ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Boğaziçi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Nisan 2011 21:08
Son Ziyaret:
22 Mayıs 2011 22:33
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ufuk FIRTINA
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Sakarya
Meslek:
Elektrik Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ufuk FIRTINA

SON 10 MESAJI

Betalarım
Arkadaşlar bir erkek betam vardı yanına bir dişi beta aldım fakat sürekli bir kovalamaca var içeride.. Erkek beta sürekli kovalıyor dişi betayı. Dişi betada nereye gideceğini şaşırmış durumda.. sizce problem nedir? Bana bir yol gösterin ne olur ya. Boğaziçi2011-05-22 17:22:19
ışıklandırma
Merhabalar,

30 Litrelik akvaryumum var içeride 8 balığım var ( 6 platy, 1 çöpçü ) şimdi akvaryumun üst aparatında lamba için bir yuva var akvaryumcu oraya renkli gece lambası bağla diye tavsiyede bulunmuştu. Kırmızı renkli bir lamba aldım fakat sanki aydınlatmasına yetmiyor gibi. Şimdi elimde philips in ekonomik küçük florasan tip lambası var spiral şeklinde tipLi 15Watt gücünde onu taksam ışık çok şiddetli mi gelir balıklarıma? Işıktan stres yaparlar yada ölümlerine neden olur mu?
Yavrular hk.
Lepistes ve Platy ler yavruladıklarında yavrularını alacağım tankta hava motoru bulunması şart mı? Yeni başladığım için yanlış yapmak istemiyorum. Teşekkürler şimdiden.
PlatyLer :S
Teşekkür ederim,

10 litrelik yerimde 1 betam vardı, hemen onun yanına aldım. Biraz ilk başta kabardı ama şuan gayet sakinler. Sularını taze tuttuğum sürece çok sıkıntı çekmezler sanırım. Allahtan çok geç haberim olmadı kurtardım balığı ellerinden. Canavar gibi saldırıyorlardı :)
PlatyLer :S
MerhabaLar,

Bugün peder bey benden habersiz gitmiş bir japon balığı almış görüntüsü güzel diye. Akvaryumumda 3 platy, 2 lepistes ve 2 çöpcü balığım var. 25 litrelik akvaryum + filtre + hava motoruna sahibim. İçine salmışlar balığı şu an platy ler japon balığına temaslarda bulunuyorlar. Japon balığı zarar görür mü bu uğraşmalardan? Lütfen acil yorum yaparsanız ona göre Japon balığına bir muamele yapayım.

Eğer zararlı ise Japon balığım için ne yapmalıyım? 10 litrelik geniş sayılacak yerim var oraya alsam motor olmadan yaşar mı? Lütfen görüş bildirirseniz sevinirim..
Boğaziçi2011-04-12 18:07:35
ilginç davranışlar.
Şimdi de o bitkilerin dibinde kuruldular. Ya şimdi elimde tek akvaryum var bir plati hamile. onun yavruları belki kendini kurtarır diye koydum o bitkileri. Başka çare var mı yavruları kurtarmam için pratik olarak?
ilginç davranışlar.
Balıklar akvaryumun bana göre sağ yüzüne doğru gdiyorlar sürekli oradan sanki ilerlemeye çalışıyorlarmış gibi. camına yapışmış şekilde kaçış yeri ararmış gibi arayış içindeler dipte. sol tarafta yavruların saklanması için suni iki tane bitki var Bir tane plati doğum yapmak üzere iken almıştım. akvaryum 60 cm uzunluğunda. ancak balıklar genelde sağ camdalar. onları ne etkiliyor olabilir?
Plati cinsi balıklarım.
Daha yeniyim bu işte. 4 tane plati ile başladım onlarda dibe oturunca ne yapcağımı bilemedim. Yemleme zamanında gayet normal gidip yiyorlar ama bazen saatlerce öle dipte oturuolar. biri doğum eşiğinde ölmelerini istemiyorum.
Plati cinsi balıklarım.
Merhaba arkadaşlar, Akvaryumumdaki platilerim gün içinde bazı saatlerde suyun dibine oturuyorlar. Normal midir yoksa bir sorun mu var? Daha koyalı 1.5 gün oldu akvaryumuma. 
Platiler hakkında.
Merhabalar,

geçenlerde akvaryum düzenledim kendimce yeni başladım bu işe fakat nedense lepisteslerim yaşayamadı, zamanla su yüzeyine çıktılar ve orada sırayla öldüler hala nedenini anlamış değilim. Şimdi ise tür deiştirdim Plati besliyorum 25 litrelik akvaryumumda 3 dişi 1 erkek plati var 1 dişi hamile ve doğumu yakın sanırım ve 2 de çöpçü. platiler çabuk uyum sağladı yeni ortamlarına ama çöpcülerim bir enteresan öyle dipte bazı yerlerinde put gibi duruyorlar acaba kötü birşey mi var onlar için yada yeni olmalarının getirdiği birşeymi anlamadım.

Bir de gece yatarken gece lambalarını sürekli açık tutmalımıyım? günde kaç saat lamba ışığı almaları gerekiyor. Beslenme olarak günde kaç sefer ne kadar beslemeliyim. Betam için almış olduğum bir yem vardı küçük kiremit tanecikleri gibi olandan adını anımsayamadım. Bir de sera cichlid var adam bu yem kaliteli demişti. onlar 1-2 cm uzunluğunda kıraker gibiler. onlardan kaç tane ufalamam gerekiyor? ayrıca çöpçülerim için yem konusunda ne yapmalıyım. plitiler attığım yemleri çökmeden yiyorlar. göremediğim dibe çökenler oluyor mudur.

Son konu ise platiler marul, ıspanak vs. gibi yeşillikler yer mi? kullanmalı mıyım.
Görüş ve yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 33 Online Kullanıcı, 18 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.