Naturel Petshop Hakkında Uyarıdır.


Fatih1903Çevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 129
Fatih1903Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2020 15:52
Merhaba arkadaşlar.

Bir çok hobici tarafından tavsiye edilen ve özellikle akvaryum fiyatlarındaki uygunluk ile ön plana çıkartılmaya çalışan Naturel Petshop hakkında uyarıda bulunmak istiyorum.

Bu petshop'un akvaryum satışı ile onlarca güncel ilanı bulunmaktadır.

Bu gün petshop yakınlarına gitme imkanım oldu merak ettiğim için bulunduğu adrese gittim.Gördüklerimi sizler ile paylaşmak istedim.

Bulunduğu yer olarak Maltepe'dir.İçimizden karşı yakadan yada daha uzak mesafeden gitmek isteyen arkadaşlarımız olur ise hüsrana uğrayacaklar.İlanda gördüklerini maalesef gittiklerinde göremeyecekler.

[K]1-[/K]Güncel ilanlarında fotolarını da koydukları akvaryumların ellerinde olmadığını gördüm.

[K]2-[/K]Alüminyum çerçeveli akvaryumlarda hasarlar mevcuttur.Boyaları dökülmüş,bazı yerlerinde içeri çökmeler ve bolca çizikler vardır.

[K]3-[/K]Akvaryum dolapları mdf ama boyalarında çizikler,vuruklar ve açılmalar mevcuttur.Dolap ayakları aşırı derece de aşınmış.Akvaryumlar dolaplar üzerinde bir garip duruyor.

[K]4-[/K]Taç kapaklı olan akvaryumlarda ışıklandırma sistemi yok.Kendiniz yaptırmanız gerekiyor ama büyük bir orantısızlık söz konusu.Işık sistemi yaptırdığınız zaman korumasız olacak gibi duruyor.Nasıl bir çözüm bulunur bilemiyorum.

[K]5-[/K]Akvaryumlar dükkan içerisinde değildir.İş hanı içerisinde dışarıda duruyor.Normal yürüme yolundadır.Bu da inanılmaz bir görüntü oluşturmuş.Pislikten akvaryumların içine isimlerinizi eliniz ile çok rahat yazabilirsiniz.Benim tahminim akvaryumlarda bulunan hasarların sebebidir.Her geçen bir el atmış sanki.

[K]6-En önemli koyu en sona yazmak istedim.[/K] Akvaryumlarda bulunan kayıt ve kuşlaklar düşmek üzere.Silikonlar erimiş ve sarkıyor.Parmağınızın ucu ile dokunduğunuz anda kayıt ve kuşaklar akvaryum içerisine düşecek.Akvaryum camlarında birleşme yerlerinde ise aşırı bir taşma söz konusu.Sanki silikonlar sıcaktan erimişte taşmış gibi.

Benim gördüklerim bunlardır.Aklında buraya gidip ucuza akvaryum alma gibi düşüncesi olan arkadaşlarımız neler ile karşılacaklarını bilsinler diye yazdım.

Diğer ürünlerde nasıl olduklarına bakma fırsatım olmadı.

Akvaryum konusunda şunu net yazabilirim.İlanlardaki akvaryumları bulamayacaksınız.Neden böyle ilanlar veriyorlar anlamış değilim.Bu ilanlara inanıp gidenler akvaryum almasa bile başka ürünler alır diye mi düşünüyorlar? Bilemiyorum.

Merak edip gidecek olan arkadaşlar var ise araba park edecek yer yok.Bunu da göz önünde bulundursunlar.

Hepinizi iyi hobiler.





Teşekkür Edenler: [T]167708,WaveRider[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

capodicapiiÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]4,2,112546[/C] [B]10251,3[/B]
Kayıt: 14/06/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 3494
capodicapiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2020 16:28
Kendilerini tanırım ama bir samimiyetim yok. Hatta akvaryumlarını tavsiye etmem fakat dediğin mevzu onların elinde olan birşey değil yada onların bir ayıbı hatası değil.
Şimdi şöyle ki ,

1. Elinde olmasa bile aynısını getirtebiliyor. Çünkü seri üretim akvaryumlar satıyor. Zaten özel yapım akvaryumlarla kıyaslarsan arada kalite farkı olması doğal.
2. Dediğim gibi dizdiği akvaryumların yenisini isteyebilirsin. Ama bahsettiğin vahamette bir hasarlı akvaryum sattığını görmedim.
3.Akvaryumların dolap zerinde garip durduğuna hiç raslamadım. ( her hafta önünden geçerim)
4. Hiç bir taç kapaklı dükkan üretimi akvaryumda ışıklandırma olmaz. Varsa da fiyatı o olmaz. 150 liraya sıfır akvaryum satıyor. Kastettiğiniz ışıklandırma basit bir duy ve lambaysa bunun için kapakta donanımı hazır.. Ama iyi bir ışıklandırma bekliyosanız, en basit florasanla ışıklandırma bile 80-100 lira. Power led vs. konuşmuyorum bile. Fitay / ürün mukayesesinde ortada bir anormallik yok.
5. Dükkan küçük, o kadar akvaryumu içeri sokamıyor hak verirsiniz ki. Tozlanması da doğal kaldı ki bir çoğu filmle sarılı. Toz akvaryumun deforme olmasına sebep değil.
6. Silikon işleme tabi olduktan sonra sıcaktan eriyip taşmaz. O sıcak o sıcak değil :) O taşmalar sıkılan fazla silikonun yapıştırma esnasında iki cam arasında sıkışıp dışarı taşmasıdır. Bu da seri üretimde el işçiliğine önem verilmediğinden kaynaklıdır.

Bu kıstaslara dikkat eden birisi zaten ordan akvaryum almaz. Basit akvaryumlar onlar. 1990 model çerçeveli akvaryumlar. Bunları göz önünde bulundurmadan işi dükkana yıkmamalısın. Bu gün her akvaryumcuda standart akvaryumlar aynı kalitededir. Özel yapım akvaryumlar ile arasındaki farkın sorumlusu Naturel petshop değildir :)
Araba pazarından doğan slx alıp mercedes özellikleriyle kıyaslama yaparak satıcıyı zan altında bırakmamalısın. Eleştirilerin sahibi standart akvaryum üreticileridir. Aynı fiyata extra clear, ışıklandırma sistemli ve silikonları jilet gibi çekilmiş akvaryum satan akvaryumcu bulursan haklısın derim. Ama o akvaryumların 20 litre hacimlisi 500 tl. Eleştirdiğin akvaryumların 450 litreliği 500 tl.

Beğenenler: [T]204774,Cem Altay[/T][T]202876,AmazonDream[/T][T]217048,RobinsonDefoe[/T][T]131572,muratkizir[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

asliaralÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 344
asliaralÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2022 08:51
Ucuz ilanlari benim de dikkatimi cekiyor
Ancak sahibinden sitesinden, ne zaman mesajla sorsam, hicbir sekilde cevap yok. (Okundu bilgilerini devredisi birakmamislarsa, okundu da yok).

Uyguna mdf dolap ariyorum diye buraya yazmistim.

Acaba tecrubesi olan var mi burasi ile dolap konusubda?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BarsansÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 610
BarsansÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2022 20:11
[QUOTE=asliaral]Ucuz ilanlari benim de dikkatimi cekiyor
Ancak sahibinden sitesinden, ne zaman mesajla sorsam, hicbir sekilde cevap yok. (Okundu bilgilerini devredisi birakmamislarsa, okundu da yok).

Uyguna mdf dolap ariyorum diye buraya yazmistim.

Acaba tecrubesi olan var mi burasi ile dolap konusubda?[/QUOTE]
Ben bu yazıyı yeni gördüm, alalı 2 sene oldu, gayet memnunum, hatta idare eder ışık bile vardı, gayette sağlam, şuan elinde aynı akvaryum modelimi var bilmiyorum, coşkun akvaryum yazıyor bende, bende sahibinden numarasını arayıp kafama takılan soruları sormuştum [EDIT]Barsans,2022-12-16 20:12:37[/EDIT]

Beğenenler: [T]191417,asliaral[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir