Nano Bitkili Tankım(Güncellenecek)


MCorbaciÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2011
İl: Karabük
Mesaj: 199
MCorbaciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2013 00:18
Fotoğraf:








Boyut (cm):40*30*30
Kapasite (litre):36
Canlılar:Saz, Java Moss, Rotala Macrandra (Green), Myriophyllum Matogrossense, Canlı olarak Lepistes Yavruları, Kiraz Karides.

Malzemeler: Tabanda altttan üste sırayla, jbl Florapol+Aquaclay kuru karışım (5lt), misket gübre,  hagen siyah (5Lt), Işıklandırma olarak akrobat lamba ve Philips Tornado 15W(23W ile değişecek), Filtre Tetra-tec ex 400 (Yeni Seri), dekorasyon olarak mango ve lav kayaları, Mayalı co2 ancak şimdilik kurulu değil tankın düzene girmesini ve bitkilerin ortama adapte olmasını bekliyorum ayrıca difüzörümü yurtdışından sipariş verdim kargoda resimler eklenecek, son olarak bolca emek :) 

Akvaryum Bakımı: Dıy NPK, Sera Florena, Haftada bir Dıy excel takviyesi (moss nedeniyle daha yoğun kullanamıyorum). Haftada bir %20 su değişimi.  

Kullanılan Yemler: Şimdilik Canlı Artemia, Tetra Rubin, Sera Spurilina tabs, kurutulmuş artemia.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Akvaryum , İlk kurulumunda sera aquatan ve sera bio-nitrivec, ayrıca gerekli görüldüğünde kullanmak üzere sera toxivec ve diğer ilaçlar bekliyor, ancak ilaç kullanma taraftarı değilim. Son olarak bemiks ampul vitamin.


Akvaryumun kurulum aşamasında heyecandan fotoğraf çekmeyi unutmuşum.  Kurulumdan sonra boş akvaryumu çekmek yerine bitkileri ektikten sonra çekmek istedim. Akvaryum 1 haftadır bitkiler eklenmeden boş ve çalışır halde bekliyordu, bugün bitkileri yerleştirdim. Akvaryuma Cuba bitkisi eklenecek ancak, co2 sistemini kurmadığımdan ve akvaryum gübre takviyelerine yeni başladığımdan dolayı tank oturmadan eklemek istemedim, sıcaklık 24 derecede sabit lepistesler ana tankımdan aldığım yavrular ve ana tankımı bozduğumdan bu balıkları büyüyene kadar buraya aldım. 2 ay sonra akvaryumda balık olmayacak ve sadece karides akvaryumu olarak görev yapacak. Son olarak bitki ekiminde tabanı oynatmam neticesinde hafif bir bulanıklık var. 

Akvaryumum hakkındaki yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. İlerlemeler buraya eklenecektir. Saygılar. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir