Neocaridina Denticulata (Kiraz Karidesi)


emoricatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/03/2008
İl: Izmir
Mesaj: 1034
emoricatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2008 17:43
Bilimsel Adı: Neocaridina heteropoda var. red
İngilizcede: Red Cherry shrimp ya da Red fire shrimp.
Uzunluğu: 2.5 cm.
Sıcaklık: Minimum 15°C, Maximum 27°C
Orijin: Tayvan
Beslenmesi: Algleri yiyerek beslenir. Tamamlayıcı olarakda; sebzelerden: Kavun, havuç, patates, marul, salatalık ve karnıbahar yiyebilir. Bunların dışında pastil haline getirilmiş dip yemlerini de yiyebilir. Ayrıca sirke kurdu gibi besinleri de tüketebilir. Fazla besin vermemeye dikkat edilmelidir. Aksi takdirde bu nazik hayvanı kaybedebilirsiniz.
Üreme: Kiraz karidesinde öncelikle cinsiyet ayrımı şöyledir. Dişiler daha canlı kırmızı renge sahiptirler. Erkeklerin renkleri ise pembemsi renklerde kalmıştır. Ayrıca dişiler kafalarının arkalarında sarı bir nokta sahiptirler. Bu sarı nokta dişilerin yumurta keseleridir. Bu yumurtalar (sarı+turuncumsu bir rengin karışımı) olgunlaşana kadar kuyruğun altında stok edilir. Yumurtalar kırılmaya yakınlaştığında renkleri griye döner. Üretimi kolaydır. Her doğumda 30 ile 50 arasında yavru verir. Yavruların tuzlu suda büyütülmesine gerek yoktur. Yavrular, yetişkinlerin minyatürü halindedirler. Bolca saklanma yerine ihtiyaçları vardır. Java türü bitkiler bu saklanma yerlerini oluşturmak için mükemmeldir. (Hem dişiler hem yavrular için.)
Üreme İçin Gereken Değerler:
kh = 5°
gh = 12°
ph = 7.5
Sıcaklık = 28 °C
Yararları: Mükemmel bir alg yiyicidir. Oldukça dekoratif bir canlıdır. Akvaryumun dip kesimlerini renklendirir.
Türe Özgü Özellikler:Üretkenlikleri, diğer türlerle de aynı akvaryumda tutulabilmesidir. Unutulmaması gereken en önemli şeylerden bir tanesi de akvaryumun iyi bir şekilde bitkilendirilmiş olmasıdır.
Bakım Zorluğu: *****

 
 
 
 
 
Radinant2008-11-05 01:15:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir