Nitrat Zehirlenmesi. Kuma Sürtünme Cama Vurma


GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4277
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2019 18:54
[QUOTE=Akaybaha] en son gittim bugün petshopa su testi yaptırdım.
Testte nitrat patlamasi var dedi.
( Son olarak, her su degisiminde ekledigim suya reeflowerin bakteri kültürünü ilave ediyordum biraz fazlada kaciriyo olabilirim. Nitrat patlamasinin fazla bakteri kulturu kullanimindanda olabileceği söylendi)
Saygılar..
[/QUOTE]

Suyu petshopa götürme şartlarınız ya da orda kullanılan malzeme niteliği ölçümü yanıltıcı yapabilir. Bence de Nitrattan emin olmak için basit bir test kiti edinip evde ölçmeniz.Balık yükü fazla olmayan, bakteri kültürü kullanılan düzenli su değişimi yapılan bir akvaryumda bu şekilde seri ölümlerin nitrat ya da Amonyaktan kaynaklanması pek akla yatkın değil. Yeni kurulumdan sonra kültür tutununca fazla ekleme yapmaya da gerek yok.Ama fazlasının bir zararı olur mu bilmiyorum.

[QUOTE=Mallaca]
Kaya tuzu 50 litreye 1 kaşık olarak uygulanır. 10 lt ye 1 kaşık çok fazla. [/QUOTE] [:iyi:] [:?]
Tuza dayanıklılık ve etki göstereceği miktar türe göre değişkenlik gösterebilir. Örneğin ben koi'lerde 1000 ml'ye(1 litreye) 1 gr uyguluyorum. İnternet taramasıyla " fish salinisation" olarak doğru değerleri araştırmanızı öneririm. Ayrı bir kapta yapmanız hem etkinliğini artırır hem de akvaryumunuzun dengesini bozmamış olursunuz. Parazit olduğu kesinse tuz dışında uygulayabileceğiniz ilaçlar da olabilir. Ama ilaç giren akvaryumun dengesinin uzun süre toparlananamayacağını da hesaba katarak.

[QUOTE=Oguzhank]Selamlar.Baliklarinizin kumlara deli gibi sürtünmesi ya parazittendir yada nitrattan.Bence bir adet prodac nitrat(No3) testi aliniz ve suyunuzdaki nitrati birde kendiniz ölçünüz.[/QUOTE] [:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir