Ölüm Nedeni Bulamadım


flyhansky43Çevrim Dışı

Kayıt: 02/04/2016
İl: Kütahya
Mesaj: 51
flyhansky43Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2016 16:27
Merhabalar,
200 Lt akvaryumda mevcutda 20 ye yakın Duboisi maswa yavruları vardı aynı yavruların arasına ilave olarak aynı boyda 7 kadar red rainbow yavrusu ekledim ekleme esnasında alıştırarak ekleme yaptım yaklaşık olarak 2 saat kadar sürdü alıştırıp eklemek ve gece yaptım. Işıkları hiç açmadım. Balıklar bloat olmasınlar hastalıksız olsun diye mardel clout tablet takviyesi yaptım. Balıklar eklediğimde streslilerdi. Fakat bu sabah 1 tane ölmüş resimleri ekte ölüm nedenini anlayabilen varsa yorumlayabilirlermi ben şahsen anlayamadım. Bu arada yem attığımda 3 tanesi yeme koşuyor 1 tanesi yemi alıp atıyor 2 tanesi yeme tepki vermiyor bugünde mardel takviyesine devam ettiğim bu tepkisizliği görünce .
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/184769/040720161423161.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/184769/040720161423581.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/184769/040720161425101.jpg[/IMG]

Gözlerinde şişlik yada karnında bi şişlik göremedim anlam veremedim bende . Dış filtre mevcut sadece karbon filtreyi çıkardım mardel clout kullandığımdan dolayı sıcaklık sabit :26 derece ph : 9.72 nitrit yada nitrat bulunmamaktadır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Sheyda27Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/06/2015
İl: Gaziantep
Mesaj: 8826
Sheyda27Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2016 20:31
Ilk fotoda yuzgec tarafinda ufak bi kanlanma var sanki

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AtromitosÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/12/2015
İl: Içel
Mesaj: 453
AtromitosÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2016 20:38
Şeyda hanımın da dediği gibi yüzgeç ve solungaç tarafında kızarıklık var. Bu su kalitesiyle alakalıdır. Hızlı nefes alıp verme, sürtünme gibi problemler yoksa yeni eklemeden dolayı gerçekleşmiş olabilir. Aldığınız yerdeki koşullar da önemli bu durumda.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

flyhansky43Çevrim Dışı

Kayıt: 02/04/2016
İl: Kütahya
Mesaj: 51
flyhansky43Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2016 23:37
[QUOTE=Sheyda27]Ilk fotoda yuzgec tarafinda ufak bi kanlanma var sanki [/QUOTE]
Evet bir miktar kanlanma var gibi gözüküyor ama yüzgeci açık şekilde öldüğü için galiba diye yorumladım belkide kanlanmada olmuş olabilir.

[QUOTE=Atromitos]Şeyda hanımın da dediği gibi yüzgeç ve solungaç tarafında kızarıklık var. Bu su kalitesiyle alakalıdır. Hızlı nefes alıp verme, sürtünme gibi problemler yoksa yeni eklemeden dolayı gerçekleşmiş olabilir. Aldığınız yerdeki koşullar da önemli bu durumda.[/QUOTE]

Aldığım yer üretimhane gibi bir yerdi aslında balıklarda sürtünde yok şükür ama alıştırmak için yapabileceğim başka yöntemler varsa tavsiyelerini alabilirim.
Teşekkürler yorumladığınız için

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AtromitosÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/12/2015
İl: Içel
Mesaj: 453
AtromitosÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2016 23:50
Akvaryuma tedbir amaçlı ilaç eklemesi yapmamalısınız. İlacı hastalık gözlemlediğiniz durumlarda kullanmanızı öneririm. Eğer bloat gözlemlemediyseniz ilaç kullanmayın. Azar azar su ekleyerek alıştırma yaptığınızı varsayarak söylemeliyim ki bunda bir sıkıntı yok. Akvaryumunuzu yeni kurmuşsanız bundan kaynaklı olabilir. Benim tüm tatlı su canlılarında kullandığım alıştırma yöntemi ise karides yöntemidir ve genellikle sağlıklı sonuç verir. Balıkları önce geldikleri suyla beraber başka bir kaba veya akvaryuma alırım, daha sonra balıkları ekleyeceğim ana tanktan saniyede 1 damla olacak şekilde su vermeye başlarım. Bu süreçte ana tanktan gelen damla damla su ile balıkların bulunduğu yerdeki su artmaya başlar. Arttıkça içinden su alırım. Böylece bir süre sonra balıkların bulunduğu kaptaki su %80-90 oranında ana tankın suyudur. Tabi ki bunun süresi kabın büyüklüğüne göre değişir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Muhammet34kÇevrim Dışı

Kayıt: 30/04/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 52
Muhammet34kÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2016 04:03
İlk tesimde gri bi iz var sanki diğer balıklar kavga sırasında vurmuş gibi ama renk yanıltıyorda olabilir

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nknkÇevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2012
İl: Aydin
Mesaj: 41
nknkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2016 09:09
Merhaba, bence de hemen ilaç kullanmayın.Doğada zayıf olan elenir kuvvetli olan yaşar bu da sağlam ırkların devamına sebebiyet verir.Akvaryum ortamında bütün balıkları yaşatmaya çalıştığımız için zayıf olanlar herhangi bir dirençle karşılaştığında eleniyor.Su değişimi bu görevi görmüş, aslında bu iyi bir durum ve sağlıklı olanı, ileride hem sağlam dayanıklı balıklar ve yavruları elde edeceksiniz, bir de şu var aldığımız balığın çaprazlama ile üretilip, çoğaltıldığına bakmak lazım.Akraba olmayan balıkların çoğaltılması ırkın dayanıklı olmasını ve hastalık riskini azaltır.Şunu da söylemeliyim doğada hayat şartları akvaryumdaki ki gibi optimum değildir, değişkendir, yani sıcaklık sürekli 26 derece değildir.Zaman zaman sıcaklık değerlerini değiştirmekte fayda olduğunu düşünüyorum.Zaman zaman 26 tıyı 23-24 yapabilirsiniz, bu balıklara iyi gelecektir.Ben ısıtıcı kullanmıyorum kışın su sıcaklığı 23 dereceye kadar düşüyor.hiç bir sorun olmuyor, hobici arkadaşlarımız bir çok konuyu abartarak uyguluyorlar ve yazıyorlar.Örneğnin su değişimini arıtıcıdan geçirerek yapmak yada suyu günlerce dinlendirmek gibi.Suyu dinlendirmeden hortumla direk akvaryuma ekliyorum.%25 olarak hiç sorun yaşamadım.Hobiciliği bir eziyet, zahmet haline getirmemek lazım.Bu yüzden bir çok kişi başında işi bırakıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

flyhansky43Çevrim Dışı

Kayıt: 02/04/2016
İl: Kütahya
Mesaj: 51
flyhansky43Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2016 19:25
[QUOTE=Atromitos]Akvaryuma tedbir amaçlı ilaç eklemesi yapmamalısınız. İlacı hastalık gözlemlediğiniz durumlarda kullanmanızı öneririm. Eğer bloat gözlemlemediyseniz ilaç kullanmayın. Azar azar su ekleyerek alıştırma yaptığınızı varsayarak söylemeliyim ki bunda bir sıkıntı yok. Akvaryumunuzu yeni kurmuşsanız bundan kaynaklı olabilir. Benim tüm tatlı su canlılarında kullandığım alıştırma yöntemi ise karides yöntemidir ve genellikle sağlıklı sonuç verir. Balıkları önce geldikleri suyla beraber başka bir kaba veya akvaryuma alırım, daha sonra balıkları ekleyeceğim ana tanktan saniyede 1 damla olacak şekilde su vermeye başlarım. Bu süreçte ana tanktan gelen damla damla su ile balıkların bulunduğu yerdeki su artmaya başlar. Arttıkça içinden su alırım. Böylece bir süre sonra balıkların bulunduğu kaptaki su %80-90 oranında ana tankın suyudur. Tabi ki bunun süresi kabın büyüklüğüne göre değişir.[/QUOTE]
Akvarymu yeni kurmadım mevcutda maswalar vardı yaklaşık 3 aylık onların yanına ilave yaptım. Söylediğiniz yöntem mantıklı ama yedek tankım yok ama bi daha ekleme yapacak olyursam bu yöntemi kullanacağım.
[QUOTE=Muhammet34k]İlk tesimde gri bi iz var sanki diğer balıklar kavga sırasında vurmuş gibi ama renk yanıltıyorda olabilir [/QUOTE]
Kavga ettiklerini görmedim ama olmamıştırda diyemem olabilir

[QUOTE=nknk]Merhaba, bence de hemen ilaç kullanmayın.Doğada zayıf olan elenir kuvvetli olan yaşar bu da sağlam ırkların devamına sebebiyet verir.Akvaryum ortamında bütün balıkları yaşatmaya çalıştığımız için zayıf olanlar herhangi bir dirençle karşılaştığında eleniyor.Su değişimi bu görevi görmüş, aslında bu iyi bir durum ve sağlıklı olanı, ileride hem sağlam dayanıklı balıklar ve yavruları elde edeceksiniz, bir de şu var aldığımız balığın çaprazlama ile üretilip, çoğaltıldığına bakmak lazım.Akraba olmayan balıkların çoğaltılması ırkın dayanıklı olmasını ve hastalık riskini azaltır.Şunu da söylemeliyim doğada hayat şartları akvaryumdaki ki gibi optimum değildir, değişkendir, yani sıcaklık sürekli 26 derece değildir.Zaman zaman sıcaklık değerlerini değiştirmekte fayda olduğunu düşünüyorum.Zaman zaman 26 tıyı 23-24 yapabilirsiniz, bu balıklara iyi gelecektir.Ben ısıtıcı kullanmıyorum kışın su sıcaklığı 23 dereceye kadar düşüyor.hiç bir sorun olmuyor, hobici arkadaşlarımız bir çok konuyu abartarak uyguluyorlar ve yazıyorlar.Örneğnin su değişimini arıtıcıdan geçirerek yapmak yada suyu günlerce dinlendirmek gibi.Suyu dinlendirmeden hortumla direk akvaryuma ekliyorum.%25 olarak hiç sorun yaşamadım.Hobiciliği bir eziyet, zahmet haline getirmemek lazım.Bu yüzden bir çok kişi başında işi bırakıyor.[/QUOTE]

Doğru haklısınız bazı ölümler ecelde olabiliyor ilk ölüm bu şekilde gerçekleşti umarım son olur :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir