Nasıl Koloni Oluşturulur?


alikesÇevrim Dışı

Kayıt: 02/08/2010
İl: Adana
Mesaj: 3
alikesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2010 01:39
Arkadaşlar sp ve yunus alcam koloni oluşturcam ama nasıl koloni oluşturulduğunu bilmiyorum. Akvaryumum 110 uzunluk 60 derinlik 50 en. Kaç tane koloni oluşturulur bu balıklarla?.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kskmertÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2010
İl: Izmir
Mesaj: 99
kskmertÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2010 01:49
2 seçenek var ya hazır koloniler alcaksınız 1erkek 4dişi yada 10ar tane yavrusunu alıp cinsiyetleri belli olunca kendinize 1 erkek 4 dişi ayırıcaksınız 2 türden de sonra gerisini çıkarıcaksınız elinizden.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2010 11:10
Koloni kavramı malawiler için dişi ve erkek sayısı belirli, birbirine uyumlu ve çiftleşerek üreyip çoğalabilen balıklar olarak ele alınabilir. Tek tek toplama yöntemle dişi erkek sayısını ayarlamak, sonra da onların çiftleşmesini beklemekle koloni olmaz. Koloni üyeleri belirli bir zaman birbiri ile birlikte yaşamış, uyum sağlamış yetişkin bireylerden oluşmalıdır. Bunun için ya çok sayıda yetişkin balık alınır ve aralarından uyum sağlayanlar zaman içerisinde gözlenerek belirlenir (ki bu pahalı br yöntemdir), ya da ufak balıklar alınıp, birlikte büyütülüp, uymayanlar zamanla dışarı alınıp, büyüdüğünde dişisi erkeği belli uyumlu balıkları bir arada tutarak oluşturulabilir. İkinci yöntem daha sağlıklı ve kontrollüdür. Hem balıkların gelişiminden de min olursunuz.
Bunların dışında aynı işleri yapıp düzenli yavru alan kişilerin elden çıkardıkları koloniler de "hazır yapılmışı var" şeklinde alınabilir. Bu tip alımda önemli kriter balıkları gerçekten koloni olduğundan emin olunması, çıkma balık olmaması, toplama balıkları koloni gibi göstermeye çalışan birisinden alınmamasıdır. Maalesef son yazdığımı yapanlar olabiliyor.
Sadece yunus olacaksa 1E-3D ile 2E-7D arasında değişen bir çok kombinasyon olabilir. Sarı prenseslerde bu sayılar 2E-10D kadar olabilir. Hem yunus hem de SP olacaksa o zaman 1E3D yunus ve 1E3D SP ile başlayıp gerekirse sonradan sağlıklı, uyumlu dişiler ekleme yoluyla koloni büyütülebilir.
Hangisi olursa olsun başta sadece bir tür balık ile başlayın. Aynı anda iki türü birden eklemeyin. Birinci tür oturduktan sonra ikinci türü ekleyerek devam edin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir