ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
abestil
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Mayıs 2007 15:05
Son Ziyaret:
21 Ekim 2015 21:02
Toplam Mesaj:
1300 [0.21 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Abdullah BESTİL
Doğum Tarihi:
25 Ocak 1989
Yaş:
35
İl:
Ankara
Meslek:
Endüstri Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



SON 10 MESAJI

Mini *** VATOZHANEM *** VE BALKONUM:) syf 10 L333 yumurtaları :)))
Tebrikler, vatozlar ayrı harika balkon ayrı. Balkon ile ilgili bir sorum olacaktı, gördüğüm kadarıyla bitkiler balkonda olmasına rağmen çok güzel verim almışsınız. Bu konuda klasik tarıma göre verimliliği sağlayan bitkilerin susuz kalmaması mı yoksa kullanılan gübreler midir? Teşekkürler.
Dipsifonu yapımı ( pıratik veya geri dönüşümlü
Sadece pislikleri çekin, kumu havalandırmayın.
Akvaryumum için dip çekimi aleti
Dip çekimi genelde yeni başlayanların yapılması gerektiğini düşündüğü aslında çokta gerekli olmayan çoğu durumda akvaryumun biyolojik dengesini bozan bir uygulamadır. Şöyle ki kaba pislikleri almak akvaryumun suyunu temizlemek açısından önemsizdir, suyu balıklar açısından, biyolojik olarak kirleten aslında bizim gözle görmediğimiz pisliklerdir, onları biz değil filtre, kum ve akvaryumda ki diğer tüm yüzeylerde ki bakteriler temizler. Siz dipte ki kumu havalandırırsanız kumda yerleşen bakterilerin oluşturduğu düzeni bozmuş olursunuz. 

Özet: Akvaryum temizliğinde önemli olan fiziksel değil, biyolojik temizliktir, dip çekiminde kumu havalandırırsanız biyolojik temizliği bozmuş olursunuz.
Akvaryumum için dip çekimi aleti
Dip çekimi yaparken kesinlikle kumunuzu havalandırmayın arkadaşlar...
Dipsifonu yapımı ( pıratik veya geri dönüşümlü
Elinize sağlık çok güzel düşünmüşsünüz, ancak neden dip çekimi yapma ihtiyacı duydunuz acaba? Ne tür besliyorsunuz? Ben şimdiye kadar dekorsuz yavru büyütme akvaryumu dışında hiç dip çekim yapmadım?
Yeni Akvaryum Önerisi
Alabildiğin kadar büyüğünü almayın, yaşınıza, maddi durumunuza uygun, ailenizle kalıyorsanız aranızdaki ilişkiyi zora sokmayacak bir boyutla başlayın. İlk akvaryumunuz olduğu için eğer ki sıkılırsanız kolayca elden çıkarmanız açısından çok büyük olmaması önemlidir. İlk başta bir süre daha forumda vakit geçirin, balıkların tanıtım fotoğrafları değil de daha doğal, gerçekci fotoğraflarına bakın, türe karar verdikten sonra o tür için uygun ortalama akvaryumu hazır da alabilirsiniz, daha uygun fiyata güvenilir biryerden yaptırma imkanı varsa yaptıra da bilirsiniz.
mücevher çikletim
Mücevherde  cinsiyet ayrımı zordur, ancan rengi koyu olanların erkek olma ihtimali daha yüksektir. Mücevherler kalabalıkta kolay kolay eş tutmazlar, tutarlarsa da karışık akvaryumda durdukları gibi mülayim olmazlar, hele yavrular çıktıktan sonra akvaryumda ki tüm balıkları öldürmeye çalışırlar.
Malawimi canlı doğuranmı
İlk deneyiminiz  ise ben malawi beslemenizi öneririm, kısmen daha dayanıklı olurlar, tecrübe kazanana kadar da fazla masraf yapmak istemezseniz sarı prenses, mavi prenses gibi kolay ve ucuz bulunan türlerden gözünüze hoş görürnen tür veya 2 tür ile başlayabilirsiniz.

Edit: Canlı doğuran bitkisiz çok güzel olmaz, bitkide acemiyken çok kolay olmaz.
abdullahbestil2013-07-01 00:05:36
Japon Baligim Ac
Balıkları kaç lt de besliyorsunuz acaba?
200 lt akvaryuma tür önerisi
Arkadaşların yorumlarına ilaveten, sp ve demasoni eğer ki birbirlerine alışmışlarsa gayet güzel anlaşıp çokta güzel görsel bir akvaryum oluşturabilirler. bilginize.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.