plastik bitki sakıncalımı?


TropikalbalıkÇevrim Dışı

Kayıt: 30/10/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 2024
TropikalbalıkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2011 22:35
  Resimdeki bitkim java moss diye biliyorm bakımı çok kolay bişe yapmıyorsunda diye bilirim.Topraga kuma bile gömmüyorum.Oldugu yerdende dagılmıyorlar yavrularda araalrın düşün yemleri yiyiyorlar.Bu bitkiden yine bulsam akvaryumcudan alıcam.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HysteriaÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2017
İl: Ankara
Mesaj: 81
HysteriaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2017 01:12
Yorumlara baktım da bence plastik bitkiyi bu kadar da yerin dibine sokmaya gerek yok. Ben plastik bitki kullanıyorum. Mağaza mağaza dolaşıp her yerden plastik bitki bakıyorum. İçime sinen bir bitki bulduğumda hemen alıyorum. Görsel olarak hiç de kötü durmuyor. Hatta "bazılarının" canlı bitkiden farkı bile yok. Zaten bir F0 ciklet akvaryumunda canlı bitki beslemem mümkün değil. Ayrıca bunca yıldır yapay bitki kullanıyorum; akvaryuma bir zararı olduğunu ne düşünüyorum ne gördüm ne de duydum. O yüzden gönül rahatlığıyla yapay bitki de kullanabilirsiniz. Ne bakım derdi var ne bir şeyi. Koyun. Sonsuza kadar dursun. :)

+1: [T]216047,Mustafa1881[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enesgunesÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2017
İl: Sivas
Mesaj: 255
enesgunesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2017 18:32
Merhabalar. Bence zararı yok denecek kadar az. Fakat kaliteli olanları. Mesela kalitesiz boyalı taşlar nasıl çok hızlı salınım yapıp balıklara gayet çabuk zarar veriyorsa yapay bitkilerin kalitesizleri de hem boya açısından olsun hem de yapıldığı madde açısından olsun salınım yapar tabiki. Alacaksanız kaliteli olduğunu düşündüğünüz yapay bitkileri almanızı öneririm. Yapayların kalitelileri de zaten hemen hemen canlı bitkiler kadardır. Ben de yapay bitki kullanıyorum fakat yakın zamanda canlı bitkiler alacağım. Hem daha sağlıklı hem daha doğal bir görünüş olacağını düşünüyorum. Yavaş yavaş da alsanız canlıları öneririm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir