pH,KH,GH değerlerinin içinden çıkamayınca


aleeÇevrim Dışı

Kayıt: 09/11/2006
İl: Kayseri
Mesaj: 60
aleeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2008 23:24
Damızlık black camerun calvuslarım var,düzenli olarak ayda 5-6 dişi kabuğa giriyor.Ben hiç bakmıyorum bu değerlere :D Çok nadir ph değerine bakıyorum sadece o da 8 e yakın çıkıyor.
Bence önemli olan değerlerin sabit kalması ani değişikliklerin olmaması...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnatiopuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Antalya
Mesaj: 2009
EnatiopuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2008 23:34
Ceren hanım su değerleriniz Calvusu sağlıklı beslemek ve üretmek için ideal seviyede! Tavsiye veren arkadaşların göz ardı etmemesi gereken bir durum var! Akvaryumunuz 120Lt civarında, küçük sayılacak bir akvaryum, ve su hacmi küçük akvaryumlarda su değerlerini sabit tutmak zor, su değerlerindeki dalgalanmalar ölümcül olabilir. Akvaryum suyunuzu ölçmüşsünüz peki tanka su takviyesi yaptığınız kaynağın su değerleri ne? Siz bütün değerleri istenilen seviyelere kimyasallarla getirebilirsiniz ama su değişiminde ekleyeceğiniz su tekrar durumları bozacak, tampon sistemi oluşturulmamış filitrasyonda yine eski değerlere zamanla dönecektir. Tekrar aynı değerler için kimyasal veya fiziksel değişikliler vs vs vs. Sadece No2, No3 değerleriniz biraz artmış buda filitrasyon eksikliği ve su değişimi eksikliğinden kaynaklanıyo. Kimyasal takviye kesinlikle yapmayın, fiziksel eklemelerle yetinin ( Mercan,midye kırığı, filitre içi meteryaller vs..) Siz her ayrı Calvus türü için su değerlerinizin ortalamasını alıp ayarlama yapmak yerine aldığınız hayvanı sizin suyunuza alıştırmaya çalışın ( bu kısmı zaten balık halleder) su değerleriniz Bu tür için çok olumsuz ise su kimyasına müdahale edin. Akvaryum suyunuz kadar takviye yaptığınız suyun değerleride önemli.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CerenÇevrim Dışı

Kayıt: 26/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 236
CerenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2008 10:41

Bende kum olarak mercan kırığı yok daha önce belirttiğim gibi bitki akvaryumu yapmak istiyorken vaz geçtiğim için akvaryumumda aquaclay war hatta dibinde de gübre var ve öylece bekliyor bitki ekleyemediğim için. Şimdi kaya almayı düşünüyorum. Akvaryumumun suyunu da ya 3-4 gün dinlenmiş çeşme suyu koyuyorum ya da hazırda yoksa dinlenmiş su şişede satılan içme sularından koyuyorum. Kimyasal kullanmayı düşünmüyorum sadece dün balıklarımı koymadan önce karbonat koydum.Yani doğal yollarla halletmek en doğrusu diye düşünüyorum. Sanırım balıkları suya alıştırmak daha mantıklı çünkü zaten 2 tanecik balığım var düzenli su değişimi ve dip çekimiyle nitrit ve nitrat olayını çözerim ph için de yine kabonatla idare edebilirsem başka problem de kalmaz diye düşünüyorum bilmiyorum yanlış mı. ...

Ceren2008-04-24 10:42:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bogacgolÇevrim Dışı

Kayıt: 02/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 26
bogacgolÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2008 23:56

Ceren Hanım,

Dinlenmiş çeşme suyunun gh ı  7 civarındadır. Hazırda satılan içme sularının ghı ise daha düşüktür (4 civrındadır). Bence su değişimi yaparken koyacağınız suyun gh ını   arttırmalısınız. Çünkü sizin balıklarınız sert su seviyor. Ayrıca 20 civarında gh ı olan akvaryum suyunu düşük gh lı çeşme suyu veya içme suyu ile yenilerseniz suyun gh ı aniden düşecektir. Bu da balıklarınız da ozmotik şoka yol açacaktır. Bu yüzden gh ı arttırmak için piyasa kimyasalları veya soda kullanın. Piyasa kimyasalları dediğimiz şeyler zararlı kimyasallar değildirler. Akvaryum hobisi ile en üst düzeyde ilgilenen kişilerin kullandığı kimyasallardır. Ser a mineral salt,seachem in cichlid lake salt u bunlardan iki tanesidir.

Ben ise suyun gh sını arttırmak için seachem in "reef advantage magnesium" ve "reef advantage calsium" ürünlerini kullanıyorum.  Yukarıdakiler kadar çok element içeren ürünler değil ama daha ucuza geliyor. Tabi ben bu iki ürünü lepisteslerim için kullanıyorum. Bir tanesinin içinde biraz NaCL (yani bildiğimiz sofra tuzunun  saf olanı) olduğu için calvuslara uyar mı bilmiyorum.
bogacgol2008-04-25 23:57:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir