Nedir Bizim Milletin Agresif Balık Aşkı?


ernatteÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1
ernatteÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2010 09:51
Jokerden challengera astronottan nattereriye varıncaya kadar bir çok saldırgan tür besledim.hiç birine canlı hayvan vermiş değilim.pittbull besleyip dövüştürmemek gibi bir şey bu.beslediğin hayvan yırtıcı olduğu için onun can yakmasından zevk alman gerekmiyor.zaten can yakmasını izleme amacıyla besleyen birileri varsa onların hayvanlardan önce insanlarla ilişkilerini gözden geçirmek gerekiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emrkrbyk17Çevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 180
emrkrbyk17Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2010 10:15
 Bazı insanlar doğa düşkünüdür mesela bitkili akvaryum görünce göle dalış yapmış gibi hisseder kendini , bazısı ise içindeki aile sevgisini zebraların yavrularına bakışında bulur , kimisi ise içindeki o sertliği büyük amerikanda bulur.
 
Ancak bu avrupa ülkeleri için geçerli bi durum.Türkiyede ise dururm farklı.Sözüm meclisten dışarı ,insanlar çakı monte edilmiş balık görseler onu alacaklar.Astronotlarını yetiştirdiği lepisteslerle besleyenmi ararsınız yoksa kurbağasını pirhana akvaryumuna atanmı?Zevkler ve renkler tartışılmaz ancak allahın verdiği canı almak allaha mahsustur!Lepistesin - kurbağanında pirhanadan farksız bir CANLI olduğunu unutmayalım.Unutturmayalım!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2010 10:20
[QUOTE=maviyeşil]...Büyük heveslerle akvaryuma alınan Piranha (">Pygocentrus nattereri)  balıkları, soğuk ve tedirgin yapıları nedeni ile insanları çabucak kendinden soğutur. Birkaç ay sonra verecek yer aranmaya başlanır.[/QUOTE]
Büyük bir hevesle alınan diğer balıklar bir kaç ay sonra verilmiyor mu?
Akvaryumunuza koyduğunuz balıkların en az yarısı başta, hatta sonrasında bile, soğuk ve tedirgin bir yapıda olmaz mı?
Piranhaların soğuk ve tedirgin olması sadece yetiştirilme tarzlarına bağlıdır. Aksine çok hareketli ve canlı olabilirler. Hızları ve görünümleri nedeniyle çok daha fazla seyir zevki verebilirler.
Ayrıca sadece Nattereri değil dğer türler de önemlidir.
http://www.akvaryum.com/forum/piranha_tur_karisikligi_k363117.asp

Buradan bakabilirsiniz. Özellikle ikinci sayfada konu ile bağlantılı açıklamaları herkes okursa daha net yorum yazılabilir.
Olayın bir bölümü tamamen zevk meselesidir. Diğer bir bölümü ise kendilerini tatmin etmeye çalışan bastırılmış psikolojik sorunları olan kişilerden kaynaklı örneklerdir. Bu ikisini iyi ayırt etmek gerekir. Yoksa kurunun yanında yaş da yanar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gokceyurtÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 216
gokceyurtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2010 10:25

Öncelikle bir önceki sayfada bir arkadaşınımızın Piranha film örneği çok yerinde olmuş hobiye yeni başlayan bir çok kişi isminden dolayı Piranhaya merak sarıyor.Ben hobiye başlarken babam da Piranha alsana ne bunlar prenses falan adını bile ilk defa duyuyorum demişti.

Bilinirlik dışında kişinin zevkleri de çok etki ediyor tür seçiminde bir çok arkdaşımıza iri cüsseleride bu agresif dediğimiz balıklara iten etkenlerdir.
 
Kişi beslediği türden zevk alıyorsa,hobiyi büyük zevkle yapıyorsa isterse köpek balığı olsun bence 3.kişileri bu çok da ilgiledirmemeli.Bana agresif gelen kimine göre çok da uysal gelebilir.
TebessümBir çok arkadaşımız Snow prensese agresif,sert derken bana göre de çok uysal cana yakın geliyor ve de halen en zevk aldığım türler arasındadır.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2010 10:58
Astronot sahibinin elinden yem yeyip kendini okşatacak kadar uysal olabilir. Buna karşılık agresifliği ile tetrazon boyuna göre bir çok balığın haşatını çıkarabilir. Mesele sadece boyut değil.
Beslenme şekilleri de değişebilir. Canlı balık, kurbağa, vb verilebilir. Doğasına uygun bir beslenme ayarlanabilir. Asıl sorun bunları sadist duygularla yapıp, videoya çekip paylaşmaktır. Yoksa canlı yem bir sorun değildir. Yeter ki ana hedefi beslenme olsun...

NOT: Canlı yem konusunu tamamen tartışma dışı bırakıyorum. Her seferinde tartışılan ve sonuca bağlanamayacak bir konudur. Bu konunun da kilitlenmesi ve tartışmalara yol açabilir. Yazmadan önce lütfen bunu gözönüne alın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2010 16:45

Nedenlerini kolayca sıralamak mümkün;

-Piranha astronot bakarım japon balığı atarım(vahşi zihniyet)
-Bitkili tank güzel ama bakamam,suya asit sıkarım(13yaşındaki bir çocuğun bile bakabileceği bitkili tankı einstein'in izafiyet teorisini çözmek zanneden zihniyet)
-Balığım farklı olsun(herkes evde melek,incisus bakıyor ya hani türlü türlü tetra,canlıdoğuran,gurami türünü milletimiz akvaryuma koydu,farklılığımız kaldı)
-Elle sevme,yeme karşı tepki gibi durumları sadece agresif türlerde görebileceğini sanan,veya bu şekilde kandırılan Malkoçoğlu,Battal Gazi fanı hobici kardeşlerimiz
(6lı tetrazon kolonisine bir yem atında görün bakın ne oluyor,ya da melekleri elinizle beslemeyi bir deneyin).
-Hayri abi 30 cmde sarı prensesten yavru alıyo,ben 60lıkta astronot bakarım,cichlidler dayanıklı,akvaryuma basket atsam yine bişi olmaz diyenler(kayınço,parayı bastım ben yarattım,ben yaptım oldu zihniyeti) 
Örnekler çoğaltılabilirTebessüm
darXis2010-05-04 16:48:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bayMKÇevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2008
İl: Balikesir
Mesaj: 347
bayMKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2010 17:54
    Başlığa bakarak kendi yorumumu söylüyorum...
    Özellikle aranan ilk ve tek özellik olarak sadece agresif balık isteyenler, içerisindeki o çekinik,ezik,pasif kalmış,korkak karakterini bu şekilde tatmin etmeye çalışan psikolojik yardım alması gereken kişilerdir...
     Bu kişiler sırf toplum içerisinde mevzu açıldığında gerile gerile "Pirana besliyorum...İçine canlı canlı şunu atıyorum bunu atıyorum ama bir görsen nasıl parçalıyor.Ortalığı kan gövde götürüyor" diyerek kendi sadistliğini dışa vurmak isteyen kişiler...
     Pitbull olayıda aynı şekilde...
     Oysaki Pitbull ne şahane bir görev köpeği...Doğru eğitimi uzman bir kişi yardımıyla aldığı sürece...
     Bir yandanda şöyle bir durum var.Bu sadistler, iyiki bu duygularını bir hayvan aracılığı ile bastırmaya çalışıyorlar...Böylece en azından başka insanlara zarar vermiyorlar...
   


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dodomixxÇevrim Dışı

Kayıt: 17/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 524
dodomixxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2010 18:30
Katılmıyorum,işini hakkıyla yapan,piranaları pirana oldukları için besleyen kişiler;hobici abilerimizde var.Ancak sizin yorumlarınız gibi yazılanları okuyanlar ya piranalardan tamamiyle soğuyor,yada pirana istiyorsa,besliyorsa ben ezik miyim ya?diye kendinde kusurlar arıyor.Piranaları youtube da gösteri amaçlı besleyende var,adam gibi sağlıklı yaşatmak için besleyende var.On yıldır pirana besleyip birkere dahi lepistes atmayanlar var.Çok fazla genelleme yapmışsınız bence...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bayMKÇevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2008
İl: Balikesir
Mesaj: 347
bayMKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2010 18:45
    Yanlış anlaşılmasın önceki mesajımda ikinci paragrafın ilk cümlesinde üç kelimeyi özellikle koyulaştırdım...Bu üç kelime sadece aradığı tek özelliğin agresif tür olmasını isteyenler... 
    Yoksa bende agresif tür olan FH,JD,Texas,GT vs. oluşan bir amerikan karması besliyorum...Ben bu türlerin rengine,karakterlerine,akıllılıklarına,yavrularını korumalarına,insana karşı tepkilerine tav oldum...
    Elbetteki bu işi hobi adına adam akıllı,layıkıyla yapan akvaristlere sözüm yok...Onları tebrik ediyorum bizlere yakışan bu...Bir önceki mesajım tamamen o sadist ruhlulara göre...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Deniz DemircanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1657
Deniz DemircanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2010 19:16
Agresif balıklar hayet hoş balıklar hatta imkaım olsa 1 tonluk akvaryumda nattereri sürüsü alırdım ama imkan meselesi.Ben agresif derken insanların yaptığı sadistliği kast ediyorum içindeki korkak karakteri tatmin etmeye çalışıyorlar.
Mesela dün bir arkadaşım bana ben challenger alcam dedi, bende ona 3tonluk tankın varmı dediğimde ağzı açık kaldı bu arkadaşımız(arkasından konuşmak gibi olmasın)ezikbir arkadaşımız korkar ve güveni az.
Pitbull konusuna katılmıyorum pitbull cinsi köğekler bizim papağanlar gibi ard arda çiftlenmiş hibrit köpeklerdir(yanlış hatırlamıyorsam)
Ayrıca milletimiz biraz üşengeç örnek bitki bakma konusu ben 13 yaşındayım ve bitkilerim gayet sağlıklılar hiç zor birşey değil ama diyorumya milletimiz üşengeç.
 
 
KaPTaN2010-05-04 21:38:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OlguxxÇevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 235
OlguxxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2010 21:15
Yazıların her zaman olduğu gibi yine hepsini okumadım :D Kusura bakmayın ama soruya göre yanıtım şu :
    Olaya sadece agresiflik yönünden değilde balıkların şekline asilliğine vs. ye de bakabilir.Mesela siz 'güzelim canlı doğuranlar,cikletler' demişsiniz. Dikkat ettiyseniz siz kendi zevkinizi ortaya koydunuz.Bazıları zevk için agresif balıkları alabilir evet bu yanlış birşey ama zaten astronot beslemek isteyen biri tankın hacmini ve balıkları tek tür besleyeceğini bilmesi gerekir hal böyle olunca astronotlar kendi aralarında daha az kavga ediyorlar bu şekilde bakınca cikletler de kavga ediyor fakat astronotların içine lepisten,japon koyma gibi insan özellikleri dışında davranışlar sergileyenler olabiliyor bunun dışında agresif tür seçmekle insanlar arasında pek bir bağ kuramadım :S

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

citronxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 5773
citronxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2010 21:31
Konu: Nedir Bizim Milletin Agresif Balık Aşkı?
Millet artık ne besleyeceğine size sorarak mı karar verecek? Siz 2-3 liralık canlı doğuran alıp 2-3 hafta yaşatır memnun olursunuz,kimiside nattereri besler,oscar besler bundan keyif alır. Zaten gelen mesajlarda artık cümleler abartılıp,küfürlere kadar gelmiş durumda. Eskiden video paylaşılırdı diye forumda yasaklanan piranhalar şimdide saçma sapan ,resmen küfür edilen konuların içinde olmak zorunda değil. Kendini ifade etmenin daha etkili ve düzgün yolları var bence. 
citronx2010-05-04 21:31:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Deniz DemircanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1657
Deniz DemircanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2010 21:52
Ben canım chilidler varken dediğimde balıkların popülerliğinden baz aldım.Citronx "abi"(çünkü sitede herkese abi diyorum küçüğüç ben çok küçüğümDil%20Çikarma) orda zevkler ve renkler tartışılmaz ancak insanlar alakasızb alıkları biibirine yedirip sadistlik yaparsa problem budur.Ayrıca siz piranha besliyorsunuz diye alınayın ben bu konuyu "ahaha bak nasıl yiyor japon balığını" diyen varlıklar için açtımCalvus212010-05-04 21:55:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dodomixxÇevrim Dışı

Kayıt: 17/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 524
dodomixxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2010 21:57
Bu arada,bilgisayarımın ekranı bozuk tam göremiyorum ama seninde avatarında bir oscar resmi var:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir