Ödevlerrr :(


Oguzhan_7Çevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2011
İl: Içel
Mesaj: 87
Oguzhan_7Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2012 18:58

Arkadaslar 10. Sınıf sayısal ogrencisiyim ve fizik hocamız bıze odev verdı baslık ''nasıl oluyorda oluyor?''
evet baslık biraz sacma :) yapmam gereken cok ilginc bir konu herhangi bir konu olabilir mesela balıklar uyurlar mı yada balıklar su icerlermi gibi ilginc konuları arastırıp en ilginc bilgiyi bulmam gerekiyor yardım ederseniz cok sevinirim :)


not: bu odevin 1. Si sozlu notu alıcak isin gercegi fizik dersi benim icin facia :) yardımcı olursanız cok sevinirimm :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

abestilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/05/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1300
abestilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2012 18:42
Tam anlamadım, ödev metni sadece "nasıl oluyorda oluyor " mu? Eğer öyleyse; hocanız belli ki balıklarla alakalı değilde:) fiziki bir konuda sizin araştırma yapmanızı istiyor. Eğer ödev metni buysa ve hocanızın istediğini anladıysam sana bir önerim olabilir. Öncelikle düz bir zemine mesela kitap sürtünme katsayısı yüksek olan birşeyi koy mesela silgi. Sonra kitabın silgiyi koyduğun tarafını yavaş yavaş kaldır.  Belli bir noktaya kadar sabit kalacak belli bir yerden sonra kaymaya başlayacaktır. Buraya kadar anladın değilmi.Şimdi Kaymaya başlayıncağa kadar değilde daha alcak bir noktaya kadar kaldır kitabı; ve silgiye hareket etmesi için ufak bir destek sağla, silgi harekete başlayacak ve aşağı kadar inecektir.

Neyse uzatmadan ana noktayı vereyim, çok anlatamadım sanırım:) Sürtünme katsayısı sizin lisede bildiğiniz üzere tek değildir yani 1 tane değildir. 2 tanedir. Birincisi cisim sabitkenki sürtünme kaysayısı 2. si hareketli ikenki katsayı. Sen silgiyi hareket ettirince hareketli iken ki sürtünme katsayısına geçmiş oluyor cisim. (Hareketli iken ki katsayı daha küçüktür.) Sebebini ise ödev amacına hizmet etsin diye açıklamıyorum onuda sen araştır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir