Ne yapmalıyım


çakır13Çevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2006
İl: Bilecik
Mesaj: 17
çakır13Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2007 23:52
Akvaryumumda (5-7 cm boylarında) 5 ad.yunus,7 ad. s.prenses,4 ad beyaz prenses ve 2 ad. Metriaclima estherae  var.Malawi türüne yeni geçtim.
Metriaclima estherae'lerden bir tanesinin 5 gündür ağzında yumurta aldığını gözlemledim. Ben bu balıkların ikisininde dişi olduğunu zannediyordum.(yanılmış olabilirim)Sorunuma gelince;
  1-Eğer ikiside dişi ise, akvaryumumdaki diğer balıklarla çiftleşmiş olabilirmi
  2-Malawiler yumurtladıktan sonra ne kadar sürede yumurtaları ağzına alıyorlar
  3-Erkek balık dölleme işlemini ne kadar zaman sonra yapıyor
  4-Bu balığı yavru akvaryumuna ne zaman alayım
                       Şimdiden teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2007 09:00
1.Böyle bir şeyin olabilceğini sanmıyorum.Çünkü akvaryumunuzdaki balıklar önce kendi aralarında çiftleşirler.Başka balıklarla çiftleşeceklerini bu yüzden sanmam.Ama akvaryumunzdaki balıkların e/d oranlarını belirtirseniz size bu soru hakkında daha fazla yardımcı olabiliriz.
2.Malawiler yumurtladıktan sonra yavruları hemen ağzına alır.
3.Erkek balığın kuyruğundaki yumurta beneklerini dişi yumurta sanıyor ve onları ağzına almaya çalışıyor ve böylece erkek balık yumurtaları döllemiş oluyor.Yani dişi yumurta beneklerini ne zaman görürse ozaman erkek yumurtaları döllüyor.
4.Eğer diğer balıklar anneyi rahatsız ediyorsa hemen ayırın etmiyorsa ayırmayın balığı kusturacaksanız 13.günden sonra balığı kustura bilirsin ve ana tanka alabilirsin.Ama sanırım dişinin ilk yumurtaları olduğu için kusturmayı önermem.O yüzden balığı son günlerde yavru akvaryumuna ayırın tabiki diğer balıklar rahatsız etmiyor ise ediyor ise hemen ayırın.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2007 12:04
1.Eğer balıklarınızın ikiside dişi ise beyaz prenseslerle çiftleşmiş olabilir.Balıklarınızda 1e/3d oranını yaparsanız böyle bir sorunla karşılaşmazsınız.
 
2.Mlawiler yumurtladığı an yumurtaları ağzına alırlar.
 
3.Bu dişinin yumurta sayısına bağlı.Eğer çok yumurta varsa 1 saat bile sürebilir yada deneyimsizsede uzun sürebilir.Eğer az yumurta varsa 1 dakika bile sürebilir.Benm 40 tane yumurtlayan sarı prenses dişim çiftleşmesini 10 dkde bitirdi.
 
4.Dişinin ilk yumurtası olduğu için kusturmamanızı tavsiye ederim.10. gün başka bir akvaryuma ayırabilirsiniz.Balığı gece uyurken ışıklar kapalıyken el feneri yardımıyla bulup suyla temasını kesmeden başka bir akvaryuma ayırabilirsiniz.Yavruluğa felan ayırmayınız.Yumurtaları kaybedersiniz.Eğer ayıracak tankınız yoksa ve çok kovalanıp rahatsız ediliyorsa balığı 12. günden sonra başka akvaryuma ayırma konusundaki aynı teknikle yakalayıp kusturabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir