Overflow Box da iç kutuyu kaldırmak


bluedescadaÇevrim Dışı

Kayıt: 24/05/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 948
bluedescadaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2006 14:37
Arkadaşlar overflow box da akvaryum içerisindeki hazneyi kaldırıp sadece u borunun akvaryum tarafındaki ucuna bir süzgeç taksak sorun olur mu? Fikirlerinizi bekliyorum. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Seçil-EdizÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2005
İl: Izmir
Mesaj: 271
Seçil-EdizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2006 00:32

Tam olarak anlayamadım ama eğer doğru şekilde anladıysam büyük bir felaket olacaktır. Su büyük bir debiyle kontrol dışı bir şekilde sumpa doğru gidecektir. Ve kafa motoruyla sumpa gelen ve sumptan çıkan suyu dengelemeniz imkansız olacaktır. Akvaryumunuzdan çıkan su akvaryumdaki su seviyesinden tamamen bağımsız olacaktır ki felakete davetiye gibi birşey olur. 

İhtimal 1: Kafa motorunun debisi sumpa gelenden az olur, akvaryumdaki su sürekli azalır sumptaki ise dolar ve taşar.

İhtimal 2: Süzgeç veya benzeri malzemenin gözenekleri herhangi bir şekilde tıkanırsa (kum, pislik vs ile) debiyi yavaşlatacaktır ve kafa motorununkinden daha az olacaktır. Ya da kurduğunuz andan itibaren daha az olacaktır. Bu durumda sumptaki su azalır, akvaryum dolar ve taşar. Bu süreç muhtemelen sumptaki su bitme noktasına gelip motor yanana kadar devam edecektir. Motor yandıktan sonra da akvaryumdaki bütün su boşalmış olan sumpa geri hücum edecek ve fazlası taşacaktır. Ta ki tanktaki su tamamen bitene kadar. Tam bir felaket.

İhtimal 3: Bir şekilde (imkansız ama olduğunu varsayıyorum) suyun giriş ve çıkışı tam olarak aynı debide olacaktır. Herşey yolunda gibi görünecektir. Ve bir gün motorunuz miyadını doldurarak bozulacak ya da çok daha büyük ihtimalle elektrikler kesildiği için bir süre duracaktır. Bu durumda ihtimal 1 çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşecektir.

Taşırma haznesinin mantığı suyun akvaryumdan çıkıp sumpa giriş miktarının tam olarak motorun bastığı suyla aynı olmasını sağlamaktır. Motor suyu bastıkça aynı miktarda su taşarak hazneden girer ve oradan da sumpa yönelir. 2. faydası da motorun herhangi bir şekilde çalışamaz duruma gelmesi halinde suyun taşarak hazneye girişinin de durması, dolayısıyla su hareketinin tamamen kesilmesini sağlamasıdır. Böylece motor durduğunda akvaryumdan sumpa su girişi de durur. Hazne olmaması durumunda motor çalışmasa bile sumpa su girişi devam edecektir. Bildiğim kadarıyla hazneden kurtulmanın tek yolu taşırmayı direk boru içine yukardan vermek ve boruyu en kısa yoldan tankın dışına aktarmaktır. Çizmeye çalıştım ama becerebildim mi bilmiyorum.

Saygılar... 

Seçil-Ediz2006-9-12 1:33:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bluedescadaÇevrim Dışı

Kayıt: 24/05/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 948
bluedescadaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2006 10:43
Değerli fikirleriniz için çok teşekkürler. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir