Platiler hakkında.


BoğaziçiÇevrim Dışı

Kayıt: 06/04/2011
İl: Sakarya
Mesaj: 13
BoğaziçiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2011 23:48
Merhabalar,

geçenlerde akvaryum düzenledim kendimce yeni başladım bu işe fakat nedense lepisteslerim yaşayamadı, zamanla su yüzeyine çıktılar ve orada sırayla öldüler hala nedenini anlamış değilim. Şimdi ise tür deiştirdim Plati besliyorum 25 litrelik akvaryumumda 3 dişi 1 erkek plati var 1 dişi hamile ve doğumu yakın sanırım ve 2 de çöpçü. platiler çabuk uyum sağladı yeni ortamlarına ama çöpcülerim bir enteresan öyle dipte bazı yerlerinde put gibi duruyorlar acaba kötü birşey mi var onlar için yada yeni olmalarının getirdiği birşeymi anlamadım.

Bir de gece yatarken gece lambalarını sürekli açık tutmalımıyım? günde kaç saat lamba ışığı almaları gerekiyor. Beslenme olarak günde kaç sefer ne kadar beslemeliyim. Betam için almış olduğum bir yem vardı küçük kiremit tanecikleri gibi olandan adını anımsayamadım. Bir de sera cichlid var adam bu yem kaliteli demişti. onlar 1-2 cm uzunluğunda kıraker gibiler. onlardan kaç tane ufalamam gerekiyor? ayrıca çöpçülerim için yem konusunda ne yapmalıyım. plitiler attığım yemleri çökmeden yiyorlar. göremediğim dibe çökenler oluyor mudur.

Son konu ise platiler marul, ıspanak vs. gibi yeşillikler yer mi? kullanmalı mıyım.
Görüş ve yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

candenizÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 112
candenizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2011 02:32
Ufuk Bey öncelikle akvaryumunuz ve balıklarınız hayırlı olsun.
Lepisteslerinizin ölme sebebi akvaryumunuzu yeni kurmanız ve su değerlerinin oturmaması olabilir.Yeni kurulan akvaryumlarda bu tarz ölümler olabiliyor malesef.Çöpçüleriniz için endişelenilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum.Akvaryumunuza alıştıkça hareketlenirler.
Gece yatarken lambaları kapatabilirsiniz. Hatta kapatsanız daha iyi olur sonuçta balıklarında bir şekilde dinlenmesi gerekir. Akvaryumcumun bana söylediğine göre günde 7-8 saat ışıklandırma yapabilirsiniz. Beslenme olarak balıklarınızı günde 2 sefer besleyebilirsiniz. Yem miktarı olarak balıklarınızın yaklaşık 1 buçuk dakikada tüketebileceği kadar yem atın. Yem olarak size tetra pro vegatable ve buna ek olarak tetramin yada tetra proyu tavsiye edebilirim. Sizin elinizde olan yemler büyük ihtimalle tropikal balıklara uygun değil ama bilgili arkadaşlar daha doğru yorum yaparlar. Çöpçüleriniz büyük ihtimalle dibe çöken yemleri yerler ama yinede içinizin rahat etmesi için tetra wafer mix dip yemini kullanabilirsiniz.
Platileriniz haşlanmış sebzelerin çoğunu yiyebilir. Bunu aslında azar azar vererek deneme yanılma yoluyla tespit edebilirsiniz. Örneğin bezelyeyi denersiniz, baktınız yemiyolar bir sonraki sefer haşlanmış ıspanağı deneyebilirsiniz. Bu tarz sebze ağırlıklı beslemeyi haftada 1 yaparsanız balıklarınızın sindirim sistemi için daha sağlıklı olur.

Bildiklerim doğrultusunda size yardımcı olmaya çalıştım. Yanlış bir bilgi verdiğimi düşünmüyorum ama yinede yanlışım varsa diğer arkadaşlar düzeltirse sevinirim.
candeniz2011-04-08 02:38:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir