Pazar Balıkları Yem Olur mu?


erkanarincÇevrim Dışı

Kayıt: 24/02/2014
İl: Ankara
Mesaj: 13
erkanarincÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2014 21:20
Selam arkadaşlar.. Size biraz komik gelebilecek bir soru sormak istiyorum. Benim akvaryumumda mavi prenses, sarı prenses, frontosa burundi türleri var. Pazarda satılan bildiğimiz balıkları küçük küçük doğrayıp yem olarak kullansam bir sıkıntısı olur mu? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TrophZeusÇevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 593
TrophZeusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2014 21:47
Chiclid türleri özellikle akvaryum ortamında kuru yeme alıştırlmış balıklara direkt olarak et vermeyiniz, bu kırmızı et ,beyaz et vs hepsi için geçerlidir.Aksi takdirde sindirim sorunlarıyla(bloat)gibi hastalıklarla sizi başbaşa bırakabilir ve kayıplar yaşayabilirsiniz.Piranha,astronot,arowana gibi türler doğada canlı balıklarla beslendiği için bu türlerde böyle bir sıkıntı olmamaktadır.Açıkcası tavsiye etmiyorum yinede siz bilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HeisenbergÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 2494
HeisenbergÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2014 20:47
Sana bedava canlı yem yolu söyleyeyim bir 10 lt yada 5ltlik damacanayı full yapay bitkiyle doldur at içine 5 tane bir kiraz karides 1 aya orası karides kaynar tabi yemlerini ve küçük bir hava motoruda at ısıtıcıya gerek yok oda sıcaklığında çok rahat duruyorlar ısı konusuna balıklar gibi hassas değiller yavruladıktan sonra ayda bir 10 karidesi al at akvaryuma yesin balıklar doğalarındada küçük su böcekleri gibi canlıları yiyiyorlar  ben sarı prenseslerime atıyorum yedikten sonra renkleri fosforlu gibi oluyor çok güzel parıldıyor ve yavru vermesine katkı sağlıyor bazılarına göre cani gelebilir hiç tartışma yapmayacağım isteyen dener benim 2 damacana 10 lt kiraz karides kolonim var haftada bir atıyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir