neon tetra


raoduÇevrim Dışı

Kayıt: 14/04/2014
İl: Karaman
Mesaj: 9
raoduÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2014 21:23
Arkadaslar iyi aksamlar bugun 10 tane neon yavrusu 30 litre akvaryum aldim icinde mercan kirigi kum bir tane odun ve turunu bilmedigim 3 tane bitki koydum.Bunlari bugun icinde yaptım. Suan baliklar iyi gorunuyolar, fakat 2 kere yemledim ole yem agizlarina alip cikardilar yem yediklerini goremedim sebebi nedir.ayriyetten su biraz bulanik duzelirmi? Bitki aldim ama neonlar ışığı sevmez diyolar bitkide isikla buyuyor ne yapmaliyim mavi jelatinle isgin rengini loslastirayimmi. Simdiden tessekkur ederim iyi aksamlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DontWorryForMeÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2014
İl: Izmir
Mesaj: 14
DontWorryForMeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2014 00:18
Öncelikle selamlar aramıza hoşgeldin :) Soru işaretleri var şu an akvaryumunuzda başlayım saymaya en iyisi
Akvaryumu ne zmn kurdunuz,su ne zamandır filtre ve ısıtıcı dahil bekletiliyor ve ısıtıcı kaç derecede,mercan kırığı kumu iyice yıkadınız mı ?

Bulanıklık geçer sıkıntı değil büyük bir ihtimalle yeni kurduğunuz için 2,3 gün bulanıklık sürecektir.mercan kırığı kumdan bir sıkıntı çıkmaz bazı arkadaşlar kızacak ama ph yükselttiğini söylüyolar ülkemizde yetişen neon tetralar ph sıkıntısı çekmicektir o yönden sıkıntı olmaz.Işık yönünden gelirsek mavi jelatin kaplarsan loş olabilir ama yosun problemi ile karşılaşırsın.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

raoduÇevrim Dışı

Kayıt: 14/04/2014
İl: Karaman
Mesaj: 9
raoduÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2014 11:33
Oncelikle teşekkür ederim. Kumu baya yikadim hatta akvaryuma suyu ekledigim zaman bulaniktan dolayı guvenemedim suyu tekrar degistirdim. Suan su oturdu gibi. Filtre ve isiriciyi 1 saat calistirdim fakat akvaryumla baliklari ayni anda aldim biraz acele is yaptik o yüzden akvaryumu cok bos calistiramadim. Mercan kirigida bilgisizlikten kaynaklandi simdi baya arastirdim tabi aldigim yerde uyarmadi ama 1 kac gun sonra kumu degistiricem akvaryumla cok oynamak istemiyorum cunku baliklar icindeyken elimi çok soktum icine suan hersey stabil duruyo yem konusunda hala istahla yenen bi tavir gormedim. Isigi suan loslastirmasam iyi olur gibi bitkiler acisindan akvaryumun icindeki kutuk alti zaten isimi goruyo en azindsnnbitkiler tutana kadar dursa iyi olur diyorum.Baliklar suan gayet iyi duruyolar bide neonlar akinti sevmez diye okudum bu yuzden filtreyi on cama dogru cevirdim başka tavsiye edebileceginiz varsa tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim iyi günler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DontWorryForMeÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2014
İl: Izmir
Mesaj: 14
DontWorryForMeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2014 02:30
Tekrar geldim sınav dönemi olduğu için foruma girememiştim.Siz siz olun 1 hafta filtre ve ısıtıcıyı çalıştırın akvaryumu yeni kuruyorsanız en azından belli değerler oturmuş olur.Aldığınız yer işin ticari boyutunda olduğundan pek önemsemezler ciddi anlamda bu işi yapanlar dışında tabiki.Kum önceki dediğim gibi pek sıkıntı yaratmaz ülkemizdeki neon tetralar genel olarak değerlere alışkınlar,illa ki kumu değiştiricem diyorsanız siyah hagen kum alın ki balıklarınız renklerini daha canlı sergileyebilsinler.
Kütük altı iyidir :) . Akıntı sevmiyorlar tabiki en iyisini yapmışsınız en azından direk akıntıa maruz kalmıyorlar.Yem konusunda Sera vipan,Sera Vipagran tavsiye ederim.Sera Vipagranı elinize bir havan alıp boyutunu dahada küçüktürseniz daha afiyetle yiyeceklerdir.Şu an için bunlar bi sıkıntı olursa konuyu takip ediyor olacağım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir