Ramirezi Su Problemi


nonstopÇevrim Dışı

Kayıt: 27/09/2014
İl: Içel
Mesaj: 33
nonstopÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2017 12:17
Arkadaşlar akvaryumcudan ramirezi aldım. Balıklar afallayınca ve kararınca testleri alıp akvaryumcuda soluğu aldım. Akvaryumcunun suyunun pH seviyesi 5.0, TDS ppm 295, benimki ph 7.4, TDS ppm 265. Kimyasal kullanmayı sevmeyen biri olarak suyun TDS ppm değerini reverse osmaz ile kademeli olarak 4-5 günde 100-120 ye çektikten sonra torf kullanmayı düşünüyorum. Akvaryumcuya suyun ph ını nasıl bu kadar düşürdüğünü sordum. ph minus kulandığını söyledi. AKvaryumda bir miktar meşe yaprağı (dalı) ve yati kökü var. Tabanda kum yok. Tabanda kum olmamasının sebebi Türkiye'nin en büyük akvaryum malzemesi satıcılarından birinden quartz dere kumu diye aldığım kumun midye kırığı çıkması, arayıp durumu anlattığımda onu kullanamıyor musunuz cevabı almamdır. Aslında bu balıkları koymadan önce ph'ı 8.1 olarak ölçmüştüm. Yati kökü ve meşe yapraklarını etkisiyle 3 günde 7.4 e düştü. Hiç dokunmadan takip mi etsem diyorum. Çünkü daha düşecek gibi sanki.
Ben sıvı kullanımından iyi marka olsa bile biraz çekiniyorum. Başkaca önerisi olan var mı acaba?

[B]NOT:[/B] Ani ph düşürmek istemiyorum. Arkadaşlar lütfen sirke, limon tuzu, HCL, fosforik asit vs. önermeyiniz. Bu tür müdahalelere çok karşıyım.[:cik:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kutluturkÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 140
kutluturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2017 17:38
Merhaba,

Akvaryum PH'ı ile [B]kesinlikle[/B] oynamayın. Midye kırığı kum PH'ınızı doğal olarak yükseltir, onu çıkarıp PH'ı doğal olarak düşüren bir kum kullanabilirsiniz. Yada inert bir kum alıp, filtreye peat torf ekleyebilirsiniz. PH'ınızı asidik dengede tutar.

Akvaryumcunuzun suyu aşırı asidik ve bu derecede akvaryum bakteri döngüsü aksamaya başlayabilir. Siz 6 ila 7 arasını hedefleyebilirsiniz.

Ben 6.4 PH ile cüce güney amerika çiklitlerine sorunsuz baktım. Üreme de sorunsuz gerçekleşmişti.

Bitkili tanklarda CO2 enjeksiyonu ve bitki kumları PH'ınızı zaten doğal olarak asidik tutacaklardır. Bitkili tank deneyebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2017 20:06
Meşe yaprağı ve yati kökü zaıf asitlerle pH'ı düşürür, suyun kH'ı kumun da desteği ile direnç gösterir ve pH düşüşü sınırlanır. pH minus güçlü asittir, akvaryumdaki kH'a bakmaksızın pH'ı düşürür. Bence osmos ve kum değişimi doğru tercih olacaktır. Osmos, sık su değişimi ve küp tubifeks üçlüsü ile baktığım hemen her cüce cichlidi (ramirezi, kakadu, agassizi, inka, bitaeniata, candidi) üretip büyüttüm.

Beğenenler: [T]174072,ryzend[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nonstopÇevrim Dışı

Kayıt: 27/09/2014
İl: Içel
Mesaj: 33
nonstopÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2017 21:35
Teşekkür ederim arkadaşlar. Akvaryumda kum yok zaten. Güney Amerika balıklarına midye kırığı kum koymaktansa hiç koymamayı tercih ettim. Ileride uygun kum bulunca eklerim. Bu gün 60 litrelik akvaryuma 20 damla pH minus eklediğim 10 litre Ro suyunu ekledim. PH da 0.2 değişim oldu. Balıkların rengi anında düzeldi. Artık daha ağırdan alabilirim sanırım. Alvaryumda kum olmadığı için pek fazla bitki ekleyemiyorum. Yati kökünün uç kısımlarına Sarılı java moss ve 1 Kök de elodio Köküne aluminyum ağırlık bağlayıp attım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir