Nattereri Cinsi Balık Aldım Bilgilenmek İstiyorum


rocknrolla84Çevrim Dışı

Kayıt: 08/11/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 91
rocknrolla84Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2016 23:06
[QUOTE=MertExa]

Önerileriniz için teşekkür ederim. Bu markette satılan hazır karidesi aldığım gibi direk atimmmi suya yoksa bi temizlik işlemi varmı ?[/QUOTE]

Ayrıca dondurulmuş karides yerine balikcilardan makarnalik karides alırsan daha iyi renklenirler. Temizlemesi gayet basit kabuğunu ayırıp kafasını aldığında baliklara yemeleri için saf et kalıyor.



Bende şuanda sadece büyük bir iç filtre var o kadar. Dış filtre alıcam fakat durumum müsait değil şuanda. Balıklar için şuanlık bir sorun oluşturmaz sanırım. Birde akvaryumda anübias bitkisi mevcuto yüzden günde 6 saat civarı açık tutuyorum ışığı.[/QUOTE]

Görüntü olarak su cidden bulanık olucaktir ama bu tür ph nitrat vesaire bakımından gayet dayanıklı balıklar olduklari için balıklar için bir problem olmaz. Sadece senin için iyi bir seyir keyfi vermez.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FERlTÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 05/11/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 137
FERlTÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2016 23:48
Balıkları yavru iken ışığa ve yüzeyden yem yemeye alıştırmalısın. İlerde sorun yaşamak yüzey için pul yem kullan ışık içinde günde max. 6 saat iyidir. Gece balıklar için gerekli büyüme hormonu salgılaması için karanlıkta gerekli. Natteriler yapıları gereği ister F0 ister yerli üretim olsun yinede ışıktan korkacaklar buna hazırlıklı ol.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertExaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/11/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 83
MertExaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2016 23:52
[QUOTE=rocknrolla84]Ayrıca dondurulmuş karides yerine balikcilardan makarnalik karides alırsan daha iyi renklenirler. Temizlemesi gayet basit kabuğunu ayırıp kafasını aldığında baliklara yemeleri için saf et kalıyor.

Görüntü olarak su cidden bulanık olucaktir ama bu tür ph nitrat vesaire bakımından gayet dayanıklı balıklar olduklari için balıklar için bir problem olmaz. Sadece senin için iyi bir seyir keyfi vermez.[/QUOTE]

Görüntü olaraktan şuanlık bir sıkıntı yok su gayet temiz duruyor fakat ilerleyen zamanlarda tabi ki kirlenmeye başlayacaktır. Örenerileriniz için teşekkür ederim.

[QUOTE=Month]Balıkları yavru iken ışığa ve yüzeyden yem yemeye alıştırmalısın. İlerde sorun yaşamak yüzey için pul yem kullan ışık içinde günde max. 6 saat iyidir. Gece balıklar için gerekli büyüme hormonu salgılaması için karanlıkta gerekli. Natteriler yapıları gereği ister F0 ister yerli üretim olsun yinede ışıktan korkacaklar buna hazırlıklı ol.[/QUOTE]

Yem yeme konusunda şuanda iyiler alıştılar akvaryuma iyice. İlk 5 tane aldığımda sürekli saklanma gereği duyuyorlardı fakat 4 adet daha ekleyince tam bir sürü oldular ve kaz ciğerini attığımda çok iyi yiyorlar. Bugün dondurulmuş karidesi bardakta buzunu çözüp ipe bağlayıp akvaryuma sallandırdım ve fena saldırdılar izlemesi çok keyifli. Işık mevzusuna gelincede akşam saat 7 gibi açıyorum gece 1 de yatıncada kapatıyorum.

Birde balıklarıma petshoptan aldığım artemia yemi versem sıkıntı olurmu yerlermi ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FERlTÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 05/11/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 137
FERlTÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2016 00:02
Sakadat ve tavuk verirsen kusup su dengeni bozarlar. Piranhaları öldürebileceğin iki yöntemden birisi kusmaları diğeri elemeleridir. Bunlar harici besleyebilirsin. Sen yavru balık beslemiyorsun artemia neden vereceksin protein ağırlıklı besleyeceksin. Dana yüreği,karides,kalamar,kıraça,somon,hindi but gibi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir