Nitrate test Kitleri (Herkes mutlaka okumalı!)


DemasoniloverÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6521,2[/B]
Kayıt: 09/08/2008
İl: Mugla
Mesaj: 1213
DemasoniloverÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2011 15:44
Arkadaşlar merhaba.

Bundan yaklaşık 4 5 ay kadar önce edindiğim Seachem Nitrite/Nitrate test kitini kullanmaya başladım. Amerikan, discus ve tetra gurubu beslediğim tanklarımda herhangi bir sorun yaşamadan ölçümlerimi yaptım ve hala yapıyorum. Ne varki iş Kh değeri 11 ve üzeri değerlerdeki tanklarda nitrat ölçmeye gelince normalde açık pembeden kan kırmızısı, koyu mor renklere doğru yönelmesi gereken test kitimin sarımtırak, kavun içi renklerde ölçüm yaptığını fark ederek durumdan rahatsız oldum.

Seachem firmasının müşteri hizmetleriyle görüşmek üzere googla seachem.com yazarak arattım ve kısa bir süre işçerisinde forumlarına bir üyelik alarak sorunu kendileriyle paylaştım.

Bu derece etkili bir forum ve müşteri soru ve taleplerine bu kadar hassas bir firma daha ben hayatım boyunva görmedim duymadım. Herkesin bir üyelik alarak siteyi incelemesini tavsiye ederim(Site malasef sadece ingilizce)

Konuyu dağıtmadan şunun altını çizmek istiyorum. Konuyu açtığım güne kadar firmanında durumdan haberi yokmuş beni yaklaşık 1 ay kadar bekleterek konuyu laborantlarıyla görüşmeleri gerektiğini belirttiler ve sonunda ölçümlerimde herhangi bir hata olmadığını ve Kh değeri 11 ve üzeri sularda yanlızca kendi ürünlerinin değil piyasada var olan tüm firmaların yanlış ölçümler verdiğini izah ederek, bundan böyle ürünlerini yüksek Kh değerlerindede doğru sonuç verecek şekilde yenilediklerini ve bana ücretsiz olarak bir adet yeni kitten yollamak istediklerini belirttiler.

Demek istediğim şudurki Türkiye'de musluğumuzdan akan su değerlerimiz kuvvetle muhtemel Kh 11 üzerinde olduğundan dolayı yaptığımız testler çoğu zaman bizleri yanlış yönlendirmekte. Test kitleri seachem olan arkadaşlar için çözüm basit sayılır çünkü eski testi bile yeni yöntemle kullanarak doğru sonuç almak mümkün, tek yapmanız gereken 1 numaralı sıvıdan kullanma klavuzunda belirttiği gibi 1 damla değil 2 damla kullanmak ama diğer firmaları kullanan arkadaşlar için yapacak pek birşey yok sanırım malasef.

Merak eden arkadaşlar için secahem forum linki buradadır. http://www.seachem.com/support/forums/showthread.php?p=9543&posted=1#post9543 Türkiye48 isimli üye benim.

Saygılarımla.
Demasonilover2011-07-01 17:39:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir