Nasıl Sağa Sola Gidip Gelirler?


EfequinnÇevrim Dışı

Kayıt: 23/01/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 54
EfequinnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2019 22:05
[:nazar:]Bazı boylandırma akvaryumlarında sağa sola gifip geliyorlar am bir türlü benimkiler gidip gelmiyor napmam lazım 40 adet sürü halindeler.
[:nazar:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

çulsuzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/03/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 1877
çulsuzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2019 00:24
Akvaryuma yeni konulduğunda sürü halinde gezerler. Biraz zaman tanıyın alışacaklardır.
Büyümelerini istiyorsanız sizin istediklerinizi yapmalarını beklemeyin. Siz onların istediklerini yapın. Su değişimi ve kaliteli yem. [;)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrim Dışı

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21458
KınayuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2019 00:50
[QUOTE=Efequinn][:nazar:]Bazı boylandırma akvaryumlarında sağa sola gifip geliyorlar am bir türlü benimkiler gidip gelmiyor napmam lazım 40 adet sürü halindeler.
[:nazar:][/QUOTE]

Selamlar balıklarınız tam öğününde kararında doyuyorsa bu dediklerinizi neden yapsınlarki ? Neden böyle bir davranış sergilemelerini istiyorsunuz ayrıca ?
O gördüğünüz yerdekilere az yemleme yapılıyorsa hayvanlar yem atılacak diye sahiplerini veya bir insan gördüklerinde sağa sola gidip geliyorlardır . Bu dediğiniz olumsuz bir durumun işaretide olabilir ayrıca .
Zahid kardeşimin dediği gibi akvaryuma yeni geldilerse ondan olabilir alışma evresinde olabilirler yem kabıyla yaklaştığınızda yem vereceğiniz taraf köşeye doğru bir hareketlenme yapmıyorlarmı mesala ? Kalabalık sürü halindeki yavru balıklara balık yükünden dolayı az yem atarlar doymadıkları gibi tadımlık olur o zaman balıklar sağa sola giderek yem atılacak sanıyor arayışında olabilirler. Birde dediğim gibi bu doğal davranışları yeme doymadıklarından olabileceği gibi kötü su şartlarındanda olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir