Muhabbet Kuşum Ötmüyor Az Hareket Ediyor


srkan01Çevrim Dışı

Kayıt: 14/08/2017
İl: Adana
Mesaj: 2
srkan01Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2017 13:24
İyi günler 4 gün önce muhabbet kuşu aldım 2 gündür elime gelmeye başladı ısırmıyor fakat internetten kuş sesi açsam bile ötmüyor ve az hareket ediyor herhangi bir hastalığı felan mı var acaba ne yapmalıyım ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2017 15:38
[QUOTE=srkan01]İyi günler 4 gün önce muhabbet kuşu aldım 2 gündür elime gelmeye başladı ısırmıyor fakat internetten kuş sesi açsam bile ötmüyor ve az hareket ediyor herhangi bir hastalığı felan mı var acaba ne yapmalıyım ?[/QUOTE]
Henüz ortamına alışamamış, kendini güvende hissetmiyor olabilir. Ya da dediğiniz gibi sağlıksız da olabilir. Görmeden yorum yapmak zor. Kuşlar av hayvanı olduklarından hastalıklarını tedavi için çok geç olana kadar saklamakta çok iyidirler. Bu nedenle en ufak beden dili ve belirti iyi gözlemlenmelidir. Ayrıca kuşun dışkısı da salığı hakkında çok fazla şey anlatır. Bu nedenle dışkısını da düzenli olarak kontrol etmek gerekir. Diyetini zengin tutmak, kafesini oyuncaklarla zenginleştirerek depresyonun önüne geçmek ve kafesinde nikel gibi zehirli metalleri bulundurmamak sağlıkları açısından önemli detaylardır. Papağan tipi kuşlar 10-80 sene kadar yaşayabilseler de esaret altında bu süre kötü bakılmalarından dolayı 5-6 seneyi geçmiyor..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir