oltadan sıkıldım zıpkına geçmek istiyorum ?


CharlieÇevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 150
CharlieÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2014 13:45
Merhaba arkadaşlar, ben yaklaşık 1-1.5 yıldır olta ile kendimce balık tutuyorum. Ama gerçekten olta başında saatlerce beklemekten sıkıldım, ve zıpkın ile şansımı deniyeceğim bu işi bilen abilerden bana yardımcı olmalarını rica ediyorum ve bir de ben normalde 50 saniye nefesimi tutabiliyorum suyun altında bu ne kadar olur (en fazla 3-4 metrede) şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RegaipÇevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2014
İl: Izmir
Mesaj: 13
RegaipÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2014 01:30
Arkadaşım merhaba önce şunu belirtmeliyim söyleyeceklerimi lütfen yanlış anlama ve darılma.
Zıpkın hiç iyi bir anlanma tekniği değildir. Çünkü sudaki hayvana hiç kendini savunma ve saklanma hakkı vermez ve bu bana göre hiç etik olmayan bir davranıştır. Ayrıca da tehlikelidir bir çok ölümler yaşanmıştır. Ülkemizde bir çok balık türü bilinçsizce zıpkınla avlanan kişiler tarafından tükenme tehlikesi altına girmiştir. Belki şimdi düşünüyor olabilirsin "ya ben ağ atmıcam alt tarafı bir kaç tane balık vurcam" diye ama inanın öyle olmuyor. Örnek verecek olursak; bir orfoz balığı çift cinsiyetlidir. Bu balık 5 yaşından sonra dişi olur ve üremeye başlar ve aynı balık 10 yaşından sonra erkek olur. Yani bu balığın en az 5 yaşına kadar yaşaması gerekir. Siz şimdi küçük bir orfoz vurduğunuzda üreme döngüsüne büyük oranda zarar vermiş olursunuz. Bu şekilde belki daha başka türlere de örnek verilebilir. Bizler akvarist olarak doğayı ve hayvanları korumalıyız ve bunu çevremize de aşılamalıyız diye düşünüyorum. Lütfen bu konuda biraz daha duyarlı olalım.
Bu söylediklerim sizi üzmüş olabilir veya kızdırmış olabilir. Lütfen beni yanlış anlamayın. İyi günler, iyi hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir