pamukçuk-ya da ısırılma-(japon balığı)


cagkanyldztknÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2011
İl: KKTC
Mesaj: 1
cagkanyldztknÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2011 00:11
Merhaba iki adet Japon balığı edindim geçen günlerde. Başta ikisini de 9 lt lik bir akvaryuma koydum balıklarım dan birisinin arka yüzgeçlerinin hemen üzerinde etrafı beyaz lekeler olan kırmızı bir yara belirdi sanki derisi dökülmüş de eti gözüküyor. Gözleri arasında su toplamış gibi benekler oluştu. Birkaç bilen kişi pamukçuk olabileceğini veya diğer balığın ısırmış olabileceğini söylediler. Kaya tuzu ve parazit öldürücü ilaç önerdiler. Bu arada diğer balığın yaralı olanı yarasından ısırdığını fark ettim. Balıkları hemen ayırdım yaralı olan 9 litrelik Jeneca IPF-338 iç süzgeçli filtreli akvaryumda kalıyor. Bu akvaryuma kaya tuzu ve Microfish isimli ilaçtan attım. Bir top kaya tuzu ve prospektüs de yazdığı kadar ilaç. Renk hala sarı. Diğer akvaryumdaki yaralı olmayan balığa gelince onda da yine aynı marka ve model filtre ile biraz daha geniş bir akvaryumda. Ancak o da yüzmüyor ve hareketsiz kalıyor. Böyle olunca bugün sağlam olan balığı diğer akvaryuma bıraktım ve yaralı olan balığı tekrar ısırdı. Fakat yara olmayan kısımdan. Tekrar tecrit akvaryumuna gitti tabi ki. Her neyse durum bu yani. İlk kez balık besliyorum ve ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. Forumdan araştırdığım kadarını öğrenebildim sadece. İlaç veya kaya tuzu kullanımına ne kadar daha devam etmeliyim? Akvaryumdaki sarı renk zararlı mı yok etmek için ne yapmalıyım dipten su çekme dinilen teknik nasıl bir şey ? Ha bu arada sağlam olan balığımda aslında sağlam değil. Rengi matlaştı. Pulları dökülmeye başladı. Bu kadar sorun bana fazla geldi ne yapacağımı bilemedim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

thekobayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/07/2011
İl: Bursa
Mesaj: 460
thekobayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2011 01:26
Çağkan kardeş ısı değişimlerini dikkate alın.Her ne kadar japon balığı olmuş olsa da su değişimleri yaparken suyu 2 gün en az dinlendirin eski tankınızdan azda olsa biraz suyu ayırın ve su değişimi yaptıktan sonra tekrar bu suyu bence tankınıza ilave etmekte fayda olacağını düşünüyorum.Çok sık su değişikliği yapmayın en fazla hafta 1 olmasına özen gösterin.Umarım yardımcı olmuşumdur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2011 13:37
Balıklarınız çok yapranmışlar kötü yaşam şartlarından, saldırıya uğrayan balığınız yüzgeç erimesi hastalığına yakalanmış, yaralı yerlerden suya karışan kan kokusuna diğer balıklar saldırır, yüzgeçlerin uçlarında yırtılan yerlerinde beyaz sütrenginde tırtıklı haller ve uçlarıda kanlı olur, nedeni ise aşırı nitratlı kirli kötü su şartları, aşırı stres v.b sebepler. Balığı ayrı tanka ayırıp mikofishle uygun dozda tedavi etmeniz isabetli olmuş, yüzgeç erimesinde mikofish ilacı etkilidir. bu arada yaralı balığın bulunduğu suyu havalandırırsanız hava mtooruyla gayet iyi olur. Balıkların bu tür hastalıklara yakalanmaması için öncelikle soludukları suyun çok temiz ve oksijen açısından zengin olması lazım, bunun içinde haftada bir sularının üçte yahut dörtte birini değiştirmeniz lazım, bununiçinde akvaryumdan bu oranda suyu çekip, yerine taze su eklemeniz lazım, ekleyeceğiniz suda, akvaryum suyuna yakın ısıda olmalı. Bunu sağlamak içinde, en basit yöntem, bir kapta su ısıtıp ekleyeceğiniz suyun içine ılıştırmanız akvaryumla ortalam aynı ısıya getirmeye çalışmanız olabilir. Tuz olayına gelince kaya tuzu kullanmak gerekir, bilinçsizce kullanılan tuz balıkları öldürebilir, herşeyin fazlası zararlıdır. Şu anda anladığım kadar iki balığınızında duru pek içler açıcı değil. Tankınızda su değişimi aylardır hiç yapmamışsanız, en yaz akvaryum suyunuz yarısını çekin yerine taze su ekleyin öncelikle, akvaryum suyunu oksijen açısından zenginleştirmek içinde, iç filtrenizi su yüzeyine 3cm kadar derinliği kadar çekin ve suyun yüzeyini dalalandırın, yahut hava motorununz varsa aşağıdan yukarı doğru hava baloncukları salan mekanizma bunu kullanın. Tuzu ise kaya tuzu iri taneli salamura tuzu derler ondan kullanacaksınız. mikofish kullanıyorsanız tuzu kullanmasanızda olur kullanacaksanızda, mikofishe ek olarak her 25 litre su için koruyucu olarak 3 çay kaşığı tuzu suda eritip sıvı hale getirip akvaryum suyuna katmanız lazım, mikofish tedavisi 4-5 gün gibi bir sürede etkili olacaktır. mesutok2011-12-23 13:42:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir