Nereye Gidiyor bu Tropheus sevdası ?


bar0nÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1882
bar0nÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2011 18:14
Konuya direk gireceğim arkadaşlar hatalı bir kelimem olursa affedin.

HERKEZIN FIKRINI BEKLERIM ARKADASLAR.

Bakıyorum , araştırıyorum inanın arkadaşlar akıl sır erdiremiyorum kendimde dahil alıyoruz , satıyoruz ve takaslıyoruz tamam belki her tür balıkda bu oluyor ama Tropheus her geçen gün artık "bune yaa" dedirtecek hale geliyor hiç bir ticari üyeye karşı yazmıyorum ama biri çıkıyor Tropheus Kriza Gold Diyor haydee bi bakıyorsun herkezde ondan bi furya alan veren satan bi bakıyorsun Red Rainbow aynı şeyler gene ben hobiye başlarken en gözde balık Tropheus Sp.Black Ikola idi F0 fiyatı 65 tl idi ozaman 1-2 firma getiriyordu adı lazım değil. Ama bu yavru alınamayan Red Rainbow hanı çok zordu hani bakılmazdı ? Ben bile tecrübeliyim demezken yavru alıyordum yalanmıydı ? Kriza Gold yavru alan olsa "duayen" seçiliyordu şimdi ne olduda heryerde ağzı dolu Kriza Gold var? Moba'ya bakıyorum 1 aydır deli gibi moba satılıyor inanamıyorum hakikaten. Petro türleri çıkdı inanılmaz fiyatlarla eyvallah hepsi güzel ama kim bu piyasanın altını üstüne getirenler sanki grup gibiler yahu? Mesela ben çok gördüm forumda hiç kimse kimdi kimlerdi die sormasın ama biri tanıtım yapıyor birileri hemen gazlıyor ama bakıyorum inceliyorum adam orda açmış konuyu 1 kişi yazmamış hayırlı olsun diye biz böylemi hobiciyiz; böylemi destek olacağız ? Sonra bi bakıyorum o konusu susmayanlardan biri  yavru alıyor tanıtım sahibi yazmıyor ama birileri çıkıyor abi kesin bende istiyorum dostum bu balıkları alan yaşadı bunları görüp duruyorum herkezin bir verdiği parayı emeği maddi olarak alma isteği var bu %100 gerçek ama bunu bukadar çirkinleştirmenin bi anlamı yok lütfen bizlerde yurtdışındaki forumlarda olduğu gibi safkan olan balıklarımız yetiştirelim bilinçsiz arkadaşlara yardımcı olalım tropheus diye ne oldugunu bilmeyen balık alanlara yardımcı olalım arkadaşlar bu hobiye gönül vermiş bu sözleri okuyunca çok kızacak yada çok gerçekten böyle diyecek kişi var biliyorum ben paylaşmak istedim sizlere saygım sonsuzdur.

bar0n2011-01-20 18:19:08

Beğenenler: [T]106265,coolermaster[/T][T]69194,Eagle06[/T][T]191637,msyryn2907[/T][T]193233,Ahmet55[/T][T]187109,tropheusfurkan[/T]
Teşekkür Edenler: [T]191637,msyryn2907[/T]
+1: [T]106265,coolermaster[/T][T]77641,yucesoy83[/T][T]193233,Ahmet55[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muhemarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 108
muhemarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2011 18:29
Mustafa Bey, öncelikle ilginç bir yazı, ilginç bir bakış açısı olmuş gerçekten.
 
Piyasayı bu hale getirenler biz tüketicileriz (hobiciler),  bu arz talep ilişkisidir. Talep ne kadar olursa fiyatlarda yüksek olacaktır ki olması da normaldir.
İnsanoğlunun yapısında olmayana sahip olma doğuştan verilmiş bir özellik. Dolayısıyla birden fazla türe sahip olma, yada yeni farkedilen ve hobiciler tarafından beğenilen türlere sahiplenme isteği her zaman vardır. Forumdan da bildiğiniz gibi ben dahil bir çok kişinin evinde veya iş yerinde birden fazla akvaryum var.
"Gaza getirme" diye tabir ettiğiniz kısım tamamen göreceli bir kavram. Kimi bundan haz alırken kimileri de rahatsızlık duyabilmektedir. Forumda tropheus konusunda kendini ispatlamış, bu balık türünde tecrübe edinmiş arkadaşların konuları elbette daha fazla rağbet görecek ve elbette daha fazla yorumlanacaktır.
Son olarak safkan balık yetiştirelim ve insanlara yardımcı olalım kısmına tamamen katıldığımı belirterek cümlelerimi noktalıyorum.

Beğenenler: [T]178099,YavuzEdro[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

turgutakÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2010
İl: Denizli
Mesaj: 207
turgutakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2011 23:59

Farklı bir bakış acısı Fakat yerinde bir konu olmuş.

Hobicilik çook farklı,fakat yavru üreterek masrafları karşılamak bütcesine biraz da olsa destek saglamak amacı ile yapanları bir kenara ayırıyorum saygıyla karşılıyorum.
Dikkati cekmek istediğim farklı bir konu,bizzat yaşadıgım benzer olaylar ile hobici arkadaşlarımın karşılaşmamsı dilegim.Simsar derler hayvan alım satımında,fakat balık alıp satan küçük çapta yapanlara ne denir bilmemedim.İlangi kolonisi kurmak istedim bir üreticiden ilangi diye aldıgım balıklar forumdaki arkadaşların uyarısı ile degiştirmek zorunda kaldım aldıklarım ilangi degil red chimba imiş,Balıklarımı degiştirdim ilangi aldım 2 erkek 5 dişi yeni başladım,kek sanıyorlar ilk başlayanları(Gercekte ilangiler 5e2d cıktı)aldıgım kişi ise telefonlara dahi cıkmadı,Sonrasında ilave ilangiler aldım koloniyi genişletmek sayıyı bir nebze olsun dengelemek için damızlık boyda 2e6dişi ilave yaptım,son aldıgım balıklar 2 hafta içinde hepsinde iç parazit problemi ile karşılaştım önceki olanlarda sorun yok,tedaviler netice vermeden 8 damızlık ilangi iki gecede öldü.Aldıgımda balıklar hasta imişler tedavi altındalarmış sonradan anladım ama iş işten gecmişti.forumdan hatırlayanlar olacaktır..
Bu işe gönül veren hobicilerin yalan ve sahtekarlıklar ile kandırılması üç kuruş için şerefini ayaklar altına alan insanları kınıyorum.
Heleki trop türü besleyeceksenizde arkadaşlar balığın türünü rengini fotograflarını görmeden ben olsam dahi almayın,hatta balıklarınızı görerek alın. 
Sevgili Baron Dogru söylüyorsun ama türklerin ortak özelliği bu olsa gerek sadece hobicilikte degil tüm meslek dallarında aynı durum söz konusu... 
Safkan balık yetiştirme konusunda sana katılıyor,Ve O muhteşem güzellerin kusturlmasına dahi sıcak bakmıyorum,Bırakalım dogallıgına Gercek hobiciler isek.. 
turgutak2011-01-21 00:09:24

Beğenenler: [T]106265,coolermaster[/T][T]178099,YavuzEdro[/T]
+1: [T]106265,coolermaster[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

statistician06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 4293
statistician06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2011 09:31
Arkadaşlar çabuk tüketen Türk insanları olarak balık konusunda da son noktaya gelindiğini Düşünüyorum. Piyasa da az bulunan ilangi , red rainbow kasanga türleri ve varyeteleri , kriza ve kasakalawe de de artık herkesin evinde hemen hemen bulunmaya başladı .Zaten dubois ikola çimba bemba taş çatlasın 50 TL ye satılırken fiyatları 25 TL yi bile vurduğu oluyor. Bu  piyasa da çok olduğu için. Bana göre tropheus türlerinin hepsi benim gözümde ayrı , hepsinin kendine has renkleri ve özellilleri var . Fiyat farklılığı da bu piyasanın oluşturduğu bir şey. Tropheus da nadir bulunan türlerde çoğalmaya başladığına göre ve arkadaşın dediği gibi yavru olayı da artık her türden alınabildiğine göre bana göre yavaş yavaş tropheus fiyat cazibesini kaybetcek buna mahkum olcak, ama seyir ve besleme zevki kişiye göre değişir. Ben lepistesle başlayan hobiciliğime meleğin den tutunda frontozasına kadar gittim , ama tek zevki insan gibi huyları olan tropheus da aldım. Ayrıca balık alrkende insanlara hani bir şey alırken hep market market gezip fiyat araştırması yaparız ya balık alırken de o şekilde dikkatli davranmalarını öneririm. Çünkü forumda 50 TL ye satılan tropheus o ilin başka bir yerinde 30 TL de satıldığı olabiliyor . Veya 65 TL ye ithal edilen balıkların forumda 120-100 TL ye satılması gibi. Ama yine de bu uçuk rakamlara ben 3 yıl öngörüyorum maksimum. 
Güzel bir başlık olmuş iktisatı sevdiğim gibi bana göre piyasa da bu şekilde şekilleniyor. Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enginceÇevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2009
İl: Ankara
Mesaj: 253
enginceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2011 10:07
Her balık furyasında olsuğu gibi bu furyanında belli bir zamanı var. Gün gelecek başka türler gelecek ve onlar popüler olacak. Lakin arkadaşımın dediği gibi piyasayı ellerinde tutan ve istediği türü ön plana çıkaran belli bir grubun olduğu aşikar. Bunu aşmanın en güzel ve kolay yolu(Bana göre) popüleritesine değilde sizin zevk aldığınız balıkları beslemeniz. Japonundan turunda yunusuna, sarı prensesine, leleupsine ve frontosasına varana kadar bir çok tür besledim. Şu an hiçte popüler olmayan oscarlara ilgi sardım. Bugün 5-6 cm oscar yavrusu 4-5-7 tl den satılıyor. İnanın bu güne kadar beslediğim en sıcak,en candan tür diyebilirim.

Bir tropheus yavrusunun ortalama 25-30 tl den satıldığı şu hobi dünyasında, popüleriteye para kaptıracak gözümüz olmamalı diye düşünüyorum...

Beğenenler: [T]106265,coolermaster[/T]
+1: [T]106265,coolermaster[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sancosÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/12/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1449
sancosÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2011 10:20
Siteye uzun zamandır girmiyordum. Girip bakıp çıkıyorum. Çünkü yeni evimize taşındığımızdan beri hobiye ara verdim denilebilir. Daha önce 5 tank sahibiyken şimdi bitkili kiraz kardesi ve sterbai çöpçülerden oluşan 50 cm'lik tek akvaryumum var ve onuda bozmak üzereyim. Neyse hobiye ara vermeme rağmen bir türlü tanganyikalardan da vazgeçemedim. Dün ilanlara baktım acaba ne bulurum diye ve şaştım kaldım...Hiç calvus görmedim. Hiç  daffodil,brevis,similis yok. Bir kaç ilanda kum kelebeği yanlış hatırlamıyorsam 1 ilanda leptosoma vardı.Biraz frontoza geri kalan tüm ilanların hepsi tropheus. Bu nasıl bir sevdadır anlamıyorum. Moda gibi herkes bir anda aynı tür balık beslemeye başlıyor... Farklılık nerede, çeşitlilik nerede... Yeniden balık beslesem ve tanganyika olsa kesinlikle leptosoma, brevis ve daffodil beslerdim.Kesinlikle herkesin deli gibi beslediği şimdinin modası olan troplara bakmazdım bile....

Beğenenler: [T]106265,coolermaster[/T]
+1: [T]106265,coolermaster[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

statistician06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 4293
statistician06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2011 10:23
[QUOTE=engince]Her balık furyasında olsuğu gibi bu furyanında belli bir zamanı var. Gün gelecek başka türler gelecek ve onlar popüler olacak. Lakin arkadaşımın dediği gibi piyasayı ellerinde tutan ve istediği türü ön plana çıkaran belli bir grubun olduğu aşikar. Bunu aşmanın en güzel ve kolay yolu(Bana göre) popüleritesine değilde sizin zevk aldığınız balıkları beslemeniz. Japonundan turunda yunusuna, sarı prensesine, leleupsine ve frontosasına varana kadar bir çok tür besledim. Şu an hiçte popüler olmayan oscarlara ilgi sardım. Bugün 5-6 cm oscar yavrusu 4-5-7 tl den satılıyor. İnanın bu güne kadar beslediğim en sıcak,en candan tür diyebilirim.

Bir tropheus yavrusunun ortalama 25-30 tl den satıldığı şu hobi dünyasında, popüleriteye para kaptıracak gözümüz olmamalı diye düşünüyorum...
[/QUOTE]
Popülerite değil ,tropheus beslemenin de ayrı bir tadı var zevki var . Tropheus beslemeye karar verenlerin bence iyi bir fiyat araştırması yapması lazım. Yukarı mesaj da yazdığım hususlar fiyatları etkiliyor ; bazıları duboiyi 30 TL ye satarken maksimum 50 TL YE forumda satılıyor ; diğer türler 65 TL ye ithal edilirken  forumda 100-120 ye satılma hususları var . Tropheusun da tadı bambaşka , ama herkes bunları bilerek alsın ; yada hiç riske girmeden yavrusunu alır yavrudan büyütebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2011 11:08

Daha çok kaptırılacak paramız var arkadaşlar nedeni ise sizinde bahsettiğiniz gibi bu piyasa ile oynayanların işlerini iyi yapmaları . Tropheusdan sonra gözde olacak bir balık türü aranıyor bi tarafdan nabız ölçülüyor şöyle formumuzu ve formları bir gezin (Peterochromis) denilen bir balık türü su anda ülkemizde var ve yayılmak için beklemede . İyi seyreyleyin  tropheusdan sonra akvaryumlara getirilecek bir balık. Şu anda bunun üzerinde çalışmalar. Yeni türler kimsede olmayana sahip olmak insanın doğasında var. Durumu kötü olupda 3-5 kuruşunuda kaliteli balıklara vermek onlardan bir gelir elde etmek isteyen bir çok tanıdıgım var . Söyle dönüpde geriye baksa bi kere kaç kere para kazandın diye bir sorulsa aslında hep içerdeyiz . Sizinde dediğiniz gibi hobi hobi olmakdan cıktı fakat nereye gidiyor bilen yok. Şu anda görünen başlar nereye çekerse oraya.

Kendindendir çektiklerin gölgenden değil...Ne yaptın da sana dönüşünü görmedin? Ne ektin de ektiğini biçmedin? Eylemlerin ruhundan ve bedeninden doğar...Sonra da çocuğun gibi gelip eteğinden tutar..HZ MEVLANA 

Geçmişde olanlar ve popiler olana duyulan talepde HZ MEVLANANINDA dediği gibi ilerleyen zamanlarda gelipde eteğimizden tutuyor bir şekilde ektiğimizi biçiyoruz .Buda biz hobicilerin elinde başkasının değil . Bu tür oyunlara gelmemek lazım saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tropheus_26Çevrim Dışı

Kayıt: 02/01/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 14
tropheus_26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2011 11:11
Mevzu derin gerçekten,forum üyelerinin tamamına yakını birden fazla balık türü beslemiş almış satmış kişiler vede gayet normal hatta olması gereken bir olay bunun başlıca sebebi hobicilik keyfe keder bir ihtiyaç.Furya liderlerinin yaptıgıda bu ihtiyacı tespit etmek ve hobiyi o yöne doğru ilerletmek herkesin içinde bir F0 sevdası vardı kendimde dahil bu iş için çok para ve emek harcadık çok geçte olsa tropheusta başarıya ulaştık geriye dönüp baktıgımızda bu işin okadarda zor olmadıgını gördük şimdi petro rüyası bunun da zor olmıyacagını biliyorum tek yapılması gereken tüm hobicilerin birlik ve beraberlik içinde bu hobiyi ilerletmesi,kaybettiklerim hariç 84 adet F0 balıklarımdan çok düzenli yavru alıyorum bu başarının büyük bir kısmını bu formdaki bilgilere borçluyum yeni türlerdede aynı başarı sağlanırsa emin olun bu balık furyası fazla dalgalanma yapamıycak buda buradaki hobicilerin dayanışmasına bağlı bu şekilde hiç bir balığın zamanı dönemi olmaksızın herkes istediği balığı bulup beslemesine imkan sağlıyacak.Dünya üzerindeki canlı türlerinin 3/2 sinin suda yaşadığını düşünürsek bu işte nirvana diye bişey yok güzel safkan balık var herkesin ensevdiği ama ansafkan olanını beslemesi dileğimle herkese saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NY753Çevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 379
NY753Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2011 11:23

[QUOTE=engince]
Bir tropheus yavrusunun ortalama 25-30 tl den satıldığı şu hobi dünyasında, popüleriteye para kaptıracak gözümüz olmamalı diye düşünüyorum...
[/QUOTE]


 Abi durumu gayet iyi açıklamışsın bende duboisi,ikola,bemba,ilangi baktım araverip tekrar başladıktan sonra aklımda olanı uyguladım piyasası olmayan piyasada bulunmayan balık alıp çoğaltma derdine girdim.
   Forumdan İsa özdemir arkadaşımdan 6 adet variabilicrhomis aldım aklımda kum kelebekleri vardı bunlar nasipmiş,yavru alırsam şayet bu balıklardan yavruları bedava dağıtmayı düşünüyorum hobici arkadaşlara. Hiçbir kaygım olmadan sadece,tanganyika nın başka bir tür balığını bulup beslemekle mutlu  olunsun diye,
 ilanlara bakıyorum uçuk kaçık fiyatlar burada alım gücü yüksek , zorlanmadan alabilecek insanlar vardır da ya olmayanlar?Geçen günde tropheus polli konusunda yazmıştım ; hobiye ego tatmin etmeye para harcanır , para kazanma hırsı ancak ticari mantıkdır.Saygılarımla.
özkoçak2011-01-21 13:01:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2011 11:38
Ben bu işin tamamen arz talep meselesi olduğuna inanıyorum ben yunus ve red rainbow besliyorum. Dünya kadar yunus besleyen var yine dünya kadar tropheus besleyen var burda fiyatı yüksek olanlar balığını en iyi şekilde besleyenlerdir. Dikkat edin orjinal yunus yavrusunu kimse 1-2tl ye vermez bu işten anlayanda zaten almaz. Burda iş bizlere düşüyor forumda ki dostlarımızı iyi bilinçlendirmeliyiz. Ayrıca bir kaç kişinin toplanıp bir konuya bilinçli şekilde gazlamasına kesinlikle katılmıyorum dikkat ediyorum forumda konusu açılmış tanıtımı yapılan bir çok balık var. Balığınız güzelse sunumunuz güzelse konunuz aktif olarak kalır. Bu biraz sizin bilginizle biraz yaptığınız işi sunmanızla alakalıdır. Bu tarz bir suçlama veya serzeniş biz hobicileri karalamak olur. Artık bir konuya yorum yaparken kim nasıl düşünür diyemi tereddüt edeceğiz. Haklı olduğunuz konular yok değil tabiki var ama konuları bilerek gazlamak veya yorum yapmak kısmına kesinlikle ve kesinlikle katılmıyorum.
Tanıtımlara yorum yapan herkezi zan altında bırakıyorsunuz.
Saygılar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sprwonÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 956
sprwonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2011 12:00
Ben şu düşünceye katılmadığımı söylemeliyim (birileri yada bir grup var ve piyasayı yönlendiriyor) böyle birşeyin olması bence mümkün değil. Piyasayı biz yapar ve bizler bitiririz. Şöyleki bundan bir kaç yıl öncesine kadar göze hitap eden herkesin besleyemediği bir tropheus Şuan bütün akvaristlerin belli bir tecrübeye sahip olan herkesin evini süslemekte neşe kaynağı olmakta. Fiyatlar konusunda belli bir aralıklarda seyreden fiyatlar var artık. Geçen birkaç senede ve gelecek birkaç senede bu şekilde seyretmeye devam edeceğide belli. Düşünün bir koloni satın alıyorsunuz 3e 10d bir kaç hafta herşey yolunda hiç beklemediğiniz bir anda ne olduğunu bilmediğiniz anda bir hastalık ve kolonide büyük kayıplar geriye kalan ya 3 balık yada 5 balık haydi şimdi bu balıklardan koloni kurun,kurulabilirse. Yavru fiyatlarındaki konuya ise aslında girmeyebile gerek yok herkez istediğini istediği fiyattan satar sevgili hobici arkadaşlarımız örn:4e 15d koloniye sahip aylık örneğin 25 adet yavru alabiliyor ve yavru fiyatını 20-40 ila belirliyor satıyor, satamıyormu peki vallaha satıyor billaha satıyor tanesi 100 lira olsa yavrunun yine alanda olacak satanda olacak. Ondan sonra kesesinden henüz kurtulmuş yavruya 30 lira 40 lira veren arkadaşlar bile bu sefer yavrular çok pahalı hobicilik bu değil bukadar fiyatmı olur diyor. Eee alıyorsun ama abi 40 liraya yüksek bumu hobicilik bilmem ne diyorsun ama yinede alıyorsun sen alıyorsun ne kadarda feryat etsen aldıktan sonra ne alıcıya feryat duyulur nede satıcıya ama aynı şekil kendisinde koloni olup yavru aldığı zaman bu sefer aynı fiyatları kendisi istiyor ee aldığında çok pahalı yavrular diyordun hobicilik bu değil diyordun sende aynı hamleyi yapıyorsun bu seferde bahaneler hazır piyasayı karıştırmayalım,biraz hobimi kurtarsın. Eyvallah hobini kurtarsın allah daha çok versin lafımızda yok. Şu forumda bir anket yapsak herkez 120 lira bir balığa çok yüksek fiyat bir balığa bu paralar nasıl verilir sonucu çıkar,ardından bir anket daha patlatalım bu fiyatı yüksek bir balığa 120 lira diyenlerin %80 inde kocaman tropheus kolonileri bulabiliriz (Allah daha güzellerini nasip etsin) eğer bu balıkları bukadara bizler alıyorsak satanlarda bu fiyata satmaya devam eder. He hobicilik bumudur bence değil benim herzaman fiyatların uçuk olduğunu hobicilerin ticarilerle kafa kafaya fiyat yazmalarının yanlış olduğunu savundum sonuçta bu balıkları alamayana bu hobiye gönül vermiş insanların besleme imkanı sunmasıdır hobi, zevktir hobi, maddi durumu sıkışık olan arkadaşımız 10 tane yavruya 300 lirasını veriyorsa sırf bu işe gönül verdiği için hobicide 10 balıktan koloni çıkarmak zor olur al 3 yavruda hediyem olsundur hobi, sevindirmektir hobi. Bir kaç kez bu forumdan balık sattım balıklarımı alanada almayanada fiyatını sen söyle demişimdir. Kar amacı güdmemişimdir yazdığım fiyattan 150-200 lira aşağısını teklifedenleri kırmamak için olmaz dememişimdir. 100 lira için kırmaya değmez demişimdir. herkesin 100 lira istediği kasakalweyi 50 liraya verdiğimi biliyorum (vermeyenlere lafımız yok saygımız sonsuz) Çünkü ben bu işten hobimi kurtarsının peşinde değilim, (kurtarmasını isteyenlere saygım sonsuzdur) kar amacı içinde değilim, Ticaretin bir tanımı vardır, aynı şekilde hobinin bir tanımı vardır. Ticaret belli bir kara odaklı iştir, hobi ise gönlümüzün zevkten kar etmesidir işte o zevk karı parayla falanla filanla olacak iş değildir sevdiği bir kolonisini beslediği bir balığını Normal değeri 20 liradır bir arkadaş çıkıyor 100 lira veririm diyor ve arkadaş tak bu balığını satıyor bu iş hobiyemi giriyor değil bunun tanımı başka birşey olmalı (ismini koyamıyorum) ama o balığı sevdiği hobisi o olduğu için 100 değil 200 bile satmayana hobici diyoruz çünkü hobici ben bu balığı seviyorum gönlüm bu zevkten kar ediyor der ve maddi boyuta girmez. (girenede saygı duyar) Şuda bir gerçektirki insanlar nadir olan herşeye düşkündür bunu sadece balığa odaklamak yanlış olur. Gazlama olayınada katılmadığımı belirteyim sonuçta kimse kolonisini desinler diye besleyeceğine yada var desinler diye bu paraları vereceğini düşünmüyorum ben hobici olarak kendimi mutlu ediyorum sevdiğim balığı besliyorum tanıtımını yapsam bütün herkez kolonin güzel değil, renkleri kötü sat deselerde ben seviyorsam ve gönlümü yapıyorsam beslerim hobimi böyle yaparım. Baya uzun oldu okuyup zaman ayıran (ayırmayan) herkese teşekküreder sağlıklı balıklar dilerim.  sprwon2011-01-21 12:17:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

statistician06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 4293
statistician06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2011 14:17
Tropheus Brichardi Namansi Fiery Fry yakın da da bu tür piyasaya hakim olcak gibi , benden demesi :))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

izmirli81Çevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2009
İl: Bursa
Mesaj: 336
izmirli81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2011 15:08
Çok acayip bir piyasa ve piyasadaki herkez farklı düşüncelere sahip.Gönül verdiğimiz bu hobide ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı maddi imkanına göre  güzel ve nadir türleri alıp onlara uygun bir ortam hazırlayıp bakabiliyoruz.Gelir düzeyi yüksek kişiler birçok kişinin hayalini kurduğu değerli türleri koloni sayısını yüksek tutup alabiliyor.Örnek vermek gerekirse bugün niyetine girip şöyle 5 erkek 40 dişi ilangi kolonisi nerden baksanız 4500 TL ile 5500 TL arasında almak istesek kaçımız alabilir.Demeye calıştığım bu sayılardaki kolonileri alan abilerimiz arkadaşlarımız yokmu var tabiikide.Adam orda minik bir servet yatırmış akvaryumunuda ona göre güzel bir şekilde hazırlayıp tanıtıma sunmuş.Şimdi sen ,ben veya başkası bu tanıtımı gördüğümüzde gıpta ile bir özentiyle bakmıyormuyuz.Büyük bir beğeniyle resimlerini videolarını seyrettiğimiz bu tanıtımlara ona göre yorumların beğenilerin olması cok normal.Açık söyleyim ben akvaryum tanıtımlarında açılan konuları gezerken çok moralim bozuluyor ve her defasında inşallah benimde bir gün böyle bir akvaryumum ve balıklarım olur diyorum ve bende kendi çapımda ufak ufak hayallerime ulaşmak için elimden geleni yapma gayretine giriyorum.Birisi balığını veya yavrusunu 35-50 TL gibi fiyattan satarken alıcının boğazına yapışıp zorla satmıyor.Allah herkezin gönlüne göre versin abiler arkadaşlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir