Özel Tür Karides Üretim Zor Mu?


zebra93042Çevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2014
İl: Konya
Mesaj: 28
zebra93042Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2019 20:41
Merhaba nadir türler kiraz karides gibi kolay üretilir mi daha mı farklı olur yardımcı olur musunuz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UmutAydnÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 688
UmutAydnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2019 22:49
Eğer üretile biliniyor olsaydı siz bu soruyu soruyor olmayacaktınız. Nedenine gelince uygun su şartlarını sağlamak kolay değil. Arı duru dupduru su olmak zorunda. Tabi sadece bununla bitmiyor. O suyun içinde özel tür karideslerin ihtiyacını giderecek kafi miktarda mineraller olmalı, ne eksik ne fazla. Ph türüne göre düşük, nötr veya yüksek olmalı. Buna uygun filtrasyon yapılmalı. Su sıcaklığı vs.. uzar gider. Bunlar ilk aklıma gelenler.

Ama size kesinlikle sulawesi gölü karideslerini tavsiye ederim. Gerek sertlik yönünden, gerekse doğal olarak ph yönünden tam da istedikleri su şartlarını sağlayan çeşme sularımız var. Biraz nitrat yönünden yüksekler ama onu da bol bitkili ve güzel power led ışıklandırmalı bir akvaryumla aşarsınız. Kaldı ki ben ısıtıcı bile kullanmama rağmen bol yumurta almıştım.

Görünüş olaraksa en kral tayvan eşek arısı gelse benim için sulawesinin yanından bile geçemez. Tabi bu şahsi bir görüş. Ayrıca sulawesilerin anten ve ayakları da türüne göre beyaz ya da sarı olmaktadır ki buda ayrıcalıklı oldukları başka bir güzellikleridir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir