Ne olacak benim halim


Emre23Çevrim Dışı

Kayıt: 12/07/2013
İl: Adana
Mesaj: 33
Emre23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2013 00:31
Merhaba arkadaşlar ben bu sene liseye geçtim.320 puan aldım . Meslek lisesine gideceğim. Ne olacağımı bilmiyorum. 8. sınıf 7,6. sınıflarda karnem full 1 di. Derslerim cok kötü . Lisedede bir halt olacağımı zannetmiyorum. Babam vefat etti . Annemde temizliğe gidiyor.Tek cocuğum . Evde yiyecek bir şey yok . Zop zor geçiniyoruz. Sizce günde 2 , 3 saat düşünsem iyi bir buluş yapabilirmiyim. Patentini vb. alırım. Sonra seri üretime geçip zengin oluruz. Böyle hayallere kapılıyorum işte. Sizce bu dediklerim olabilirmi ? Bir yerde okudum Bulunan icatlar bulunmayanların yanında okyanusta bir damla kalır diye. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BatuaydinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/11/2008
İl: Ankara
Mesaj: 5944
BatuaydinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2013 17:10
Senin yapacağın şu durumda 2-3 saat buluş yerine derslerinle ilgilenmen olacaktır. Ne iş yapıyorsan yap, yaptığının en iyisini yap.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

S.ÖztürkÇevrim Dışı

Kayıt: 20/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 208
S.ÖztürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2013 17:29
Fikirler Türkiye' de para etmiyor, hatta baş bile ağrıtabilir. Meslek lisesi kötü bir lise değildir, tabi sen kötü biri değilsen. Herkesin derdi kendine büyük geliyor Emre kardeşim. 13 yaşındayken sistemin parçası olmaya başlıyorsun, sende ki bu olumsuz duygular bu yüzden. Malesef bu sisteme mecburuz. Ben meslek lisesi okudum, şimdi yüksek okul mezunuyum. Elektronik okudum, alanımı seviyorum. Hiç dershaneye gitmedim, zaten bana çok saçma geliyordu dershane milli eğitime hakaret gibiydi, birazda maddi durumlar.. Az olana Rabbim güzel şeyler saklamış sanki, şükür eden mutlu oluyor :) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Moster66Çevrim Dışı

Kayıt: 26/05/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 62
Moster66Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2013 17:39
Bende senin gibi düşünüyordum liseye geçtiğim zaman benimde puanım 315di. Ailem çok istememe rağmen beni düz liseye yollamadı. Bende matbaa meslek lisesinden mezun oldum. Bu sene üniversiteye başlayacağım. Sana tavsiyem ben artık derslerime çalışacağım ve notlarımı düzelteceğim diyorsan düz liseye git ama eğer yok derslerim böyle devam eder diyorsan meslek lisesine git. Sana şunu söyliyim meslek lisesine gidersen eğer şunu bil ki üniversite hayalleri biraz zora düşüyor. Kat sayı kalktı ama düz lisenin gördüğü dersin 10'da 1'birini anca görüyorsun ve meslek lisesi öğrencilerinin neredeyse hepsi haylaz olduğu için ders işlenmiyor. Sürekli kavga çıkıyor okulda çünkü genel itibari ile meslek lisesine giden çocukların çoğu üniversite düşünmüyor liseyi bitiririm başımın çağresine bakarım derdinde. Benim okulumda düz lise ile ortak gördüğümüz 2 ders vardı onlarda edebiyat ve dil anlatım. Matematik, fizik, kimya, biyoloji hiç görmezsin buda üniversite sınavında seni zorlar. Son sene dersaneye gideyim dersin ama staj vardır ben haftanın 3 günü staj gördüm 2 günü okula gittim. Staj gördüğüm günler normal insan gibi sabah 9 akşam 6 çalıştım işte. Ama düz liselilerin böyle bir derdi yok günde 6 saat ders görüp evine gider sen günde 8-9 hatta bazen 10 saat ders görürsün. O derste meslek dersidir. Ben şimdi anlıyorum ki bir şey bulmak için erken üniversiteye gidince orada kaliteli eğitim aldıktan sonra zaten orada çevre ediniyorsun ve imkanların daha iyi oluyor. Benden sana tavsiye düz liseye git. Sayısala gir yada eşit ağırlığa sözelde iş imkanın daha düşük olur. Hem bir şey icat etmek istiyorsan sayısal en iyisi dersler diğerlerine oranla biraz zor ama daha zevkli ve çevresi daha iyidir. Hem dersini dinleyip soruları bildikten sonra daha çok dinleyip bilesi geliyor insanın yani ders çalışmak yapabildikten sonra sıkıcı değildir. Mahallenizde düz lise vardır ikametkahının bulunduğu mahalledeki düz liseye başvur seni zaten almak zorunda. 10. sınıfta sayısalı seç sonra oradan mezun olana kadar iyi bir şekilde okursun. Sonra üniversitede istediğin bölüme gidersin daha ayrıntılı işini öğrendikten sonra ister bir şey icat edersin istersen o mesleği devam ettirirsin. Unutma en iyi ve kaliteli meslekler sayısaldan çıkar. Sen ne yap ne et düz liseye gir. Ben çok istedim ailem göndermedi. Yaşıtlarım evde otururken ben günde 9 saat ayakta çalıştım. Onlar istediği gibi dersleri okulda görüp evde tekrar etti ben ne okulda gördüm nede evde tekrar edecek vaktim oldu. Aileme zorla dershaneye gönderttim kendimi çok az vakit bulup çalıştım derslerime ve şuan veteriner ön lisansını kazanacağım büyük ihtimal. Ben yaşadığım tecrübeleri sana söylüyorum ki aynı hataya düşme. Ve amacının yolunda emin adamlarla git sürekli yok bu zor yok şu zor diyerek karar değiştirme. Unutma sen ne iş yaparsan yap en iyi şekilde yap zaten çok para kazanırsın önemli olan kafanı çalıştırmak yaratıcı ve kararlı olmak. Bu arada başın sağolsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir