ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
rocknrolla84
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
136
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Kasım 2016 00:46
Son Ziyaret:
08 Aralık 2017 17:34
Toplam Mesaj:
91 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alper Arslan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
desinatör (kumaş tasarımcısı)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

4 adet natteri pirana Isimleri: Killer Butcher Dagger Ve Hunter Alper ARSLAN

SON 10 MESAJI

Kabuksuz Artemia Hakkında
Mevzu bahis artemia olunca miktarın fazla olmasında hiçbir sakınca olmaz. Fakat sizdeki kurutulmuş artemia. Canlısı kadar brsleyici ve sağlıklı değil. Kuru artemia suda diğer kuru yemlerde olduğu gibi bozulma yapabilir. Ama yinede kuru yeme göre yavrular için daha faydalı oranı 2 dakikada bitiricekleri şekilde ayarlarsaniz azar azar ve sık sık vererek sağlıklı yavrular buyutebilirsiniz.
Kışın Dayanabilirlermi
Öncelikle herkese selamlar ve saygılar. Mustafa bey burası resmi bir kurum olmayabilir fakat genele hizmet veren bir hobi formu ve belli başlı kuralları bulunmakta. Uslubunuz eminimki kötü ve yanlış birşey içermiyor ve genel olarak forumdaki insanlara bu şekilde hitap etmeniz bazı insanları rahatsız etmeyeceği gibi bazı insanlarida bu durumda olduğu gibi rahatsız edebilir. Size tavsiyem forum kurallarını bir gözden geçirmeniz böylece ileride bu tarz durumlardan oluşabilecek tartışmalarında önüne geçmiş olursunuz. Saygılarımla iyi hobiler.
Akcaryumcular Neden Satış Yapmak Peşinde
Serkan bey merhabalar. Diğer arkadaşların söylediklerine ek olarak eğer canlı doğuran düşünürseniz yani lepistes ve istanbulda bahcelievlere yakın bir konumdaysaniz size benim tankimdaki endler ve lepisteslerimden damızlık altı gençlerden bir koloni hediye etmek isterim. Elimde damızlık boyda pek fazla kalmadı malesef olsaydı onlardanda hediye ederdim.
Challenger Canlı Yem Ne Verilmeli?
[QUOTE=WhiteViper]

Eğer realitesi olmasaydı bu iş ticari amaçlı yürümezdi. Arz ve talep üzerine döndüğü içinmi bu hayvanların üretimi yapılıyor? Yoksa satılıp kar etme amaçlımı? bence bunu düşünmek gerekir. Ben bugüne kadar challenger sevdalısı veya meraklısı görmedim. Yani taleple alakalı bir durum değil bu. Ben en azından başkalarından daha iyi bir şekilde beslemeye çalışıyorum bu hayvanlar daha kötü durumda olabilirdi. Konuyuda farklı yerlere çekmenin manası yok acı çektirmek , zevk vb şeyleri siz kendi kafanızdan belirleyemezsiniz. Yorum için teşekkür ederim.[/QUOTE]

Mantık olarak petshopcu adam talep olan canlıyı getirip dükkanın da satar. Eğer petshoplardan bu canlılar yerine başka canlılar alinsa adam getirip tanka koyma riskine girmez buna bağlı olarak üreticilerde satamiycaklari balıkları üretmezler. Siz yol yakınken farklı türlere yönelin. Şimdilik bir problem olmuyor olabilir ama ilerde canlının sağlığını etkiliycek sorunlar oluşucak ve o zaman boyları büyük olduğu için yer bulma sorunu yaşayıp bayaa canınız sıkılcak. Zira bu canlıların görme duyulari bayaa zayıf ve yem bulma olsun veya yön bulma olsun burunlarindaki reseptörlerle yapıyorlar. Hacmi uygun olmayan tanklarda dekorlar veya kayalar bu canlıların burunlarina zarar veriyor çarpmalar sonucunda. Sonuç olarak tankinizda ilerki dönemlerde burnunun bir kısmı olmayan ve acı çeken, yaşam mücadelesi veren bir canlı sizi hem görsel hemde vicdanen tatmin edicekse zaten söylenebilecek pek birşey kalmiyor size.
Challenger Canlı Yem Ne Verilmeli?
[QUOTE=WhiteViper][B][/B] Benim en çok istediğim bi türdü. Bu balıkların akvaryum ortamındaki büyüdükleri maximum boy belli. Benim 650 litre akvaryumumda şuan iyi durumdalar. Petshopda 30 litre suda çürümelerinden ve orda burda sürünmelerinden daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bu forumda veya hobide hiçkimse emek verdiği şeyden vazgeçmek istemez. Zaten bende olmasa belkide daha kötü şartlarda birine gidecek. Birde şöyle bir görüş var piyasada : bu balıkları satın almazsak petshoplar satmayı durdururmuş. Bununda bi saçmalık olduğunu düşünüyorum , bu balıkları birileri elbette üretip belli bir kar amacıyla satışını yapıcak o yüzden bunu durdurmak malesef imkansız görüşünüz için teşekkür ederim :)[/QUOTE]

Selamlar. Dedikleriniz hiçbir şekilde realitesi olmayan şeyler. Bir kere bu sektör tamamen arz talep üzerine dönüyor. Ülkemizde meraklısınin fazla olmaması sebebiyle üretimi yapilmayip ithal edilen onlarca canlı türü var. Yani dediğiniz gibi talep olmasada üretirler savi tamamen yanlış. Düşünün bir kere siz bir uretici olsanız ve bu işi hobi olarak değilde ticari olarak yapıyor olsanız ne yapardınız? Size hiçbir getirisi olmayan ve satamadiginiz bir türümu uretirdiniz yoksa size kâr ettiricek daha mantıklı bir turemi yonelirdiniz. Ayrıca canlı yem konusuna gelirsek emin olun canlı yeme ihtiyaçları yok baliklarinizin. Madem alternatif besleme yönteminiz var hiç yönelmeyin ve sırf kendi zevkiniz için başka bir canlıya acı çektirmenin bir anlamı yok. Saygılar iyi hobiler.
Etcil Baliklara Canli Japon Baligi Yedirmek
Vicdan konusunda kesinlikle vejeteryan veya et yiyen insanları ayiramazsiniz. Burada büyük bir yanlışa düşmüşsunuz. Konu her zaman olduğu gibi olması gereken noktadan çok çok ayrı bir yere sapti. Bakın bir daha ve üstüne basa basa söylüyorum burdaki rahatsız edici nokta başka alternatifler varken ve o alternatifler predator tür açısındanda daha sağlıklı iken kalkıp başka bir canlının diri diri parcalatilmasidir. Evet et yiyorum evet vejeteryan değilim ama bu yapılan vahsilige sesiz kalmam gerektiğini göstermiyor. Bu olay ve buna benzer olaylar karşısında her daim karşılaştığım durumlarda tepkimi ortaya koyarım. Bu akvaryumdaki balık içinde böyle sokaktaki yardıma muhtaç kedi köpek içinde veya aç bir insan içinde. Lütfen bu konu hakkında yorum yaparken insanların yeme içme alışkanlıklariyla vicdanlarini kiyaslamayin.
Etcil Baliklara Canli Japon Baligi Yedirmek
Bu konuda canlı yeme karşı olmamızın sebebi sayın maviyesil inde dediği gibi siz her ne kadar buna karşı çıkıyor olsanızda bilimsel araştırmalar sonucu ortaya çıkan verilere göre japon balıkları daha doğrusu balıklarda tıpkı biz insanlar ve hayvanlar gibi acı duygusunu hisseden varliklardir. Bununla birlikte buradaki ortak tepki bazı insanların sırf evlerinin salonlarında bazı bastirdiklari duygularını tatmin etmek adına bir canlıyı başka bir canlıya diri diri parcalatmalaridir. Gelelim tavuk inek canlı yemi destekleyen herkes konuyu bu noktaya saptiriyor. Hiçbir insan evladı kalkıp bir danayi yada tavuğu masasına canlı olarak getirip eline çatal bıçağı alıp hadi millet afiyet olsun diyerek diri diri yemiyor. Kaldıki vejeteryan veya vegan olan insanlarda dünya üzerinde azımsanmayacak kadar fazla. Burada şöyle bir durumda söz konusu et yemek bir nevi bizim bünyemiz için ihtiyactir. Et ve hayvansal ürünler tüketmeyen bir çok insanda vücudun ihtiyaç duyduğu bir çok madde eksik kalıyor. Bitkisel besinlerle bunları ne kadar dengelemeye kalksalarda yinede başarılı olamiyorlar. Son olarak canlı yem konusuna yeniden dönersek etçil balıkların canlı yem dışında tuketebilicekleri bir çok alternatif varken yapılan şeyin vahşetten başka hiçbir izahı olmaz olamaz. Saygılar iyi hobiler.
Sivas Kızılırmak'ta Yakalanan Piranha
Üreme ve yaşama adapte olma konusunda şöyle bir durumda söz konusu. Pirana pacu ve diğer türler hakkındaki genel bilgiler hep yaşadıkları suların koşullarıdir. Fakat Türkiye koşullarında bu canlıların doğal ortamlarından değilde direkt olarak akvaryumlarda üretilerek bize ulastiklarini düşünürsek ve beslendikleri tank koşullarınında doğalarindan çok uzak olup kendilerini bir şekilde o koşullara adapte ederek buyudukleri göz önüne alınınca ortaya korkunç bir tablo çıkıyor. Emre bey'inde dediği gibi bir canlıyı sahiplenmek onun bütün sorumluluklarını üstlenmek ve hayatı boyunca ona gereken ilgiyi göstermek demektir.[EDIT]rocknrolla84,2017-08-02 20:33:24[/EDIT]
Sivas Kızılırmak'ta Yakalanan Piranha
Aslında alıp besleyip büyütüp öldürmek yerine bu türlerin akvaryum balığı olmadığıni anlayıp beslememek ve insanları bu türleri akvaryumda beslememe konusunda bilinçlendirmek daha insancıl bir çözüm. Ama bu noktadada aramizda yaşıyan bazı sorumsuzlar yine durmayacaklardir. Bir kaç yıl önce sırf şaka olsun diye seyhan nehrine natteri salan insanlar vardı.
Sivas Kızılırmak'ta Yakalanan Piranha
Tutulanlarin hiçbirisi nattari değil pacu cinsi. Natteriler Türkiye deki sularda ureyemez ve yaşayamaz fakat pacular uriyebilir.Pacular omnivordur yani hem et hem otla beslenirler. Ileride kizilirmaktaki balık turlerini azaltmalari muhtemeldir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.