Ölünce Batan Balık Olur Mu?


japonummÇevrim Dışı

Kayıt: 24/03/2011
İl: Çanakkale
Mesaj: 2
japonummÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2011 12:09
Slm arkadaşlar. bundan 3 ay önce 5 tane japon balıgı aldım akvaryumda herşeyım tam çalışor 2 tanede çöp balıgım var fakt şu 3 -4 gunden beri teleskop balıgım suyun dıbınde haraketsiz yatıyor yem attım zaman su yuzune çıkıp yiyip tkrar aynı yerine gidip kalıyor beyaz benekleri yok baktım sebebı ne olabilir yardımcı olursanız çok sevnıcem

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2011 12:51
İştahı yerinde olduğuna göre, kabız olmuş olabilir, yahut oksijen yetersizliği, önce hava motorunuz varsa çalıştırın suyu havalandırın iyice oksijen açısından zenginleşsin su, kabızlığını geçirmek içinde, diğer öğünde yem vermeyin onun yerine bol haşlanmış bezelye verin, kendiniz haşlayacaksanız, iyice yumuşamış olmalı taneler, 3 tane kadar atın yesin, varsa diğer japonlarınız balıklarınız başına birtane olacak şekilde verin bezelyeyi yesinler hiçbir zararı olmaz fazlada yeseler, yedikten bir iki saat sonra arkalarından şerit olarak dışkıları atarlar bağırsakları rahatlar. Tekrar yüzmeye başlarlar, bu kabızlığı önlemek içinde yemi azaltın, muhtemelen fazla yem veriyorsunuzdur kuru yemi, elinizden geliyorsa hergün bir öğün haşlanmış bezelye, veyahut haşlanmış ıspanak yaprağı verin. Bezelyeyi daha çok severler. 

Ölen balık dibe batar, kafası üstü ters olarak batar ölür karnı yukarı gelir dipte öyle durur, solungaçları açılıp kapanmaz, yem atınca yem yemek için ölen balık su yüzüne çıkmaz, sonra tekrar ölüp dipte yatmaz, buda biraz espirili bir anlatım olsun gülelim. 
mesutok2011-03-24 12:56:00

Teşekkür Edenler: [T]213917,Şevval Koç[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir