtopur'u uygun dozda uygularsınız. Yüzdüğü suya. Baktopur 800 L sıvısı ise elinizdeki suyu açık sarı yapacak kadar kullanın backpotur Direct tablet ise aspirin gibi olur onuda link eklerim uygun dozda kullanırsınız Backtopur Direct tableti aslında iç parazit ilacıdır, ama dış parazitlerde yaralardada faydasını görenler oluyor kullanıp. Tercih sizin kullanın isterseniz. Kullanımı onunda ekliyorum tablet ise elinizdeki.

SERA BACKTOPUR DİRECT KULLANIM:

TATLI VE TUZLU SU AKVARYUMLARINDA İÇ PARAZİT TEDAVİSİNDE KULLANIR. KARINLARIN ŞİŞKİN OLMASINDAN BALIKLARINIZ İÇ PARAZİT RAHATSIZLIĞI OLDUĞUNU ANLAYABİLİRSİNİZ. BU DURUM GENELLİKLE PULLARIN KABARIK VE GÖZLERİN FIRLAK OLMASI GÖRÜNÜMÜ İLE BİRLİKTE OLUR. DİĞER BELİRTİLER İSE; SALLANTILI HAREKETLER GÖSTERMELERİ, RENKLERİN KOYULAŞMASI, İŞTAHIN AZALMASI VE SONUNDA TAMAMEN İSTEKSİZ BİR DURUM ALMALARIDIR. HASTALIĞI GEÇ FARK ETMİŞ OLSANIZ BİLE SERA BACTOPUR DİREKT KULLANARAK HEM HASTA OLANLARI TEDAVİ EDER, HEM DE HENÜZ HASTA OLMAMIŞ OLANLARI KORUMUŞ OLURSUNUZ.

KULLANMA TALİMATI :

HER 50 LİTRE AKVARYUM SUYUNA 1 TABLET TEDAVİ ESNASINDA İYİ BİR HAVALANDIRMA SAĞLAYINIZ. CO2 GÜBRELEME SİSTEMİNİ KAPATINIZ, KARBON FİLTREYİ KULLANMAYINIZ. 3 GÜN SONRA SUYU %50 DEĞİŞTİRİNİZ, HENÜZ İYİLEŞME GÖZLENMİYORSA TEDAVİYİ TEKRAR EDİNİZ. GEÇMİŞSE SERA SÜPER KARBON İLE FİLTRELİME YAPMANIZI ÖNERİRİZ SUYA. EĞER HASTALIK İLERLEMİŞSE SERA BACTOPUR DİREKT İLE BALIĞINIZA YOĞUN BANYO YAPTIRMANIZI ÖNERİRİZ. BUNUN İÇİN 2 LİTRELİK AYRI BİR KAPTA 1 TANE SERA BACTOPUR DİREKT TABLET ERİTİNİZ, HASTALIKLI BALIKLARI 30 DAKİKA BOYUNCA BU KAPTA BANYO YAPTIRINIZ VE TEKRAR AKVARYUMA KOYUNUZ AYRICA AKVARYUMA NORMAL DOZDA SERA BACTOPUR DİREKT UYGULAYINIZ.


En basit yöntem olarak terramycin deri melhemi bile ilgili noktaya uygulamakla başarılı oluyor. Sabah akşam sürmekle o noktaya sadece.


İlaçları ana tanka uygulamayın ilgili balığı ayırın başka akvaryumda uygulayın. Termaycin sürme melhem sürecekseniz sadece o bölgeye onun için balığı ayırmaya gerek yok. sürün salın ana tanka ama işte sorun şu o balığın yara yerine başka balıklar saldırır büyütür yarayı balık ölebilir, yara derinse ayırmakta fayda var.[EDIT]mesutok,2016-01-25 12:00:12[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir