Pico-land


CEM KIRCALIÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
[B]9637,3[/B]
Kayıt: 07/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 729
CEM KIRCALIÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2014 00:21
Emers sistem muhteşem olacaktır.Yalnız kum yerine en azından torf koymak gerekli üstüne de bir streç film yani ben olsam öyle yapardım böyle deneysel çalışmaları seviyorum paylaşımınız için kendi adıma teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gogolÇevrim Dışı

[B]10605,2[/B]
Kayıt: 01/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 359
gogolÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2014 20:46
[QUOTE=berkesim]Hobicinin saklama kabıyla imtihanı :)
Hepimizin isteyipde denemekten çekindiği şeyler bunlar. Bence çok güzel yapmışsınız.
Yorumlara Eleştrilerim :
1. Türk maden suları co2 ihtiva etmesi bakımından faydalıyken azotlu bileşiler açısından gereğinden fazla zengin. Bu uzun vadede sorun teşkil edebilir. Yabancı maden suları st. Pellegrino gibi daha az dozajda daha faydalı olmasına rağmen ve zengin olmasına rağmen sürekli olarak büyük akvaryumlarda bile sorun yaratıyor.
2. Sirkülasyon bu sorunların çoğunu büyük akvaryumlarda hallederken burda öyle bir alternatifimiz yok sanırım.

Emers sistem için aslında biçilmiş kaftan. Bence de emers performansı çok yüksek olacaktır. Yine de güzel bir deneyim olacağından şüphem yok.
Sevgiler saygılar[/QUOTE]

İlginiz için teşekkürler, pico tank da şu an maden suyu veya co2 kullanmıyorum.Gün aşırı %25 su değişimi aşamasındayım . Tek sorun olabilecek bitki parvula .Parvulalarda da bir kaç yeni filizlenmiş dal ortaya çıkmaya başladı. Bu sistemi sadece su değişimi ile götüreceğim.Işık pico için fazla ama bulabildiğim en az watt lı( 8w) 6500k lambayı kullanıyorum.şu anda alg sorunu yok. bakalım ne olacak.
gogol2014-11-28 20:46:43

[QUOTE=CEM KIRCALI]Emers sistem muhteşem olacaktır.Yalnız kum yerine en azından torf koymak gerekli üstüne de bir streç film yani ben olsam öyle yapardım böyle deneysel çalışmaları seviyorum paylaşımınız için kendi adıma teşekkür ederim.[/QUOTE]

Cem bey ilginiz için ben teşekkür ederim. Emers de şu an streç film var. gün ışığı ile aydınlanıyor. tabanda bir adet misket var, şu an yeni filizler var bakalım ne olacak.


[QUOTE=yusuftahakara]Abi içine lepistes koysam sıkıntı olur mu ki?

[/QUOTE]

Yusufcum bu hacimde lepistes olmaz. Belki beta düşünülebilir.o da belki...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir