ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Regaip
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Mart 2014 22:09
Son Ziyaret:
22 Ekim 2014 23:09
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
regaip kazim ivriz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

sari prenses ciftlesme
Eğer ilk defa yumurta alıyorsa kusturmayın derim. Bırakın ilk 2-3 yumurta alımını kendi kussun ve bu şekilde balık anneliği öğrensin. Daha sonra ki yumurta alımlarında kusturabilirsiniz.
oltadan sıkıldım zıpkına geçmek istiyorum ?
Arkadaşım merhaba önce şunu belirtmeliyim söyleyeceklerimi lütfen yanlış anlama ve darılma.
Zıpkın hiç iyi bir anlanma tekniği değildir. Çünkü sudaki hayvana hiç kendini savunma ve saklanma hakkı vermez ve bu bana göre hiç etik olmayan bir davranıştır. Ayrıca da tehlikelidir bir çok ölümler yaşanmıştır. Ülkemizde bir çok balık türü bilinçsizce zıpkınla avlanan kişiler tarafından tükenme tehlikesi altına girmiştir. Belki şimdi düşünüyor olabilirsin "ya ben ağ atmıcam alt tarafı bir kaç tane balık vurcam" diye ama inanın öyle olmuyor. Örnek verecek olursak; bir orfoz balığı çift cinsiyetlidir. Bu balık 5 yaşından sonra dişi olur ve üremeye başlar ve aynı balık 10 yaşından sonra erkek olur. Yani bu balığın en az 5 yaşına kadar yaşaması gerekir. Siz şimdi küçük bir orfoz vurduğunuzda üreme döngüsüne büyük oranda zarar vermiş olursunuz. Bu şekilde belki daha başka türlere de örnek verilebilir. Bizler akvarist olarak doğayı ve hayvanları korumalıyız ve bunu çevremize de aşılamalıyız diye düşünüyorum. Lütfen bu konuda biraz daha duyarlı olalım.
Bu söylediklerim sizi üzmüş olabilir veya kızdırmış olabilir. Lütfen beni yanlış anlamayın. İyi günler, iyi hobiler dilerim.
Hobi adına en çaresiz hissettiğimiz anlar...
Yurt dışında yaşayan kız arkadaşım benim akvaryumu çok sevdiğimi bildiği için oda kendi evine akvaryum kurup bana sürpriz yapmıştı :) Hatta şuan ikinci bir akvaryum kurmayı düşünüyor. Annemle aramız çok iyi balıkların yemleme işini o yapıyor bana sadece su değişimi kalıyor ;) Hatta bazen işten geldiğimde onu elinde çayı ile balıklara bakarken buluyorum :) Tek laf söyleyen babam oda elektrik ve su parası çok geleceğini söylüyor ;)
Sarı Prenses (Mpanga Doğum sf-2)
[QUOTE=Ayhan Çelik] Uzun bir tankta ve akıntıda yüzen , güzel yemlenebilen yavruların gelişimlerimleri kesinlikle yavru akvaryumundan çok daha iyi oluyor. Ama büyük akvaryumda dursunlar diye damızlıkların arasında aç bırakmamak da lazım yavruları.[/QUOTE]
Ben onunda yöntemini buldum şırınganın ucuna taktığım uzun bir hava hortumunu yavruların saklandığı kısma doğru uzatıyorum. Suyla karıştırdığım yemi veya artemiayı şırınga ile enjekte ediyorum :) bu şekilde yavrular büyük balıklar ile uğraşmadan yeme kavuşuyorlar ;)
Sarı Prenses (Mpanga Doğum sf-2)
Merhabalar. Bende de mpanga ve sarı prensesler var ve yumurta alıyorlar. Fakat ben bir turlu doğum için balıkları yakalayamıyordum :) artık kendi hallerine bıraktım ve akvaryumun köşelerine yavruların saklanabileceği küçük mağaralar yaptım. Annelerin yavruları kusması ve bakımı çok tatlı fakat bu 1-2 gün sürüyor daha sonra yavrular ile ilgilenmiyorlar. Bir kaç hafta ana tankta boylandıktan sonra ayırdım ama hala ana tankta yakalayamadığım bir kaç yavru var :) Gözlemlediğim kadarı ile ana tanktaki yavrular daha çabuk gelişim gösteriyorlar. Ayırdığım yavruları da 35 litrelik bir akvaryumda bakıyorum şimdilik hepsi mutlu görünüyorlar :)
Bir acemi akvaryumu ve fotoğrafları
13.resimdeki balık çok güzelmiş türü nedir acaba?
Gelişmiş Artemia Çıkarma Sistemi
Tebrik ederim çok az maliyetli ve pratik bir çözüm olmuş. Yalnız anlamadığım bir şey var neden T borusu ile iki ayrı vana koydunuz tek vana yeterli olmuyor mu ya da diğer vanayı farklı bir şey için mi kullanıyorsunuz.
akvaryum dışındaki hobileriniz nelerdir?
Scuba (tüplü dalış)
Fotoğraf çekmek
Puzzle yapmak
Bir zamanlar motosikletim vardı ama satmak zorunda kaldım :)

Scuba hemen hemen her hafta yaparım İzmir'den merak eden arkadaşlar varsa yardımcı olabilirim.
mercan kirigi kumda kendinden filizlenen bitki ;)
arkadaslar herkese hayirli aksamlar dilerim. Yeni aldigim ve sari prenses beslemeyi dusundugum akvaryumu yaklasik 10 gun once su ile doldurdum ve bir miktar kaya tuzu attim. Fakat henuz baliklari alamadim akvaryum su dolu sekilde 10 gundur bekliyor. Icinde akvaryumcudan aldigim mercan kirigi kum var isitici ve sump sistemi bir haftadir calismakta ve icinde hic canli yok. Dun gece fark ettim ki kucuk bir filizlenme tarzi bisey olmus. Hatta bugun baktigimda biraz daha buyumus ;) sizce bunun sebebi nedir ve yakinda alacagim sari prenseslere bir zarari olurmu? Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.



Bu da mercan kirigi diye aldigim kum umarim kandirilmamisimdir :)




93G Lake Tanganyika Community- Konu Kilitlenebilir
Masallah guzel akvaryum. Saglikli baliklar dilerim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.