Nedir Bu İvarium


ecebeyÇevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 898
ecebeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2016 16:57
Geçtiğimiz yıl Kasım ayında gerçekleşen Maker Faire’da en dikkat çeken projelerden biri İvarium olmuştu. Ahmet Faruk Kara, Rızahan Osman veÖmer Faruk Durgut tarafından oluşan ekip; geçtiğimiz senenin başlarında kurulup, Haziran ayından itibaren ürünü geliştirmeye başlamış.

– İvarium nedir?

​ivarium; mobil uygulama ve akvaryuma entegre edilen modüller sayesinde akvaryumunuzu uzaktan kontrol edip, yönetmenizi sağlar.​ Akvaryuma entegre edilecek bir cihaz ve bir mobil uygulamadan oluşmaktadır.

– İvarium projesi nereden aklınıza geldi? Bir problem üzerine geliştirilen bir ürün mü?

​ivarium gerçek ihtiyaçtan doğan bir proje. Çıkış noktası; akvaryuma sahip bir komşumuzun​ geçtiğimiz yaz tatile gittiğinde, balıklarına bakmamızı rica etmesi oldu. Önce internet ve çevremizdeki akvaryum sahipleri sayesinde geniş çaplı bir araştırma yaptık. Bu alanda ciddi bir eksiklik olduğunu farkettik ve bu eksiği doldurmak, gerçek bir ihtiyacı çözüme ulaştırmak adına ivarium’u düşünüp geliştirmeye başladık.

– İvarium nasıl çalışır?

​ivarium’un işleyişi nesnelerin interneti (IoT) teknolojisiyle üretilen ürünlere benzer şekilde çalışmaktadır. Kısaca özetlemek gerekirse;– ivarium mobil uygulaması üzerinden, yapılması istenen işlemler gönderilir.– Akvaryuma entegre edilen ivarium cihazı, internet sayesinde mobil uygulamadan gelen istekleri alır.– İstenilen işlemleri içerisindeki mekanizmalar sayesinde uygular ve cihaz çalışır.– Cihazın yaptığı işlemlerin sonucu ve cihazda bulunan çeşitli sensörlerden alınan veriler de internet sayesinde anlık olarak mobil uygulamaya gönderilir. Bu şekilde karşılıklı olarak uygulama-cihaz iletişimi sağlanır.

– İvarium ile neler yapılır?

​ivarium uygulaması ile şu anda yapılabilenler; yem verme, su sıcaklık ölçümü ve ısı ayarlanması, akvaryum içi aydınlatma ayarları, hava ve su motoru kontrolleri ve akvaryumu canlı izleme. Özellikler konusunda aldığımız geri dönüşlere ve taleplere göre geliştirme ve iyileştirme çalışmalarına devam ediyoruz. Aynı zamanda ivarium’un mobil uygulama tarafında da cihaz kontrolü dışında tüm akvaryum sahiplerini ilgilendiren yararlı geliştirmeler üzerinde çalışıyoruz.

– İvarium’un akvaryumda yaşayan hayvanlara bir zararı oluyor mu?

​Akvaryuma veya balıklara herhangi bir zararı bulunmamaktadır. İlerleyen aşamalarda ivarium uygulamasında yer alacak uzman tavsiyeleri ve bilgiler ile de her konuda akvaryum sahiplerini bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz.

– Şarj ya da pil süresi ne kadar? Fiyat hangi aralıkta düşünülüyor?

​ivarium cihazımız ilk olarak elektriğe bağlı olarak çalışacak. Herhangi bir elektrik kesintisi durumunda ise otomatik devreye girecek bir şarjlı batarya sistemi de bulunacak. Fiyat olarak şu an net birşey söyleyemesek de, çok kişiye ulaşmak adına fiyatı mümkün olduğunca minimum seviyede tutmayı hedefliyoruz.

– Ne zaman çıkması bekleniyor?

​ivarium şu anda çalışan bir prototip ve uygulamaya sahip. Satışa hazır hale gelmesi için önümüzde uzun ve zorlu bir yol bulunuyor. Seri üretim için gerekli araştırma ve çalışmalara devam ediyoruz. İşler istediğimiz doğrultuda gelişirse 2016’ya kadar satışa hazır hale gelmeyi planlıyoruz. Bu üretim aşamasında bizimle çalışmak isteyen kişi veya firmalarinfo@ivarium.com adresinden bizimle iletişime geçebilirler.

– Gelecekte ivarium nasıl konumlanmak istiyor?

​ivarium gerçek ihtiyaçtan doğan​ bir proje olduğundan, mümkün olduğunca çok kişinin bu problemini çözen ürün olarak yayılmak istiyoruz. Sadece Türkiye ile kalmayıp globalde de bu problemi çözmeyi hedefliyoruz.

– Nesnelerin interneti alanında Türkiye pazarı nasıl görülüyor?

​Türkiye’de üreten, üretmeyi seven yeni bir nesil var. Özellikle teknoloji alanında güzel gelişmeler oluyor artık. Nesnelerin interneti alanında da farklı ve güzel projeler görüyoruz her geçen gün. Fakat umarız ki bu üretilen projeler gelişimini ve sürekliliğini korur ve kısa zaman içinde yok olup gitmezler. Lider teknoloji firmaları, devletin ilgili birimleri, yatırımcılar da bu oluşuma destek olarak insanları üretime daha fazla teşvik etmeli.*Ürünle ile ilgili gelişmeleri takip etmek içinwebsiteleri üzerinde 

Beğenenler: [T]174140,KadiR[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KadiRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/05/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1088
KadiRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2016 17:07
Ar-Ge faaliyetleri her zaman dikkatimi çekmiştir. Yapılan iş gayet güzel. Umarım daha kapsamlı ve daha geniş bir ilerleme kaydedebilirsiniz.

Şahsi bir fikir verecek olursan bireysel hobicilerden ziyade ticari faaliyet yürüten insanlar için su değişimi yapılabilse mesela,

Elverişli bir sistemle tanktan su alımı yapılıp dinlenmiş su takviye edilse ki zaten canlı izleme imkanı sunuyorsunuz. Herhangi bir olumsuzlukta müdahale edilebilse büyük bir iş olur.

Beğenenler: [T]186377,ecebey[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ecebeyÇevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 898
ecebeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2016 17:24
Geecekten yapılabilirse mukemmel olur

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir