No2 Sorunu


halilipooÇevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2017
İl: Zonguldak
Mesaj: 15
halilipooÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2017 09:37
MERHABA ARKADASLAR. AKVARYUMCUDAN 2 DAMACANA SU ALDIM AKVARYUMUMA KOYDUM 1 GÜN SONRA TEST ETTIM NO2 YI VE TEST OLUMSUZ SONUÇLANDI NITRIT DERECESI KIRMIZI OLDU VE HEMEN GITTIM SOYUNU KOMPLE DEGISTIRDIM FILTRELERI ELLEMEDIM AMA HAZIR SU KOYDUM KOMPLE VE YARISI GÜN DENEDIM YINE AYNI SONUÇ ÇIKTI. HEMEN TEKRAR SUYUNU DEGISTIRDIM KUMU ÇOK AZALTTIM VE 3 ÇAY KASIGI KAYA TUZU KOYDUM EKLEDIM SABAH TEST ETTIM YINE OLUMSUZ SONUÇLANDI NE YAPMAM GEREKIYOR. MAVI PRENSES BAKIYORUM 50 LITRE AKVARYUM. 2 Adet HAVA TASI ÇALISIYOR 1 ADET BIOLIFE FILTRE ÇALISIYOR 1SIPORAXLI FILTRE ÇALISIYOR. NE YAPMAM GEREKIR YARDIMINIZA IHTIYACIM VAR [:'(]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/195225/230320170917031.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The Last SamuraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4538
The Last SamuraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2017 19:55
[QUOTE=halilipoo]MERHABA ARKADASLAR. AKVARYUMCUDAN 2 DAMACANA SU ALDIM AKVARYUMUMA KOYDUM 1 GÜN SONRA TEST ETTIM NO2 YI VE TEST OLUMSUZ SONUÇLANDI NITRIT DERECESI KIRMIZI OLDU VE HEMEN GITTIM SOYUNU KOMPLE DEGISTIRDIM FILTRELERI ELLEMEDIM AMA HAZIR SU KOYDUM KOMPLE VE YARISI GÜN DENEDIM YINE AYNI SONUÇ ÇIKTI. HEMEN TEKRAR SUYUNU DEGISTIRDIM KUMU ÇOK AZALTTIM VE 3 ÇAY KASIGI KAYA TUZU KOYDUM EKLEDIM SABAH TEST ETTIM YINE OLUMSUZ SONUÇLANDI NE YAPMAM GEREKIYOR. MAVI PRENSES BAKIYORUM 50 LITRE AKVARYUM. 2 Adet HAVA TASI ÇALISIYOR 1 ADET BIOLIFE FILTRE ÇALISIYOR 1SIPORAXLI FILTRE ÇALISIYOR. NE YAPMAM GEREKIR YARDIMINIZA IHTIYACIM VAR [:'(]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/195225/230320170917031.jpg[/IMG][/QUOTE]

Halil İbrahim Bey, merhaba,
Suyunuzda NO2 değerinin yüksek çıkması, akvaryumunuzda nitrifikasyon döngüsünün oluşmadığını göstermektedir. Bildiğiniz gibi NO2, balıklar için zehirdir. Nitrit (NO2) zehirlenmesi, yeni kurulan ve filtrelerdeki substratta bakteri oluşumu beklemmeden balık eklenen tanklarda görülen ve balık ölümleriyle sonuçlanan bir durumdur.
Önerim, tankınıza kullanım klavuzunda belirtildiği şekilde bakteri kültürü eklenerek nitrifikasyom döngüsünün (Nitrosomonas ve nitrobacter kolonileri oluşumunun) hızlandırılmasıdır.
Ayrıca nitrifikasyon döngüsü oluşana kadar günlük dinlendirilmiş su değişimleri ile balıklarınızın olası nitrit ve nitrat zehirlenmelerinden korunması gerekmektedir. Filtrelerinizin hiç kapatılmadan sürekli çalışır durumda olması gereklidir.
Ayrıca akvaryuma koyacağınız bitkiler de nitratı seyrelteceğinden balıklarınızı korumada yardımcı olacaktır.
Bu arada 50L. mavi prenses türü için düşük bir hacim olup bu durum ileride balıkların baskınlık mücadelesi, bölge belirleme, çiftleşme gibi aktivitelerde birbirlerine zarar verme riskini arttırmaktadır.
Kayıp yaşamadan nitrifikasyon döngüsünün oluşturulmasını temenni ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir