Prenses Çok hasta. :(


SerkandroidÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2011
İl: Aydin
Mesaj: 404
SerkandroidÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2011 13:07
Aldığım günden beri (Şubat 2011) hasta olan balığım  dün sabah afallaya afallaya yüzmeye başladı. Bende balığımı diğerlerinden ayırdım. Suyun üstünde yan yatıyor bazen ters duruyor çok kısık nefes alıyor. Dünden beri kafasının üstünde siyah noktalar çıktı ve yayılmaya başladı kafasında. Ayrıca kuyruğunun uçları kızarmaya başladı. Balığımı kaybetmekten korkuyorum, yemden de kesildi benim zorumla en son akşam yemini yiyebildi. Balığıma bezelye haşladım kabızlıktan şüphelenmiştim. Bezelyeyi bile yemiyor nasıl yedirebilirim? Balığa başka neler Yapabılirim ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

basakboyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/10/2010
İl: Konya
Mesaj: 714
basakboyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2011 13:32
Hocam en büyük hatan balığı eline almak olmuş siyah lekeler kötü su şartlarından kaynaklı olabillir kuyruklarda kızarıklık ve yırtılmalar varsa kuyruk erimesi olabilir o balığı yaklaşık 1-1.5 litrelik bir kapta tedaviye çalışmakta hata kuyruk erimesi için yapabileceğin en ii tedavi bactopur direct 50 litreye 1 tablet şeklinde  kullanmalısın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2011 22:52
Serkan pek iyi değil durumu, öncelikle kuyruk erimesi var, ve parazitler gövdeyede yayılmış, keşke önceden konu açsaydın, özel mesajına ölümcül durumlarda, bir son müdahale tedavi tekniği yazdım ileri seviyede ölümcül rahatsızlıktaki balıklar için. Bir kaç arkadaşada bunu tavsiye ettim ölümden kurtuldu balıkları, umarım sende faydasını görürsün, çok geç kalmamışsındır. Kurtuldu diye buradada senin yazını okuruz sevinerek. Birde o kovayı bol Havalandırırsan iyi olur ölmediyse balık, hani T ayıraçla hava motorundan havayı ikiye bölmüştük ya ürettiğin vavruların için, aynı öyle yap t ayıraçla hava motorunu ikiye böl, ucuna bir hava taşı tak o kovanın içine at, çünkü bol oksijene ihtiyacı var.mesutok2011-06-18 22:55:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir