Pulları dökülen japon (Resimli)


quardehteÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2014
İl: Mugla
Mesaj: 54
quardehteÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2014 22:13
Merhabalar pulları dökülen japon balığım için ne yapmam gerekir?

Fotoğraf:




Akvaryum Kapasitesi (litre):30lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:yok

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):22derece

Filitrasyon:hailea 200 iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:kullanmadım




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ofofldlrl3Çevrim Dışı

Kayıt: 08/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 231
ofofldlrl3Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2014 23:21
Pullar dökülme değilde kabarmış sanki karnı da şiş normalde tropeus olsa dropsy derdim ama japondada varmı bilmem

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

quardehteÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2014
İl: Mugla
Mesaj: 54
quardehteÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2014 23:27
kabarma belli noktalardada dökülme var balık az hareketli yem yiyor dün gece %50 su değişimi yaptım biranda beyaz benek oldu suyun ısısını yükselttim sabah geçmişti ama pul dökülmesi,kabarması 1 haftadır var.


(Fotoğraftaki beyaz balığında sırtında aynı durum başlamış olabilirmi acaba? fotoğrafta gözüküyor.)
quardehte2014-03-10 23:29:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2014 09:19
Söylediklerinize ve çok net olmasada resimlere göre balık şişmiş, pullarda kabarmış sizde bu analizi koymuşsunuz zaten balık dropsy olmuş. Zannedersem akvaryumunuzda japon için çok küçük yapmanız gireken maddi durumunuz iyiyse balık yeme geliyorsa yem yiyorsa öncelikle sera bakto tabs iç hastalıklar ,dropsy gibi hastalıklarda tedavi ediciyi yemi alıp bununla balığı iyileşinceye kadar beslemek olacaktır tablet yem 275 tane 20 TL. Onun haricinde dropsiyle ilgili bazı eklemeler yapacağım okumanızda fayda var. Bu aşamada temiz su önemli çünkü balık suyu yutuyor ve dışarı atamıyor kirli su içinde kaldığı sürece balığı daha kötü hallere doğru götürüyor.

Dropsy Hastalığı Nedeni :

1)Kötü su koşulları: Balığın başa çıkamayacağı kadar yüksek nitrat seviyeleri ile yem artıklarından ve dışkıdan kaynaklanan çözünmüş organik bileşikler. 



2)Uyum stresi: yeni gelen balığın yaşadığı uyum sorunu veya tanktaki heyrarşinin en altlarında bulunan bir balığın sürekli olarak diğer fertler tarafından yapılan saldırılara maruz kalması. 



3)Suda yaşanmış olan ani değişiklikler: pH'nın fazla düşmesi veya yükselmesi, akvaryumcudan farklı şartlarda veya pH'da beslenmiş bir balığın sizin tankınıza geldiğinde daha farklı değerlere alışmak zorunda kalması.
Dropsy Hastalığı Belirtileri :

Balık bir balon gibi şişer ve gözleri yerinden fırlayacakmış gibi olur. Bazen bu semptomlarla beraber pulları dışa dönük olur. Görünüşü aynı balon balığının şişmiş haline benzer. Tankın üstünden bakarsanız sanki hamileymiş gibi durur ve genelde yüzme hareketlerini kontrol etmekte zorluk çeker. Balık sanki çok yemiş de sindirememiş insanlar gibi sık sık nefes alır. Dışkısı şeffaf ve sümüğümsüdür.
Dropsy Hastalığı Tedavi Yoları/ Sağaltım :

Bu tür etkenler balıkta ya suyun sindirim sisteminde birikmesine ve orada zehirli gazlar oluşmasına yol açar, ya da sindirim siteminde bakteriyel/viral enfeksiyonlara sebep olur. Balık çıkardığından daha hızlı su yuttuğu için karın bölgesi şişer. Dropsy. tıpkı bloat gibi, nadiren tankın diğer sakinlerine bulaşır. Ancak tedavi için siz etkilenmiş balığınızı gene de ayrı bir tanka alın. Erken bir tedavi ile balığınızın kurtulma şansı yüksektir. Dropsy'nin ilk safhalarında balık karnı şiş olmasına rağmen yemesini sürdürür. Balığınıza pellet türü yem veriyorsanız, pelletları bu dönemde ıslatıp beklettikten sonra yedirin, böylece sindirim sistemini zorlamamış olursunuz. Bir kapta akvaryum suyu ile beklettiğiniz pelletlara buzdolabınızda bulabileceğiniz vitamin komplekslerinden birini ekleyin, özellikle C vitamini olan bir kompleks olsun. Pelletleri 10 dakika kadar suda beklettikten sonra balığınıza yedirin. Aynı işlemi pul yem ile de yapın. Yemde bir değişiklik yapmayın, her zaman ne veriyorduysanız onu verin. Antibiyotik içeren yemler de kullanabilirsiniz. Tedavi için kullanacağınız ilaçlar metronidazole veya geniş spectrumlu gram negatif ve gram pozitif bir antibiyotiktir. Piyasada metronidazole içeren ilaçlardan biri Flagyl 500mg (Eczacıbaşı) adı ile satılıyor. Metronidazole'u her 50 litre için 1 hap olacak şekilde suda eritip tanka dökün. 24 saat sonra en az %50 su değiştirin ve tekrar aynı dozajı uygulayın. 3 günlük tedavi sonrası balığınızın şişliği inmemişse tekrar aynı işlemi uygulayın. flagly ilacı sıvılaştırılıp balığın yemleri bu sıvıya atılıp yemler bu ilaçlı suyu çektiğinde 5-10 dakika içinde sonra bu ilaçlı yem balıklara atılıp yedirilirse bununda büyük faydaları oluyor, yahut ignesiz şırıngayla bağılın ağzına ilaçlı suyu yutturmak.
Kullanılan diğer bir ilaç drops'de   TETRA 500 MG 16 KAPSÜL

İngiliz tuzu dorpsyde fazla suyu dışarı atma idrar söktürücü

NLS thera a+ balıkları iç parazitten koruyan sarmısaklı yem
Thera A+, içerdiği sarımsak özü olan Allicin (Allium sativum) sayesinde balıklarda bağışıklık sistemini güçlendirir ve iç parazit oluşumunu engeller. Balığın kondisyon kazanmasını sağlar.
Akvaryuma balık eklenmesi, hastalıktan kurtulma evresi, yavru balık için ayrılması ve balığın yer değiştirmesi gibi balığın stres altında olduğu zamanlarda kullanılması özellikle uygundur.
Thera A+ bir ilaç değildir, hastalıkla mücadelenin eş zamanlı devam ettirilmesi uygun olacaktır.
Thera A+ Formula 1 mm. ölçüsünde granür halde hazırlanmaktadır.
Su kirliliğine yol açmaz. Etçil, otçul ve her iki türde beslenen balıklar için uygundur.

Sera Bakto Tabs;
Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında bakteriyel enfeksiyon tedavisinde kullanır. Dropsy, karınların şişkin olması, pulların kabarık ve gözlerin fırlak olması, sallantılı hareketler göstermeleri, renklerin koyulaşması, iştahın azalması ve sonunda tamamen isteksiz bir durum almaları balıkların iç organlarının bakteriler nedeniyle enfekte olduğunun işaretidir. Bacto Tabs kullanarak hem hasta olanları tedavi eder, hem de henüz hasta olmamış olanları korumuş olursunuz.

Ürünün Kullanım Şekli;
Her gün, iki kez 1 tablet, 7 gün boyunca devam edilmelidir. Tedavi esnasında iyi bir havalandırma sağlayınız ve başka bir besin kullanmayınız. CO2 sistemini ve ultraviole lambayı kapatınız. 8. gün akvaryum suyunu % 50 oranında değiştiriniz, sonra Sera Agutan ve Sera Nitrivec ile yeni su hazırlayınız. Bu durum Sera Bacto Tabs kullanımı ile yok olan yararlı bakterilerin yeniden oluşumu için gereklidir. Tuzlu su akvaryumlarında omurgasızlar ile kullanmayınız.

Ürünün İçeriği;
Balık unu, bira mayası, buğday unu, midye, tubifex, kankurdu, spirulina, bitkisel içerik, morina balığı yağı.

Uyarılar;
* Çocukların ve ev hayvanlarının erişemeyeceği bir yerde muhafaza ediniz.
* Sadece süs balıklarının kullanımı içindir.
* Tedavi sırasında diğer yardımcı ürünleri kullanmayınız.
* Kuru ve serin bir ortamda muhafaza ediniz.

mesutok2014-03-11 09:23:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir