Nerede Yanlış Yaptım


ekınsÇevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2015
İl: Eskisehir
Mesaj: 266
ekınsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2015 23:50
Öncelike selamlarımı iletiyorum. Daha önceden foruma japon tankı kuracağım tavsiyelerinizi bekliyorum adlı konuyu paylaşmıştım. önerilerinize ve ilk kurulum kurallarına göre tankı kurdum. içine 4 çöpçü 1 cüce vatoz ve  5 yavru japon balığı ve birde amazon bitkisi koydm. balıklarım petshoptan alındıktan 9 saat sonra akvaryuma ulaştılar. tbu sırada 5 ltrelik bir su şisesinin içinde idiler. ( şehir merkezinden ilçeye ulaşım biraz sıkıntılı ) akvaryum ısısını yükseltmek için 60 ltrelik akvaryuma 5 ltre dinlendirilmemiş sıcak su ( şohbenden alınmış) su ekledim. Isıtıcının yardımıyla su 22 dereceye 5 dkda ulaştı . 10 dk daha bekeldikten sonra balıkları ekledim. aradan 2-3 saat geçmedi ki balıkları başları yüzdüklerini gördüm. oksijen eksikliği olama iç fitre içeri hava üfüyor. ve yeni kurulum. be hazin son. birkaç balıımın ters döndüğünü gördüm.  peki ben nerde yanlış yaptım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AkvaryumElazığÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/05/2013
İl: Elazig
Mesaj: 1083
AkvaryumElazığÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2015 02:08
         Akvaryumda su sıcaklığını 25 derecede stabil tutunuz. Biyolojik döngünün oturduğundan emin olduktan sonra canlıları ilave ediniz. Su değişimi yaparken dinlendirilmiş ve değerleri normal olan suları tercih ediniz.
        Petshoplardan veya hobicilerden balık aldıktan sonra balıkları ilave ederken gelen suları akvaryuma dökmeyiniz. 8-10 lt lik bir kabın içerisine balıkları kendi suyuyla birlikte dökünüz sonrasında akvaryumunuzdaki sudan ağır ağır bu kaba dökünüz. Balıklarda hastalık şüphesi varsa hastalığın cinsine göre ilaç eklemesi yaparak tedavinin ilk adımını gerçekleştiriniz. Eğer sorun büyükse balıkları karantinada tutunuz. Sonra sadece balıkları alıp akvaryuma ilave ediniz.
        Balıkların taşındığı şişedeki su sıcaklığının 20 derece olduğunu varsayalım. Akvaryum su sıcaklığı 25-26 derece ise ve sıcaklıkta herhangi bir dengeleme yapılmadan balıkları akvaryuma salarsanız, balıklar şok geçirebilir ve bu durum ölümle sonuçlanabilir.
        İnşallah bu tür olumsuz durumlarla karşılaşmazsınız. Keyifli hobiler
       

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ekınsÇevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2015
İl: Eskisehir
Mesaj: 266
ekınsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2015 08:46
Sabah 5 tane adet japon balığının cansız bedenleri ile yüz yüze geldim. 4 adet çöpçü ve 1 cüce vatoz yaşıyor. hadi diyelim ısı şokundan kaynaklandı çöpçüler neden etkilemedi

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

psikonvrÇevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2015
İl: Bursa
Mesaj: 70
psikonvrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2015 09:33
Hocam selamlar bende akvaryum hobisine yeni başladım. Kasım 2014 de akvaryumumu kurdum. Tabi araştırmadan etmeden pat diye kurdum.(Benim hatam) Sadece suyum dinlenmişti. suyuda eskiden akvaryumla uğraşan arkadaşım içtiğiniz kaynak sularından koy demişti. 6 japon 2 albino komando 2 cüce vatozla başladım sadece 1 vatoz öldü oda baya ufaktı. Benim tahminim senin Japonlar hastaydı muhtemelen. Yada uzun taşıma süresinden dolayı çok stres oldular. Taşırken balıklar etrafı görüyor muydu? Görme konusunda japonlar iyi oldukları için streslenmiş olabilirler. psikonvr2015-02-25 12:46:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ekınsÇevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2015
İl: Eskisehir
Mesaj: 266
ekınsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2015 10:27
Sayın Psikonvr arkadaşım ilk önce gösterdiğin ilgiden dolay teşekkür ederim.
Balıklar 5 Lt pet bidonda etrafı gazete ile kaplı ( ısı kaybını önlemek için) idi. Ayrıca bidon bir poşet içerisindeydi ne kadar çok kaplarsam o kadar ısı kaybını engellemiş olurum diye düşündüm.

Balıkların hasta olabileceğini düşünüyorum çünkü neredeyse 70-80 tane yavru ( 4-5 cm boyutunda) japon balıklarının 20-30 litrelik akvaryum bölmelerinde satışa sunulan bir petshoptan aldım. Nekadar iyi beslenebilmiş olabilriler ki, taşıma sırasında oluşabilecek etkenlerden çabucak etkilenmiş olacaklar ki akvaryuma saldığımda oluşan su değişiminden kolayca etkilenebildiler. Çünkü çöpçüler yaşıyoz vatoz yaşıyor Japonlar yaşamıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

VOLKANGÜMÜŞTAŞÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2015
İl: Ankara
Mesaj: 17
VOLKANGÜMÜŞTAŞÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2015 22:48
Merhabalar. yazınızdan anladığım kadarıyla akvaryumunuzu yeni kurmuşsunuz. Bence akvaryumunuzun biyolojik dengesi tam oturmadan da balıkları eklemişsiniz. Bunu da şuradan anladım şofbenden sıcak su eklemişsiniz. yani siz akvaryumunuzu ( en az 10 -15 gün )ısıtıcı, hava motoru ve filitreyle çalıştırmamışsınız yada yeterli sürede çalıştırmadınız. birde yeni kurulan akvaryuma bu kadar canlı yüklemeside doğru değil önce 1-2 balık alabilir akvaryumun biyolojik dengesini oturtabilir 1-2 hafta sonrada diğer balıkları alsaydınız pek kayıp yaşamazdınız. bu arada balıkları akvaryumunuza nasıl eklediniz o da çok önemli. Ben akvaryumcudan balık aldığım zaman poşetin içerisine 1-2 damla dezenfektan ilacı damlatıyorum sonra poşeti ağzı açık bir şekilde akvaryuma koyuyorum ( akvaryumun suyuyla karışmayacak şekilde )5 dakika sonra akvaryum suyundan 1 fincan suyu poşete yavaşça döküyorum, 10 dakika sonra 1 fincan daha döküyorum ve 10 dakika daha bekleyip balığı kepçeyle aldıktan sonra yavaşça akvaryuma salıyorum. poşetteki suyu kesinlikle akvaryumuma koymuyorum. siz balıkları bu ve benzeri yöntemlerle eklemediyseniz o yüzden de kayıplar yaşamış olabilirsiniz. Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir