Platim Beyaz Benek Oldu..!


atakanalemdarÇevrim Dışı

Kayıt: 17/07/2010
İl: Ankara
Mesaj: 6
atakanalemdarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2011 18:59
Akvaryumum da geçenlerde Suyun 1/3'ünü değiştirdim.İlaçları söylenen oranda attım. Dün Platinin üzerinde beyaz  benekler gördüm.Biraz araştırdım. Tuz banyosu diye bir uygulama gözüme takıldı. Ama sadece 1 balıkta var bu hastalık. Sizce tuz banyosu yaptırmalı mıyım? Eğer yaparsam balığı akvaryuma tekrar atayım mı yoksa kavanozda yaşamaya bir süre devam etsin mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kayrahan98Çevrim Dışı

Kayıt: 02/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 893
kayrahan98Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2011 19:16
Öncelikle geçmiş olsun internetten bubu buldum.
Tuz banyolarında ısıl işlem, yıllardan beri uygulanan Dünya'da ve ülkemizde sıklıkla tercih edilen kaliteli sonuçlar veren hızlı bir prosestir. Nötr tuz banyolarında takım ve ıslah çelikleri, çelikle reaksiyon göstermeyen nötr tuzlar içerisinde gerekli ön ısıtma kademelerinden geçirilerek sertleştirme sıcaklığına çıkarılır ve uygun ortamda soğutulurlar. Daha sonrasında gerekli temperleme kademeleri uygulanarak parçalar kontrolden geçirildikten sonra sevkiyata hazır hale getirilirler. Sementasyon banyosunda ise çeliklerin yüzeyine karbon difüzyonu yapılır. Bu işlem ile parça yüzeyinde karbonca zengin aşınmaya dirençli bir yapı oluşurken, çekirdekte tok bir yapı meydana gelir. Tuz Banyolarında; Sementasyon Tenifer Nötr banyoda sertleştirme Yumuşatma tavlaması Gerilim giderme işlemleri yapılmaktadır. Ayrıca tuz banyosunun çarpılma açısından bir dezavantajı ısıtma süratidir. Zira parçada, gaz atmosferinde ısınmaya göre dört, beş kat hızla ısınma gerçekleşir. Bu hızlı ısınma, özellikle üzerinde kesit farklılığı olan parçalarda çarpılmayı arttıran bir etkendir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barış ERÇevrim Dışı

[B]5387,3[/B]
Kayıt: 26/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 2835
Barış ERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2011 19:52
[QUOTE=münzevi]Akvaryumum da geçenlerde Suyun 1/3'ünü değiştirdim.İlaçları söylenen oranda attım. Dün Platinin üzerinde beyaz  benekler gördüm.Biraz araştırdım. Tuz banyosu diye bir uygulama gözüme takıldı. Ama sadece 1 balıkta var bu hastalık. Sizce tuz banyosu yaptırmalı mıyım? Eğer yaparsam balığı akvaryuma tekrar atayım mı yoksa kavanozda yaşamaya bir süre devam etsin mi?[/QUOTE]

Su değişiminde ne tür ilaçlar tavsiye edildi size?

İlaç sadece hastalık görüldüğünde kullanılacak bir materyaldir. Öncelikle doğru şekilde su değişimi yapmak gereklidir. Su değişiminde tankınızdaki su ile farklı sıcaklıkta su eklediyseniz beyaz benek bir anda ortaya çıkar. En sağlıklı dediğimiz tanklarda dahi bu zararlı patojenler bulunur. Uygun ortamı buldumu hortlarlar.

Beyaz benek tedavi sorununa gelirsek. Aydınlatmanızı 24 saat kapatmadan ısıyıda 30 derecelere çekerek beyaz benek ilacı kullanmalısınız. Tedavi süresince her gün dipten azar azar su çekin ama eklemeyin.

Hastalık geçtiğinde %50 dinlendirilmiş vesıcaklığı tanktaki ile aynı su ekleyebilirsiniz. Daha sonra 1-2 derece düşerek sıcaklığı 25 e sabitleyin kafidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray59Çevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 321
Eray59Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2011 01:18
Öncelikle geçmiş olsun. beyaz benek lanetini çok kez gören ve ilk başlarda bilgisizliğin kurbanı olan biriyim. size önemli bilgi olarak beyaz benek gördüğünüzde iş bitmiştir  parazit yumurtalarını dökmüş ve artık akvaryumunuzda 100 lerce parazit larvası yayılmış demektir. istediğiniz kadar balığınıza banyo yaptırın akvaryumda öteki balıklarda beyaz benek görülmesi kaçınılmaz olacaktır doğru ilaç ve dezenfekten yapmadığınız taktirde!.
ben permasol kullandım ve artık içim rahat kesinlikle benek oluşmuyor bu dezenfektanı kullandıktan sonra. beyaz benek ilacı kullanmak ve paraziti yok etmek zor oluyor ve çoğu zaman benek kaybolduğunda hastalık bitmiş gibi düşünülüyor ama bence bu parazit uykuya yatıp uygun zamanı kolluyor ve tekrar ortaya çıkıyor ve çoğalıyor. çok etkili ilaçlar var fakat kullanım süreleri ve uygulamaları çok uzun sürdüğü için tankta biriken aşırı ilaçtan dolayı balıklar daha da kötü oluyor düşüncesindeyim. beyaz benek için  3 permasol  tableti bir ilaç şişesinde eritin ve bir şırınga ile 50lt için 1ml olmak şartı ile uygulayacaksınız. benim tavsiyem 1 gün kullanılması sabah 1ml akşam 1ml  ve toplamda 2ml yi geçmesin.Not: 1 hafta önce arkadaşım akvaryumu temizledi ve 2 gün sonra beyaz benek gördü. 50 lt lik tanka 1ml permasol sıktık ve başka uygulamadık. şuan benek hiç yok kesin olarak kanıtladı bu formül kendini. 2. gün %50, 3.gün %40 su değişimi ile ilaç tanktan atılır ve beyaz benek yok edilir. balıkların üzerinde benek var diye endişelenilmez. beyaz benekler artık ölüdür ve bir kaç güne deriden sökülüp atılırlar.ilaç ilk sıkıldığında akvaryum suyu mor bir renk alır ve daha sonra kahverengi tona geçer. bu sizi endişelendirmesin zamanla su değişimleri ile ve kendiliğindede yok oluyor. denediğimiz balık türleri: lapistes,moli, plati,kılıç,japon teleskop,zebra,velifera, ve bunların yavruları. geçmiş olsun

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir