Osmos Cihazı


Berke11Çevrim Dışı

Kayıt: 10/07/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 391
Berke11Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2018 19:19
Herkese merhaba Taiwan bee karidese baslicam şimdilik hazır su kullanicam ama osmos cihazı almayı da düşünüyorum sorun şu tadilat gerektirmeden kurulumsuz direk musluğun ucuna bağlanıp kullanabileceğim bir osmos cihazı varmı eğer varsa link atabilir misiniz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

S.BalÇevrim Dışı

Kayıt: 30/04/2014
İl: Antalya
Mesaj: 94
S.BalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2018 21:04
Merhaba, ben de güney amerikan türleri için osmos cihazı aldım 1 sene önce.İzmir'deki Milsu firmasına ait 5 aşamalı pompasız su Arıtma cihazı. Fiyatı uygun ve kalitesini hala koruyor o anlamda da öneririm.
Linki : https://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/su-aritma-cihazlari-5-asamali-pompasiz-su-aritma-cihazi-328661073

Bu tür cihazlar musluk çıkışına sök tak şeklinde kullanılmıyor ama çok pratik ve tadilat gerektirmez.Musluğunuzu söküp önce kutudan çıkan pinomatik hortumun bağlanacağı küçük vanayı takıyorsunuz sonra da musluğunuzu takıyorsunuz. (Ufak bir uyarı bu vanayı takarken kendir yerine teflon bant kullanın.) Diğer bağlantılarla ilgili de yardımcı olurlar ve videolar da mevcut. Almadan önce akvaryuma uygun değişiklikler yaptırmıştım mesela ilgilendiler. Saf su üretme amacında olduğumuz için sisteme dahil olan Coconat karbon filtreyi istemedim. Yerine yedek olarak sediment filtre gönderdiler. Ayrıca iki çıkış istedim. Bir tanesi zaten standart olan membran çıkışı saf su veriyor ve Tds değeri 1 senedir 16 ppm. Diğeri de membran öncesi 3 filtreden çıkan su. Böylece iki çıkıştan gelen suyu karıştırarak iletkenlik ayarını yapabilirsiniz.

Ben terastaki musluktan uzunca bir pinomatik hortum çektim ve akvaryum yanına arıtma cihazını kurdum. Osmos suyunun birikeceği tankı da 6 litre yerine 12 litre seçtim. Her hafta suyu alttaki akvaryumda biriktirip motorla akvaryuma basıyorum. Hafta içinde de cihazın takında biriken ısısı dengelenmiş suyu direk akvaryuma veriyorum. Yani oldukça pratik ve yorulmadan su değişimi sağlıyor. İmkanınız varsa buna benzer bir sistem kurabilirsiniz.

Beğenenler: [T]175886,Berke ÇETÜKKAYA[/T][T]71002,Emre Zaim[/T]
Teşekkür Edenler: [T]175886,Berke ÇETÜKKAYA[/T]
+1: [T]175886,Berke ÇETÜKKAYA[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir