ne yapabilirim


mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2014 14:51
İç filtreni bak üstte eklediğim resimdeki gibi yap arkadaki duvadan taraftaki cama yapıştır akıntı ozaman balıkların üzerine doğru değil ön cama vurup dağılır. Kumuda onla idare et bence masraf etmez şimdi bilinçsizce kumla oynarsan balıklar içindeyken, suyun kimyası bozulur balıklar ciddi rahatsız olabilir.


iste böyle olmuş iç filtreni böyle kullan çünkü debisi yüksek diğer türlü balıkarı rahatsız eder , böyle olunca neoluyor akıntı ön cama vuruyor dağılıyor, mirde onların balıkların üzerine üzerine gittiğini düşünsene. böyle dursun


Midye kırığı kumu alma gerek, 2 poşet quvartz kum alıp yıkayıp sersen zemine yeter. Mühim olan ağızlarıyla alıp tükürmeleri kumu alıp tükürmeyi severler kum taneleri toplu iğne başı kadar olsa yeter. Boyasız doğal kum al. 

İç filtrenin hava kısma hortumun musluğunuda akvaryumun üzerine değilde yan tarafa atsan olur içine düşmesin odadaki boşluğa sal ucu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

upsteanÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2014
İl: Bursa
Mesaj: 278
upsteanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2014 10:32
Balık sayınızı üçe indirmenizi tavsiye ederim. O kadar dar alanda o kadar fazla balığı sağlıklı yaşatmanız neredeyse imkansız. Ayrıca renkli taşları ve salınım yapan malzemeleri de çıkartın. Silis kum ve japonların didikleyemeceği soğanlı kalın yapraklı nitrat emen bir bitki de ekebilirsiniz. Akvaryum boyutuna göre hava motorunun debisi yüksek geldi biraz daha kısabilirsiniz bence.
upstean2014-05-07 10:34:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hakan ARPÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/10/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 452
Hakan ARPÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2014 12:46
Balık sayısını azaltın.Hafatda kaç kez ve ne kadarlık su değişimi yapıyorsunuz bilmiyorum. Ancak hafta da bir %30 veya kirlilik ve koku düzelene kadar haftada iki su değişimi yapabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir