Puf noktalar


ikizilÇevrim Dışı

Kayıt: 21/07/2013
İl: Yurtdisi
Mesaj: 31
ikizilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2013 21:33
1- malawi ve tangayika akvaryumlarinda (sayet bitki koymayacaksaniz) ince kum tavsiye edilir ; ince kumluda taneler arasinda bosluk olmaz bundan dolayi artan yemekler ve diger pislikler yuzeyde kalir bundan dolayi filtreler artiklari daha kolay icine ceker ve akvaryumda koku olayini en aza indirgemis olursunuz.
2- akvaryum kumunun yada cakilarin altina önce bir strafor koyarak akvaryum dibine kayalar tarafindan yapilan basinci dusuru ve akv dibinde kaya carpmasindan dolayi kirilma sorunu cözmus olurusunuz,baliklara hic bir sekilde zarari yoktur.
3-Akvaryum da magaralar yapmak malawi baliklarinda bölge sorununu cikararir ve neticede baliklar arasinda usutunluk kurma olayi olur.ya cok magara yada hic :)
4- akv kenarlarina siyah yada zevke göre afis asarak baliklarin kenarlardan olan insan hareketlerinden streslenmsini önlemis olursunuz.
5-akv. kurulan hava baloncuklari ile akv oksijen hem ses yapar hemde bu yolla suya cok az oksijen gider, oksijen olayini en iyi sekilde cözmek sadece herhangi bir filtreyi su yuzeyine gelecek sekilde ayarlamak böylece su yuzyinde hareket olunca gerekli olan oksijen saglanmis olur.
6-baliklarin suyunu haftanin ayni gunu ve haftada tek bir sefer yaparak hem bakteri kulturunu korumus olursunuz hemde sudaki isi ayarini daha iyi saglamis olursunuz, baliklardaki beyaz benek olayida olmaz.
7-dis filter istemiyorsaniz akv bir background aliniz ve arkadaki cam ile background arasinda bir 10cm bir bosluk birakin ve filter malzemesi ile doldurun yeterli bir cirkilasyon pumpasi ile dis filtreye ihyiyaciniz olmaz.
8-akv gunes almayan yerlere koyunuz.
9-akvaryumda bazla kaya ve sus barindirmayiniz ,bu sekilde akvaryumdaki su miktarini daha fazla muhafaza etmis olurusunuz.
10-baliklariniza  2 turden fazla yem vermeyiniz.
11-balik yemlerini akvaryumun usutnde birakmayiniz, akvaryumdaki sicaklik yem bozulma ve deger kaybini hizlandirmis olur.
12-akv daki su degistirme de sicak su kullanmayiniz,sicak su bakir borularda metal cözulmesine sebep olur ve baliklarda zehirlenme yapar.
simdilik bunlar yarin baska bilgilendirmeler yapacagim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquagokdemirÇevrim Dışı

Kayıt: 25/12/2012
İl: Afyon
Mesaj: 34
aquagokdemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2013 02:23
2 türden fazla yem vermeme olayinin sebebi nedir bunda biraz takıldim ben.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ikizilÇevrim Dışı

Kayıt: 21/07/2013
İl: Yurtdisi
Mesaj: 31
ikizilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2013 09:05
Surekli degisik yem vermeyiniz, 2 tane den biri az proteinli daha cok vegertaryan olsun digeride normal proteinli olsun. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SaRCoPhiLiuSÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 09/10/2005
İl: Tekirdag
Mesaj: 4664
SaRCoPhiLiuSÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2013 23:04
İtirazım var.

18 yılımı verdim ve az çeşit yem veriniz tavsiyesini acaip karşıladım.

Doğru bilgileriniz var ama eksik, forumumuzu okuyunuz.

Sağlıklı balıklar;

Tiyo vereyim hadi;

1-Yem ne kadar çok çeşit o kadar iyi. Ama kaliteli mi kaliteli. Öyle bir liralık yemlerle heleki "açık" yemlerle bu iş olmaz. Besin değeri kaybolan yem -ki açık yemlerde bu normal bir durum balıklarınız için iyi bir besin kaynağı değildir. Küçük kutularda alıcaksınız 7-8 hatta daha fazla çeşit yemi sonrada öün öğün vereceksiniz. Karıştırabilirsinizde.. Ama küçük kutu bol çeşit. Beslediğiniz türe dayalı seçim tabiki en önemli püf noktası.

Sağlıklı balıklar,

*Daha bir sürü şey yazılabilir ama sitenin kuruluşundan bu yana bilgi verdim,yazdım,paylaştım. Akvaryum.com'a kuruculuk ettim ve biz yöneticiler olarak hep " Forumda araştıralım" diye direttik,yönelttik. Forumumuz çok güzel, dev bir aile olduk.

Paylaşımınıza teşekkürler,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir