Nereye Gidiyor bu Tropheus sevdası ?


Cagdas OZDOGANÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2010
İl: Bolu
Mesaj: 2064
Cagdas OZDOGANÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2011 23:35
Arkadaslar merhabalar. Zor bir konu.Ben bu konuya daha öncede yorum yaptım ama suanki kadar zor olmadı.Konunun açılıs amacına sadık kalalım. İsteyenler baska baslıklar altında kendi fikirlerini söylerse daha doğru olur.Yer yer sert üsluplar ve kırılganlıklarda olmustur ancak gelinen son durum ''tropheus okadarda iyi balık değil yaa''seklinde oldu.Kimseyi kastetmeden yazıyorum düşüncelerimi ve bunlar benim sahsi görüşlerim.Herkesinde fikrine saygı duyduğumu arkadaslar bilir.
Tropheustan cok daha pahalı balıklar var.Bazı discus türlerine bakın teki 4000 $.Neden bukadar popüler değil?Çünkü tropheus ayrıdır,bence güzel balıktır.Tabiki tropheusa ticari amaclı bakan arkadaşlar vardır ama bu balık sadece parasından dolayı bakılmıyor.Ben kendi adıma sürümü hızlı olan bi tür bakmıyorum,bakan arkadaslarada saygı duyarım.Biçok arkadasımızda bu balıklara gercekten sevdikleri için bakıyorlar.Yani derlerya 'yiğidi öldür ama neolur hakkını yeme!'
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cichlid-trendÇevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2010
İl: Izmir
Mesaj: 31
cichlid-trendÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2011 00:11
Son sayfaları okuduğumda, şu kanıya vardım arkadaşlar tropheus besleyenler biraz daha tropheuslerin yanında ve yakınında yorumlar ile tropheus beslemeyenlerin ise tropheuslerin fiyatlarını takılıp, bu güzelim tropheusleri aşağayı yöne çekme çabaları içinde biraz da değişik usluplar kullanılarak özellikle hip,hap endamı ile okuduğum yorumlar gerçekten tropheuslere haksızlık yapıldığı kanaati uyandırıyor. Acaba sadece banamı böyle geliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ERDAL AY / DESPAÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/12/2009
İl: Denizli
Mesaj: 809
ERDAL AY / DESPAÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2011 08:52

 

Öncelikle tüm forum üyesi arkadaşlarımdan özür dileyerek başlamak istiyorum bu yeni sözlerime, Bir önceki konumuzda ve şimdiki yazımız da sürçü lisan ettiysek affola,

 

Ben bu konunun buralara geleceğini bilerek susmakta en ağır cevaptır düşüncesi ile konuya son vermek istemiştim. Lakin bakıyorum ki yorumlar başka noktalara çekilmekte ve artık bu düşüncedeki arkadaşlara cevap vermek şart oldu diye düşünüyorum.

 

Benim konuya bakış açım hiçbir balık türünün her ne koşulda olursa olsun bitmeyeceği ve yıllarda geçse her balığın bir bakanı, bir satanı, bir alanı olacaktır idi. Yorumlarınızı hangi balık türü üstüne yazıyor iseniz o balığı bakan biri olması benim için o yorumun önemi çok büyük olduğunu sözlerimde vurgulamıştım.  Ama arkadaşlar farklı anlamışlar ki benim niçin böyle belirttiğimi ve bakmadığınız bir tür için yorum yapmanızın benim açımdan nedenlerini söyle sıralayalım ki anlasınlar;

 

İlki sahip olamayanlar, ikincisi sahip olup da başkasındaki balıkları hazmedemeyenler, üçüncüsü başka tür besleyip de bu kadar popüler olamadığını hazmedemeyenler ve sonuncusu da parası olup da fiyatının bu kadar yüksek olduğunu kabullenemeyen kişiler nedense kendinde olmayan türler için yorum yapmaktadırlar.

 

Bu yüzden tekrar yazmak istiyorum, yapmadığınız ya da yapamadığınız şeylerden uzak durun ve yapan insanları da böyle değişik yorumlarla etkilemeye çalışmayın, çalışmayın ki bırakın insanlar nerde huzur buluyorlarsa orda kalsınlar.

 

Bu ana temamızı yerince açıkladıktan sonra diğer hususlara da değinmek gerekir,

 

Benim bu işi ticari ya da hobi olarak yapma hukukum beni ilgilendirir ama yine de belirtelim beni tanıyan arkadaşlarım benim bu işi hobi olarak yaptığımı çok iyi bilir. Kaldı ki insanlar nerelere para harcamıyorlar, bu bir hobidir ister 1,000 TL versin ister 10 TL, o insanın hobiden aldığı zevk parayla ölçülemeyecek kadar büyüktür.

 

Halen bana balığın şuradan buradan geldiğini söylüyorsun ben senden O 110 TL’lik F0 gerçek damızlık İlangi balığın bilgisini istiyorum, kaldı ki 15 TL’ye bende de yavru var aramaya gerek yok. İste ben sana yâda talep eden arkadaşlara göndereyim. Her şey bir tarafa bu balıkların fiyatlarına neden taktınız, siz bu güne dek sattığınız balıkların fiyatını neye göre belirlediniz ama eminim siz kendi balıklarınızı 160 TL’ye değil 110 TL’ye vermişsinizdir, siz hobicisiniz ya biz tüccarız çok özür dilerim unuttum ben yine kim olduğumu.

 

Ben evimi hobi odamdan kazandığım parayla geçindirmiyorum. Benim kendime ait ticaretle uğraştığım yurt dışından ürün getirerek Türkiye’nin birçok noktasına pazarlama yapan işletmem var, elhamdülillah kendimin ve benim yanımda çalışan 6 personelimin ekmeğini buradan çıkarıyoruz çok şükür. Kaldı ki ekmek paramı buradan bile çıkarsam sizin ticaretle uğraşanlardan ne alıp veremediğiniz var ki bu cümleyi eylerce pozisyonuna getirmişsiniz. Evine bir şekilde ekmek götürmek için ama ticaret ama tüccar olarak çalışan kişiler sizin hep eğlence noktanız mı? Peki, siz ne işle meşgulsünüz ekmeğinizi hangi işi yaparak kazanıyorsunuz? İnşallah bir Ticaret yapan birisi ya da bir Tüccarın yanında çalışmıyorsunuzdur. (Bu cümlelerim sizin içinde geçerli Güven Bey sizden de cevap bekliyorum) Şayet çalışıyor iseniz bana şirketinizin bilgilerini verinde ben bu fikrinizi patronlarınızla bir paylaşayım, yok kendi işiniz ise sizin yaptığınız ticarete nasıl bakmak lazım onu düşünelim.

 

Benim cümlelerim de diğer birçok arkadaşa saygısızlık yaptığımı düşünmüşsün, yapmadım ama peki sen su anda tüm TROPHEUS yetiştirenlere karşı yaptığın saygısızlığı biliyor musun bak bende sana hatırlatma yapayım

 

" iLANLARDA trop. Yavrusuna  20–25 TL YAZDIĞINA BAKMAYIN, gidin 3. günceli yemiş ilanlardan 15 tl ye alın muhakkak vereni çıkacak, çıkıyorda

 

Bu arada ben yine hatırlatma yapayım, belki 10, güncellemem olmuştur lakin fiyatlarım aynıdır.

Benim hobi odam için ayırdığım bütçe senin balık için hayal edemeyeceğin kadar büyük, ama ben bu kadar çalışmayı senin gibi insanların karalaması için yapmadım.

 

Şunun da altını çizmek isterim ki Ticaret ile uğraşan ve para kazanan birisi olarak balık işini ticaret babında yapanlara da kusura bakma laf kondurmam. Çalışmıştır kazanmıştır X5 arabasına biner seni alakadar etmez.

 

Doğru söylüyorsun maalesef Türkçem hep zayıftı imla hatalarım olabilir, bunun için zaten cümlelerimin başında özür dileyerek başlıyorum tabi siz ne için özür dilendiğini anlayabiliyorsanız.

 

Kim olduğunuz neyi düşündüğünüz kime inandığınız kaç tane a5 diplomanız olduğu hayat üniversitenizin hangi biriminde olduğunuz ne işle uğraştığınız beni ilgilendirmez,

Ben hiç kimseden ne lafımı ne de sözümü esirgemem.

Çünkü ben nerde duracağımı bilirim, durdum da!

Bilmeyenleri de maddeler halinde olmasa da böyle yazarak bildiririm.

 

Tekrar belirtiyorum,

Allah Yolunu açık etsin kardeşim, Sağlıcakla kal

Sen beni kazanmadın ki kaybedesin…

TROPHEUS EVI 2011-07-07 09:58:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ruffles05Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]6353,2[/B]
Kayıt: 21/10/2010
İl: Adana
Mesaj: 670
ruffles05Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2011 10:36
[QUOTE=efsane07] ya şimdi konu biraz sapacak ama bu votoz türlerinin yanında o kadar ucuk fiyat vatozların yanında adlarını sayamayacam yok L serisi yok V serisi ya sanki mercedes alıyorsun akvaryumda varlığı yokluğu belli olmayan bi balığa bu kadar satılıyorsa...
[/QUOTE]
+1 aynen L81 aldım 2 günde bir görüyorum ya. 4 trop yavrusu parası verdim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DR.TROPHEUSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/06/2011
İl: Diyarbakir
Mesaj: 673
DR.TROPHEUSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2011 10:48
2 günde bir ise ben senin balığa talibim kardeşim ben haftada bir görüyorum benimkini

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LitoÇevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 419
LitoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2011 11:55
L Vatoz türlerinden bir kaç tür hariç , akvaryum ortamında üretilemiyorlar ve Brezilya'dan F0 (wild) olarak  getiriliyorlar. Ben şahşen 15 türü 3 sene boyunca üretmeyi denedim ve başarısız oldum. Akvaryum ortamında üretilemeyen bir türün pahalı olması doğal bir olaydır.
Ben ilk tropheusu 1995 yılında dubosi, ikola  olarak besledim ve ürettim. Ayrıca 1996 ve 2000 yılları arasında bemba ve red chimba türünü de besledim ve ürettim.  Ayrıca 1995 yılından 2008 yılına kadar tropheus yavruları 5 cm. civarında kendini kurtarmışken satılıyordu. Ben kendim 3 cm. ilangi, red rainbow yavrusuna 30 tl. veripte kesinlikle almam. Tropheusları alamayıcağım için değil, fiyatı fahiş olduğu için almıyorum. Yavru fiyatı düşsün besleyeceğime emin olabilirsiniz.  Şu an yavrusunu almaktansa damızlığını alırım daha iyi.  Bence Tüm tropheus türlerinin damızlıkları 40-50 tl.  yavrusu 10-15 tl. arasında olmalıdır.
 
Ör: Reis akvaryum ilangi damızlığı 60 tl.ye, ikola ve bemba ile aynı fiyata satıyor.
Pacific2011-07-07 14:13:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

star__1981Çevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Denizli
Mesaj: 32
star__1981Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2011 13:21
                                                                                                                                                                                          Özür dileyerek  başlıyorum. Fotoğrafta gördüğünüz gibi bu  işi  yapan  arkadaşlar fiyatları  aşağı çekmek  için  elinden  geleni  yapıyorlar tropheus lar bu kadar kötü  sözleri  hak  eden balıklar  değil muhtemelen barış kardeşim de bu tür  arkadaşların  ürettiği balığı alıp ta mağdur olan kişilerden sadece bir tanesi sanırım.Onun için konuya hiç  bir şekilde dahil olmadan burada bitirmek istiyorum.SAYGILAR... ( fotoğraf   her şeyi anlatıyor sanırım )


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LitoÇevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 419
LitoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2011 13:54
Eskiden tropheus besleyip te son 3 yıldır  tropheus almamamın ana nedeni fiyatların fahiş olmasıdır. Fiyat düşşün tropheusun beslemediğim türlerini alacağıma emin olabilirsiniz. Ayrıca geçmişte albinoa kitumbaların adeti 250 tl. ikende fiyatı fahiş olduğu için eleştirmiştim ve albino kitumbalar 40 tl.ye düşünce akvaryumuma alıp beslemiştim. Benim bu tartışmaya son sözüm "Fiyat düştü uçağı yerden seyredenler  uçağa bindi, fiyat düşsün bütün hobiciler istediği tropheusu ve diğer balıkları besleyebilsin:)))"
 
Pacific2011-07-07 14:42:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efsane07Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1005
efsane07Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2011 12:40
[QUOTE=ruffles05] [QUOTE=efsane07] ya şimdi konu biraz sapacak ama bu votoz türlerinin yanında o kadar ucuk fiyat vatozların yanında adlarını sayamayacam yok L serisi yok V serisi ya sanki mercedes alıyorsun akvaryumda varlığı yokluğu belli olmayan bi balığa bu kadar satılıyorsa...
[/QUOTE]
+1 aynen L81 aldım 2 günde bir görüyorum ya. 4 trop yavrusu parası verdim.
[/QUOTE]

[QUOTE=kasakalaWErman]2 günde bir ise ben senin balığa talibim kardeşim ben haftada bir görüyorum benimkini[/QUOTE]Ya  foruma her girdiğimde artık bu 2 satırı dewamlı okur oldum okudukça gülmekten kırılıyorum sizler beni güldürdünüz ya şu ortamda cenabı allah ta sizi güldürsün şu hayatta her şey gönlünüzce olsun harika yaa
efsane072011-07-08 12:43:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÜVENÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4250,1[/B] [C]2,2,23556[/C]
Kayıt: 06/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 2190
GÜVENÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2011 21:18
[QUOTE=TROPHEUS EVI ]


Ben evimi hobi odamdan kazandığım parayla geçindirmiyorum. Benim kendime ait ticaretle uğraştığım yurt dışından ürün getirerek Türkiye’nin birçok noktasına pazarlama yapan işletmem var, elhamdülillah kendimin ve benim yanımda çalışan 6 personelimin ekmeğini buradan çıkarıyoruz çok şükür. Kaldı ki ekmek paramı buradan bile çıkarsam sizin ticaretle uğraşanlardan ne alıp veremediğiniz var ki bu cümleyi eylerce pozisyonuna getirmişsiniz. Evine bir şekilde ekmek götürmek için ama ticaret ama tüccar olarak çalışan kişiler sizin hep eğlence noktanız mı? Peki, siz ne işle meşgulsünüz ekmeğinizi hangi işi yaparak kazanıyorsunuz? İnşallah bir Ticaret yapan birisi ya da bir Tüccarın yanında çalışmıyorsunuzdur. (Bu cümlelerim sizin içinde geçerli Güven Bey sizden de cevap bekliyorum) Şayet çalışıyor iseniz bana şirketinizin bilgilerini verinde ben bu fikrinizi patronlarınızla bir paylaşayım, yok kendi işiniz ise sizin yaptığınız ticarete nasıl bakmak lazım onu düşünelim.

[/QUOTE]

Bana cevap hakkı doğduğu için yazıyorum. Yoksa artık böyle konulardan sıkıldım yorum yazmak bile yorucu oluyor. Ben Uzun uzadıya edebiyat dökecek değilim.

Siz bir yazı yazmışsınız arkadaş da cevabını vermiş ben ne yaptım. +1 dedim tebrik ettim. Bu benden cevap beklemenize yetti demek. Evet yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Dobra yazdı, sert yazdı ama doğruyu yazdı. Hoşuma gitti. EE rahatsız mı oldunuz o da sizin sorununuz. Tekrar alıntı yapıyorum. Siz ne demişsiniz o ne demiş. Son yazdığınıza bakıyorum. Sonra da ilk yazdığınıza. Okuyan görür. Bence sizde görün.

Tekrar
[QUOTE=Tropheus_tanget ]   
[QUOTE=TROPHEUS EVI ]
 
Merhaba Barış Kardeş,
İyi hoş yazmış döşemişsin ama inan senin yazından da bir şey çıkaramadım.
Sizin bahsettiğiniz Troplar acaba piyasada ikola ile oranj bembası birleşmesinden doğan balık türlerinden bahsediyorsunuz herhalde. Tabiki böyle karşıt cinleri birleştirerek doğum alan türleri düşünürseniz tabiki X10 çeşitlilik doğar, tabiki bu balıkların fiyatı 5 para etmez. Bahsini ettiğiniz ırkı temiz ilangi f0 damızlık boyu 14 cm' e ulaşmış balığı 110 tl o satacak arkadaşı bu foruma bir dahil edin balıkların resimlerini bir görelim, buradaki herkez o balığın poziyonunu yorumlayalım, ne dersiniz.
Akvaryumumda trop yok diyorsunuz ama cümlelerinizden ve imzanızdan anladığım kadarıyla sizde bu yoldan geçmişsiniz ve herhalde kırma balık mağdurusunuz, sağlık olsun ama en azından anlamış ve trop türünden çıkmışsınız oda güzel, şimdi hangi tür bakıyorsunuz merak ettim.
Ben yaklaşık 2 yıldır trop bakıyorum, bende şu an 15 tür koloni var ve bunların yavruları var ama dediğiniz gibi 160 deyipte 110 na balık vermedim vermemde. Çünkü damızlıklarıma güveniyorum doğan yavruları da.
Fazla uzağa gitmeyin yine bu forumda araştırma yapın ikola alan arkadaşların oranj bemba çıkmasını, ilangi alıp chatika çıkması gibi bir çok olayla karşılaşabilirsiniz, bu tutumda şunu anlamak lazım ucuz veren insanın kesinlikle bir sorunu vardır.
Lafın kısası arkadaşım bana göre her balık için şu an piyasası var, ucuzda olsa pahallıda olsa herkesin ortak bir sorunu hakiki ırk balık bulamaması. Şu an benim çevremde halen daha hakıkı sarı prenses arayan arkadaşlar var, hatta burda benım arkadaşım sarı prenses ve yıunus yetiştirmekte ve doğan yavrusunu İstanbul'dan isteyenler var. Bu yüzden hangi tür olursa olsun balıkları bu kadar rezil etmeyin. Madem rezil ediyorsunuz niçin akvaryumlarınız var diye size sormam gerek dimi
Saygılar bizden
Kolay gelsin
 [/QUOTE]
 
    Erdal kardeş ; anlaşılan baya bi damızlığın var baya da bi beklentin önce bi şeyde seninle anlaşalım sen tüccarsın ben hobici ! Benim balık satan markaya alınmış bi evim yok !
1- İstersen üyelik bilgilerini forum üyesinden önce bi ticari üyeye çevir seni tanımayanalarda forum üyesi bir hobici sanmasın ! Evindeki 2-3 akvaryumda üretip satan , yeni alıcağı balığa ve attığı yeme bütçe yaratan kişiler hobici oluyor dükkan tutup al üret sat yapan forum genelgesinde ticari üye olarak nitelendiriliyor .
2 - Kırılmış balık saf balık chilanga ilangi , bemba ikola çaprazlaması gibi benzetmelerle olayı geçiştirmeyelim güzel kardeşim . Ld Akvaryumdan alınmış taş gibi balıkların yavrularıda 15 tl den veren çok tabi biraz amaç, biraz araç , birazda zihniyet ve beklenti parametresinin hangi doğrultuda kesiştiği ile alakalı .
3 - Sizin dediğiniz gibi ; '' Bu tutumda şunu anlamak lazım ucuz veren insanın balığında muhakkak bi sorun vardır '' lafı tamamen ev geçindiren tücar yaklaşımıdır ? Yoksa Bu formda paylaşmak zihniyetinde olan ve paylaşan abileri , ablaları , doktorları , mühendisleri , öğretim üyelerini , serbest meslek sahiplerini kısacası forum genelini ticari beklenti içerisinde değerlendiripte 3-5 yolunu bulmaya çalışan insanlar olarak üstü kapalı olarak karalamakmıdır ? SİZE BÜYÜK KONUŞUCAM KARALAYAMAZSINIZ !! Bu forumda bulunma amacınız Paylaşmak mı ? Ücreti mukabilinde hizmet satmakmı ? Bu önemli .
3 - Benim her hangi bir balığı rezil ettiğim veya rezil etmek gibi bir amaçım yok . Her balık güzeldir elbetteki besleyenine ! İmzamdan ve evimdeki akvaryumların litrajından anlayacağınız gibi sadece bu yollardan değil , ıslak olan her yoldan geçtim kardeşim !
4- Şimdi hangi türü besliyorum merak etmişsin açıklıyim ; İş yerimde 1 çift apistogramma çifti ve bebekleri , 5 adet ocellatus goldum , evimde 9 tane demasoni ve yanlarında 100 civarında yavrusu , 16 pavo kapamaba ve 7 tane kum kelebeğim var !!... Sandığın ve umduğun gibi de olmayanın peşinden koşup piyasada gideni koşturmuyorum .
5- Elinde medet umduğun ve yatırım yaptığın kaç BİN LİRALIK tropheusun var ki ? bu kadar pot kıran ve forum insanını karalayan ayrıca ; bir kez dahil okumadığın , imla hataları ile dolu bi yazıyı telaş içerisinde alel acele yazdın !!!..... 
 Malesefki Taze üyelikler , ticari işletmeler ve okunamayan 0 tane geri bildirimler .
6- Kendimce fikrimi dile getirmiştim , yazmış - döşemiş değildim ! Döşemek lafı ile baya kaba bir tabir kullanmışsın . Bende Şimdi usturuplu döşedim !!... Arzu ve isteklerin doğrultusunda yazıma ek olarak bi 10 madde daha forum kuralları ve forum üslubu çerçevesinde zevkle döşeyebilirim . Tek bir çümle cevabın ile beni , bunu yazmaya teşvik edebilirsin ! Bakiyesi kalırsada bilare hallederiz . Umarım insanlarında kendi fikirlerini yazabildiği bi platforma istemeyerekte olsa usuleten saygı gösterebilirsin .
 
[/QUOTE]
GÜVEN2011-07-11 21:19:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ERDAL AY / DESPAÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/12/2009
İl: Denizli
Mesaj: 809
ERDAL AY / DESPAÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2011 09:31
[QUOTE=GÜVEN] [QUOTE=Tropheus_tanget ][QUOTE=TROPHEUS EVI ]
'' Bu tutumda şunu anlamak lazım ucuz veren insanın balığında muhakkak bi sorun vardır '' lafı tamamen ev geçindiren tücar yaklaşımıdır ?
[/QUOTE]

En çok bu cümleler çok hoşuma gitti. Doğru söze ne denir.

[/QUOTE]
 
Ben size bu cümlelerin hesabını sordum,
Başka bir şey sormadım, yine okumadan, anlamadan cevap yazıyorsunuz.
Sonra da cevap yazınca kızıyorsunuz,
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÜVENÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4250,1[/B] [C]2,2,23556[/C]
Kayıt: 06/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 2190
GÜVENÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2011 09:44
[QUOTE=TROPHEUS EVI ][QUOTE=GÜVEN] [QUOTE=Tropheus_tanget ][QUOTE=TROPHEUS EVI ]
'' Bu tutumda şunu anlamak lazım ucuz veren insanın balığında muhakkak bi sorun vardır '' lafı tamamen ev geçindiren tücar yaklaşımıdır ?
[/QUOTE]

En çok bu cümleler çok hoşuma gitti. Doğru söze ne denir.

[/QUOTE]
 Ben size bu cümlelerin hesabını sordum,
Başka bir şey sormadım, yine okumadan, anlamadan cevap yazıyorsunuz.
Sonra da cevap yazınca kızıyorsunuz,
 [/QUOTE]

Ne hesabı ? Kim oluyorsunuzda bana hesap soruyorsunuz. Demezlermi adama
Eminim kastettiğiniz bu değildi. Sorun da burda. Kim okumadan anlamadan cevap yazıyor acaba ? Ve kim kızıyor acaba?
Sevdiğim bir deyiş vardır.
"Söz ağızdan bir kere çıkar. Çıktımı sen onun kölesi olursun."

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2011 10:47
Bizim insanımız seviyeli tartışmayı bilmiyor sadece bu konuyla alkadar değil.  illa bir başkasının kusurunu arıyor böyle oldukca, her ne konu olursa olsun bu kafayla ben bilirim bir yere varılmaz!  senin eksiğin vardır obürü tamamlar buna saygıyla yanaşmak lazım yoksa bu güzel konu adabından çıkıp kişiselleşiyor, lafım meclisten dışarı saygılar, sürcü lisan ettiysem affola.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ERDAL AY / DESPAÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/12/2009
İl: Denizli
Mesaj: 809
ERDAL AY / DESPAÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2011 11:10
Ben bu düşüncelerimle diğer hobıcı arkadaşlarımdan gerekli desteğimi aldım, kimseye bahsetmediğim halde arkadaşlar okumuşlar benimle irtibata geçtiler.
 
Cihangir beyin dediği gibi herkez kendi düşüncelerine göre yorumlar ekliyor,
 
Bunun sonu dipsiz kuyu, kimse ulaşamamışki ben ulaşayım, şimdi sizinde dediğiniz gibi sizede uzun uzun yazı yazamıyacağım, lakin bundan sonra sizlerin sıkı takipcisi olacağım
Bu yüzden sizde sağlıcakla kalın güven bey,  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir