Ofis için Akvaryumlar


taipanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2008
İl: Ankara
Mesaj: 74
taipanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2008 02:32
Makale Bilgisi:
Yazar: Robert Paul Hudson
Başlık:  Ofis için Akvaryumlar (Aquariums for the office)
Özet: Ofis için akvaryum kurmayı düşünüyorsanız zaman ve kaza faktörlerini gözönünde bulundurmanız gerekli.Robert Küçük akvaryumlar için küçük bitkiler öneriyor.
İletişim: comments@aquabotanic.com
İlk Yayın Tarihi: 2002
Yayın: http://www.aquabotanic.com

Ofisinizde bir akvaryum sahibi olmak mükemmel bir tecrübedir...Tabi bütün çalışma saatlerini ona bakarak geçirmiyorsanız!Böyle bir proje için göz önünde bulundurulması gereken bir kaç nokta var.Bazıları size aşikar gelebilir ama yine de bahsetmeye değer:

a) Zaman ve İş Gücü
Böyle bir projeye ne kadar zaman ayırmaya niyetlisiniz?Pek çok işveren, işlerin belli bir zaman içinde tamamlanmasını ister.Dolayısıyla bu da sizin kişisel zaman yönetiminizi etkileyecektir.Basit bir düzenleme orta dereceli ışığa ihtiyaç duyar ve yavaş ila orta hızda gelişen bitkiler için  de minimal seviyede bakım gerekecektir.Kapaklı ve ışıklandırma tertibatını akvaryumdan ayıran bir cam, suyun buharlaşmasını engelleyecektir.Ofisiniz bir lavaboya ya da su kaynağına ne kadar yakın?

b) Sorumluluk

Kazalar olur...En azından benim başıma geliyor! Sızdıran filtrelerim oldu; filtre hortumlarını yanlış bağladığımdan su halıya boşaldı, mobilyayı bozdu; Python su değiştiricisi şelaleye döndü, kimyasallar kazara etrafa saçıldı...Tamam, ben sakar bir insanım!Fakat bu kazalar benim başıma evde geldi, hatalarımdan ders aldım ve onların üstesinden geldim.Ama ofiste hatalarımdan dolayı sorumluluk almak istemem!Yeni halılar ve mobilyalar oldukça pahallı oluyor!

c) Su Altı Peyzajı
Küçük akvaryumlar için ilginç su altı peyzajları yaratırken önemli olan, doğru ölçeği kafanızda oturtmaktır.Bu, KÜÇÜK bitkilerin kullanılması, sıkışık gruplar oluşturulması ve hangi akvaryum boyutu olursa olsun değişkenlik gösteren yükseklik perspektifi sağlamak anlamına gelir.

Stem bitkiler arka plan bitkileri olarak kullanılabilir ve bunların çoğunun budanarak istenilen yükseklikte kalmaları sağlanabilir.Küçük veya minyatür yapraklı bitkiler bizim işimizi en iyi şekilde görecektir.Çok uzun yapraklı bitkiler ise zaptedilemeyen bir görünteye sahip olacaktır.Çimen tarzı bitkiler için ise Vallineria kesinlikle düşünülmemelidir.Belki 45 litrelik akvaryumlarda Vallisneria spiralis var. tortissima olabilir.Sagittaria subulata ve E. tenellus, latifolious 15-20 cm'e kadar ulaşabilir.Küçük akvaryumlar için neredeyse bir arka plan bitkisi durumunda.

Micranthemoides, ufak yapraklarıyla küçük akvaryumlar için mükemmel bir bitkidir!Gruplar halinde yetiştirilebilir, çalı kümeleri oluşturulabilir veya bütün bir alan halı gibi kaplanabilir.Uzun veya kısa olarak bakılabilir.Tabi bu bitki biraz daha fazla budamaya ihtiyaç duyar.

Diğer uygun bitkiler Java moss, küçük Cryptocoryne'ler ve Anubias nana olabilir.Bu bitkiler daha az bakım ister ve sık sık budanmaya ihtiyaç duymaz.

*Aqua Articles sitesinden alıntıdır, aşağıda orijinal linki verilen sayfadan tercüme edilmiştir:

http://www.aquarticles.com/articles/plants/Hudson_Office_Aquariums.html

Not: Çeviride hatalı gördüğünüz veya değiştirilmesini istediğiniz bir yer olursa benimle temasa geçebilirsiniz.

Saygılarımla.

taipan2008-06-01 02:40:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MilesDavisÇevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 806
MilesDavisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2008 02:44
Paylaşım için teşekkürler eline sağlık hocam.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DarknumiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/08/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1881
DarknumiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2008 03:38
Ellerinize sağlık...Clap

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir