Ölümler başladı...


PrunusÇevrim Dışı

Kayıt: 13/04/2014
İl: Aydin
Mesaj: 20
PrunusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2014 08:41
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Yunusların bazılarının üzerinde beyaz lekeler var.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 500 LT

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Sarı Prenses ve Yunus

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): - 

Filitrasyon: Resun UV 1200 (200 - 600) LT için

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: İlaç kullanılmadı sadece su oranına uygun kaya tuzu.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Arkadaşlar akvaryumum 1,5 metre 500 LT lik bir akvaryumdur. Yaklaşık 16 gün oldu kurulalı. 8 yemek kaşığı kaya tuzunu 3 güne yayarak serpiştirilerek koyuldu. Su 3 gün akvaryum içibde ekipman çalışırken dinlendirildi. İçerisinde küçük taş ve kum harici küf taşı ve ipek bitki bulunmakta. 300 watt ısıtıcı, Resun UV 1200 dış motor ve Zero Noise Z-2000 marka 2,5 W / 2400 cc/min hava taşı bulunmakta. Sarı Prenses ve yunus cinsi karışık 60 tane balığım mevcuttu. Geçen hafta başı seranın pul yeminden granugreen ve granured karışımı tanecikli yeme geçiş yaptım. Balıklar greeni güzel yedi ama redler genelde kalmıştı. Yemlerden dibe düşenler  3 4 gün içinde şişip tüylenme yaptı, suyuda biraz bulandırdı. Dib temizleyicim olmadığından alamamıştım. Evde olmadığım süreç içinde oranını ayarlıyarak gittiğim seranın oto yemlemesi çalıştı. Dün eve geldiğimde yaklaşık 10 tane balığım ölmüştü. Ve şuandada keyfi olmayan 5 6 tane daha yunusum var. Düşünen balıklar ikinci fotoda görecek olduğunuz gibi suyun en üzerinde haraketsizce bekliyolar hep birlikte.  Olayın özeti kısacası böyle. Şimdi dikkatimi çekenler şunlar.

- Ölen balıklar hep yunus türü ve akvaryuma sonradan koydugum balıklar.
- Yunusların bazılarında ilk fotoda gördüğünüz gibi beyaz lekecikler var.
- Akvaryumcu arkadaşım yemlerin dipte tüylenip sudaki nitrat oranını yükseltip, oksijeni yemiş olabileceğini söyledi.

Bunların dışında aklınıza gelen birşey varmı. Ve nasıl bi tedavi yolu izlemeliyim ?



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

avcılarlıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1255
avcılarlıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2014 09:31
Umur Bey,merhba.Muhtemelen su düzeniniz oturmadan yunuslarınızı akvaryumunuza koyduğunuz için beyaz benek olmuşlar.Isıtıcınızı 28-30 derece aralığına getirip linkini vermiş olduğum makaleyi okumanızı tavsiye ederim.Sağlıklı balıklar dilerim.Saygılar.http://www.akvaryum.com/Forum/beyaz_benek_hastaligi_tedavi_ve_korunmasi_k343304.asp

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YYILDIZ51Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2009
İl: Nigde
Mesaj: 6194
YYILDIZ51Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2014 09:38
Beyaz benek hastalığı olmuş balıklar. Microfish süspansiyon kullanın. Isıtıcınız çalışmıyorsa çalıştırın.25 dereceden aşağı düşmesin sıcaklık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PrunusÇevrim Dışı

Kayıt: 13/04/2014
İl: Aydin
Mesaj: 20
PrunusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2014 10:43
Makaleyi ve söylediklerinizi hemen dikkate alıyorum.

Çok acil bir şekilde dip temizliği yaptıktan sonra ısıtıcıyı 32 dereceye ayarladınm. (29-30 dereceye gelince ısı azaltıcam) . Florasanları kapattım ve dip temizliği sırasında azalan suyu geniş bir tasla suyu ılıştırarak ve içerisine 1 yemek kaşığı kaya tuzu koyarak akvaryuma gezdirerek ilave ettim. Almış olduğum JBL Punktol Ultra adlı özellikle beyaz leke ve mantar için etkili olan ilaçtan 50 Ml gezdirerek döktüm. Kısacası yapılması gereken tüm detayları yaptım ve beklemedeyim. Yaklaşık 10 12 balığım öldü umarım bundan sonra kayıp olmaz :(

-----------------------

Bugün 2 balık daha ölmüş. Yunusların 4 5 tanesinde hafif bi agırlık var diğer balıklar dahada canlandı onlarda bişey yok gibi gözüküyor. Hemen i karantina havuzu kurup yunusları oraya aktarıcam. İnşallah daha fazla kayıp olmadan kurtarabilirim.
Prunus2014-04-29 08:39:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Murat20Çevrim Dışı

Kayıt: 14/03/2014
İl: Denizli
Mesaj: 70
Murat20Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2014 11:29
Gecmis olsun ilk once benimde basima ayni sey geldi baliklarin hepsini ayni andami koydunuz akvaryuma ara ara koyduysaniz ne aralikda kacar tane koydunuz birde baliklari nereden aldiniz ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2014 11:34
Eğer beyaz benek salgını varsa eminseniz, tankta ana tanka uygulamak metileni en köklü çözüm, çünkü ayırdığınız balığı tedavi edince tanka koyunca oradan yine bulaşabiliyor, çünkü bu hastalık olunca kısa sürede tüm akvaryuma rahatlıkla yayılabiliyor, filtre emişinden filtre içlerine onun hava motoruyla tedaviyi yaparken filtreleri söküp iç malzemeleri iyice yıkamak ve kurutmakta fayda var. Faydalı bakteriler diyeceksiniz onlar çabucak oluyor geri.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PrunusÇevrim Dışı

Kayıt: 13/04/2014
İl: Aydin
Mesaj: 20
PrunusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2014 16:40
Murat20 - Balıkları aynı anda koydum ama sorunu tesbit ettim sanırım. Su değişimini arkadaşımla yapıyordum ve ani bi soğuk su eklemesi yapmış bilgim olmadan ben gelene kadar olan olmuş sonradan anladım olayı. 

mesutok - Şuanda sersem bir şekilde dolaşan balıkları ayırdım diğer karantina akvaryumuna. Büyük akvaryumdaki başlıklar suanda iyi gözüküyor. Tamami ile tasfiye etmemin gereksiz olduğunu söylediler. Yani iyi bir ilaçlama ve tuzlama sonrasında düzgün bir şekilde suyu tazilmemin yeterli olacağı kanaatine vardım. Umarım daha sonra ortaya çıkmaz şimdilik balıkların durumu iyi gibi gözüküyor.

---------------------

Genel olarak bilgilendirmem gerekirse beyaz benek hastalığı bılaştıktan sonra 16 balığım öldü. Hızlı bir dip temizliği, %30 su değişimi, yeterli miktarda kaya tuzu ile tuzlama , JBL Punktol Ultra marka beyaz leke için ve mantar hastalığı için ilaç, ışıklandırma tamamen söndürüldü ve ısıtıcı kademeli olarak 30 dereceye çekildi, lekelerin görüldüğü balıkları diğer karantina akvaryumuna aktarıldı. Karantina akvaryumuna biraz daha fazla miktarda 1 gün öncesinden tuzlama ve ilaçlama yapıldı. Tüm bu işlemler sonrasında ana akvaryumdaki balıkların durumu gayet iyiye gitmekte. Karantinadaki balıklarda yemek yemeye başladı ve lekelerini yok denecek kadar azalttılar. 10 gün daha karantina altında tuttuktan sonra bir ihtimal yine ana akvaryuma taşıyabilirim. Şimdilik durum böyle. Son durumdan fotoğrafları ekliyorum. İlginiz için çok teşekkür ederim. Önerisi olan varsa lütfen yazsın dikkate almak isterim.







Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cscsshcsÇevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 166
cscsshcsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2014 22:58
merhaba ,arkadaşlar yardımcı olmuş.fakat ilk resimde gördüğüm balıkta durum ilerlemiş .genellile yenı başlayan ve yeni kurulan akvaryumlarda bu hastalık gözlemlenebilir.ilerlediği takdirde ölmücüldür.ilk resimdeki balık için ilaç tedavisi öneririm.karantina tankında sadece hava taşı  ile bol hava takviyesi tavsiyemdir

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir