mücevher kovalamaca


aarowanaaÇevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2014
İl: Antalya
Mesaj: 144
aarowanaaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2014 16:38
Ben kovalamasın demiyorum , hobi olarak yine kovalasın:) Ama neden bu hışım yüzgeçlerini kopartıyor? Yardımcı olabilir misiniz? Ne yapmalıyım?

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=knLR3OVw7Fw&feature=youtu.be[/VID]

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=eSqQrpTAHYc&feature=youtu.be[/VID]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2014 19:07
Bir balığın yüzgecinde yüzgeç erimesi hastalığı varsa oradan sızan kana sağlam balıklar saldırır yemek amaçlı, Başka bir türse diğer türe saldırıp yiyebilir uygun olamyan bir türse gibi sebepler sıralanabilir. Yaralanan balığın kanlı yarasına sağlam balıklar saldırır. Saldırıya uğrayan balığı ayırmazsanız başka akvrayuma o ölür saldırılara uğraya uğraya.
Yapmanız gereken,  Bu balık bakteriyel bir yüzgeç erimeside olabilir, ben videoları izleyemiyorum şu anda. yada bir yaralanmada olabilir. her halukarda balığı yaşamasını istiyorsanız başka bir karantina akvrayumuna ayıracaksınız kendi suyuyla akvrayumdan aldığınız suyla yada yarı yarıya biraz eski sudan birazda yeni su ekleyeceksiniz yeni akvaryuma ve içine bir hava taşı atıp suyu havalandırırken. Bu tür hastalıklarda kullanılan. Mikofish 12 TL ilacı alıp kullanabilirsiniz. Suya damlatmaya başlayın suyunu biraz sarartınca tamamdır sonra 3 gün izleyin balığı. İyileşme olur kanlanmalar durursa 2 hafta onu orada besleyin ayrı sonra yaşarsa ana tanka salarsınız balıkların yanına.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aarowanaaÇevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2014
İl: Antalya
Mesaj: 144
aarowanaaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2014 19:29
Tankta 2 tane mücevherden aşka balık yok. Önce yüzgeç erimesi sandım ayırdım 3 gün karantinada mikofish ile baktım iyileşme gösterdi . Sonra aklıma geldi, birbirlerini kovalamaya başlamışlardı onunla alakalıdır diye tekrar ana tanka aldım. 
Eş tutmuşlardır ve biraz sert hayvanlar diye olur böyle şeyler diye düşünmüştüm, ancak diğer balık durumu iyice azıttı. Yanına yaklaşıyor koyu renkli olan  onu sallamayınca ısırıyor kaçmaya çalışırken de yüzgecinden kopartıyor. 
Tekrar tam düzelene kadar ayırayım o zaman ya da aralarına set çekeyim :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir