Ph Farkından Mı?


mehmetçaltıÇevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2014
İl: Içel
Mesaj: 146
mehmetçaltıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2015 23:30
Geçenlerde farklı bir şehirden canlı siparişi verdim. Balıklar bana ulaştıktan sonra; her zaman yaptığım gibi kova yöntemini kullanarak balıkları kendi suyuma alıştırdıktan sonra, kepçeyle akvaryuma aldım. Kova yönteminde; burada yarım cm çapında mazot hortumları satılıyor, onu kullandım. Sanırım süreci kısa tuttum, yarım saat filan sürdü, şehir dışından gelen balıklarda her zaman bu şekilde yapmışımdır, şu ana kadar bir sorun çıkmamıştı. Damızlık olan balıklar, 24 saat süre sonunda; kuyruk kısmından başlayarak çürümeye, renk değiştirerek erimeye başladılar, erkek olanların cinsel organlarında da bu şekilde çürüme oldu. 24 saatlik süreçten sonra 5-6 saat içinde de öldüler. Tüm bu süreçte sürekli su yüzeyinde gezindi bu balıklar. Garip olansa damızlıklar la gelen 50 kadar yavruya hiçbir şey olmadı, şu an sağlıklı bir şekilde yem yiyip, akvaryum içinde geziniyorlar.
Bu olanlar hakkında deneyimi ve bilgisi olan arkadaşlardan fikirlerini paylaşmalarını bekliyorum, saygılar...
Bu kayıpların yaşanmaması için ne yapılabilirdi acaba?
[IMG]http://i.hizliresim.com/lyZMYQ.jpg[/IMG]
[IMG]http://i.hizliresim.com/B0zqEV.jpg[/IMG]
[IMG]http://i.hizliresim.com/7bDlka.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2015 08:51
Kötü nakil şartlarıdır, mevsimlerden yaz, poşette oksijensizlik, ve amonyak artışına maruz kalmış olabilirler muhtemelen.

Beğenenler: [T]156345,mehmetçaltı[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmetçaltıÇevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2014
İl: Içel
Mesaj: 146
mehmetçaltıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2015 10:41
• Y. M. D. gelen balıklar sanırım düşük ph a sahip suda yetiştirilmiş ya da ithal balıklar. Tedarikçinin bilgisi varsa bu konuda uyarması gerekirdi. Yüzgeçlerin erimesi bunu gösteriyor. Yavrulara bir şey olmaması da normal. Doğa bu şekilde kendisini değişen yeni ortamlara hazırlıyor. bu konuda ebeveynler daha dirençsiz olurken yavrular daha kolay uyum sağlıyabiliyor.
Y. M. D. Tavsiyem bu tür yeni gelen balıkları önce suyu eskimiş oturmuş tanka alman. O zaman bu kadar kayıp yaşamazsın. Riske de girmemiş olursun.
16 dk. · Beğen
Mehmet Çaltı Teşekkür ederim abi, pek istekli olmasa da üstü kapalı bir şekilde, olay olduktan sonra bundan bahsetti. Ph farkına balığı gene kova yöntemiyle mi alıştırıyoruz
15 dk. · Beğen · 1
• Y. M. D. aalesef o yöntemle zor. Dediğim 2. nci şık senin için daha uygun olacaktır. saramış suyu olan tanka atarsan sun yaşamayabilirsin. Ama düşük ph dan yüksek ph a geçiş için genellikle yavrudan alıştırmaya başlanılır.
13 dk. · Beğen
• Mehmet Çaltı Akvaryumlar eskiyi, suları oturmuştu ama balıklar gelmeden 1 gün önce o akvaryumdaki suyun yarısını çekip dinlenmiş su eklemiştim, bu yaptığım bir hat olmuş sanırım
12 dk. · Beğen · 1
• Y. M. D. evet
11 dk. · Beğen
• Y. M. D. Bir de balık alırken mutlaka kaynağını sorun derim.
11 dk. · Beğen
• Mehmet Çaltı Yani suyu en eski akvaryuma alıştırarak atmam gerekli balıkları... aldığım kişi balıkları kendisi üretiyor, en çok bunlarla gelen lepisteslerime üzüldüm, onlar da aynı şekilde öldüler, 3-4 gün içinde her gün birer birer
8 dk. · Beğen
• Mehmet Çaltı Sanırım bu arkadaş üretimi ph ı düşürerek yapıyor, beni uyarmaması rahatsız edici...
7 dk. · Beğen
• Y. M. D. Bir de bu gibi durumlarda potasyum permanganat, sera toxivec, sera aquatan kullanmanı öneririm.
7 dk. · Beğen
• Mehmet Çaltı Bunları , balıkları ekleyeceğimakvaryumda kullnacağım sanırım?
5 dk. · Beğen
• Mehmet Çaltı Teşekkür ederim abi...
5 dk. · Beğen · 1
• Y. M. D. Bağışık sistemi tam gelişmemiş. mukozası zayıf balıklar için sera aqutan iyi bir çözüm. sera toxivec ise sudaki zararlı bileşenleri bağlayarak stresi önler. Potasyum permanganat ise stres durumlarında gerçekten işe yarıyor.
4 dk. · Beğen
• Mehmet Çaltı Tamam abi bundan sonra daha dikkatli olacağım...
3 dk. · Beğen · 1

Beğenenler: [T]170455,rebelliouslover[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir