Öğrenci işi bitkili akvaryum


hulk42Çevrim Dışı

Kayıt: 23/08/2014
İl: Konya
Mesaj: 95
hulk42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2014 02:02

Fotoğraf:

 


Boyut (cm): 100x40hx30
Kapasite (litre): 120 litre

Canlılar: 7 siyah moli yavrusu, 10 damızlık karides ve yavruları, 1 yavru cüce vatoz(siyah), Bitki olarak java moss(mangrowa sarılı), marselia hirsuta, rotala red, Bacoba monieri, gül.


Malzemeler: Tabanda hagen kum ve siyah çakıl karışımı min. 5cm, Işıklandırmada 25w resun marka bir grolux ve mavi t8 floresan ve ortalarında 35w aquastar t5(kapağa anca sığdırdım), Filtre olarak iç filtre ve altına monte ettiğim üretim filtresini kullanıyorum şimdilik. Isıtıcı yok, Gübre yok, Co2 yok.

Akvaryum Bakımı: Haftalık %20 su değişimi ve dip çekimi.

Kullanılan Yemler: Açık yem. 6 tlye petshoptan kaliteli yavru yemi diye aldım ama taneleri moli yavrularına büyük geldi ezerek atıyorum. 

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Yok

Elimdeki imkanlarla uzun sürede yaptığım çoğu kısmına emek verdiğim akvaryumumu size sunuyorum. Eksiklerimi ve yapmam gerekenleri imkanlarım dahilinde söylerseniz çok mutlu olurum.

Saygılar.


hulk422014-10-11 02:07:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

greatberfuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 712
greatberfuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2014 02:17
Hayırlı geceler kardeşim öncelikle hayırlı olsun.Bacopolar sanki boynu bükükler gibi kalmış.:) Onları sol köşeye cama doğru sıralayıpda dikleştirip arka plan dekoru yapsan daha hoş olabilir düşüncesindeyim.Onun dışında şuanlık bir eksik yok gibi.Budamalara başlayınca bu akvaryumu daha da hoş hale getirecektir.Tek kafama takılan pipo filtre ile iç filtreyi nasıl bağdaştırdığın? :) İç filtreye mi bağladın yani onu ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hulk42Çevrim Dışı

Kayıt: 23/08/2014
İl: Konya
Mesaj: 95
hulk42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2014 02:39

[QUOTE=greatberfu]Hayırlı geceler kardeşim öncelikle hayırlı olsun.Bacopolar sanki boynu bükükler gibi kalmış.:) Onları sol köşeye cama doğru sıralayıpda dikleştirip arka plan dekoru yapsan daha hoş olabilir düşüncesindeyim.Onun dışında şuanlık bir eksik yok gibi.Budamalara başlayınca bu akvaryumu daha da hoş hale getirecektir.Tek kafama takılan pipo filtre ile iç filtreyi nasıl bağdaştırdığın? :) İç filtreye mi bağladın yani onu ?[/QUOTE]

Teşekkür ederim. Bacopalar benimde dikkatimi çekti ama daha dikeli 5 saat oldu zamanla düzelirler diye umut ediyorum budama olarak geldiği için kökleri yoktu dipteki yapraklari sıyırıp diktim düzelmeleri biraz zaman alacak galiba köşeye dikmedim nedeni ise plastik kapağın beni engellemesi, kenarları kapalı olduğu için köşelere fazla ışık düşmüyor tutana kadar ortaya yakın dursun bakalım diye düşündüm daha ilk tecrübem olduğu için birazda deneme amaçlı oldu.

Filtrenin markasını hatırlamıyorum önceden sarı prenses beslemişti kardeşim bu tankta ondan kalan filtreydi. Filtrenin altında anlamsız ve ufak bir delik vardı :) sanırım debiyi arttırmak amaçlı düşünmüşler. Bende deliği genişletip pipo filtrenin şeffaf boru kısmının tam oturabileceği şekilde havya ile genişlettim çalıştırdığımda ise filtrenin kendi süngeri yine aynı şekilde moss parçalarını tutuyordu alttaki ek süngerde yavaşça işlevini yapıyordu. Aslında sadece üretim filtresini kullanacaktım ama sistem çalışınca ayrıca hava motoru almaktansa bunu kullanayım bari dedim :) Bir kaç güne tetra ex 700 dış filtre alacağım ikinci el olduğu için arkadaşın balıklarını satmasını bekliyorum.


hulk422014-10-11 02:41:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

greatberfuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 712
greatberfuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2014 03:00
Anladım kardeşim.İnşallah herşey dilediğin gibi ve gönlünce olur.Sağlıklı hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir