rasbora


metamorfiksistÇevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2011
İl: Van
Mesaj: 822
metamorfiksistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2012 13:38
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Beyaz benek ve iç parazit gözlerde şişme bazılarında elektrik çarpmış gibi dönme yamuk kalma, bazılarında yüzeye yakın bazılarında sürüden ayrı yüzme, sürtünme

Akvaryum Kapasitesi (litre): 160

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 5 k. karides 2 e. salyangozu, 8 adet rasbora

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):  sıcaklık:25

Filitrasyon: 300l/h askı filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: deep beyaz benek

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 1 aylık nitriveç ve aşı ile kurulmuş akvaryum. Bol bitkili.. 7 gün önce dinlendirilmiş kültür eklenmiş havalandırılmış su ilavesi yapıldı.


Aldığım rasbora sürümde ilkin birkaç tek beyaz benek vardı ve deep beyaz benek kullandım.. Birkaç gün sonra farkettimki bir tanesi üstte yüzüyor ve gözü de dışarı pörtlemiş durumda hemen onu ayırdım ve kısa süre sonra elektrik çarpmış gibi hızlıca dönerek öldüğünü gördüm.. İç parazit(belki dropsy) diye düşünüyorum.. Sadece bir kere salyangozlara attığım dip yemini bunlar yedi ona da bağladım, en son koyduğum bitkiyi dezenfekte etmemiştim ona da.. Kimisi bulaşıcı demiş kimi bulaşıcı olmadığını belirtmiş.. Sürtünme de var.. Sera iç parazit için olan tablet yemlerden istettim.. Tetra general tonik bulamadım maalesef.. Bugün yüzde 35 su değişimi yapmayı düşünüyorum.. Solungaçlarda kızarıklık vardı o geçmiş bu sabah gördüğüm kadarıyla.. 
Bu durumda ne yapılabilir.. Balıkları kurtarırsam kesinlikle uv filtre alcm bundan sonra..

Hastalıklar hakkında bilgim var ama böyle birden çok hastalığın bir arada görülmesi ve bulaşıcılığı konusundaki endişelerim beni açmazlara sokuyor. Ne yapılabilir?




Bir de deep vitamin kullanmıştım. Özkoçak2012-09-26 17:02:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nuisanceÇevrim Dışı

Kayıt: 07/07/2012
İl: Bursa
Mesaj: 336
nuisanceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2012 21:08
Anlattığınız durumda ki hastalık sayısı çok fazla, hasta olan balıkları havalandırılması iyi olan bir akvaryuma ayırmalı ve orada tedaviye hemen başlamalısınız.
Her ihtimale karşı sağlam olan balıklarınıza da aynı ilgiyi gösterip herhangi bir risk oluşumunu ortadan kaldırmalısınız.
Beyaz benek gördüğünüz balık hangi akvaryumdaysa dip çekimi yapmalısınız aksi takdirde o akvaryumda ki bütün balıklarınızda beyaz benek görmeniz kaçınılmazdır.
Ana akvaryumunuzda ilaç kullanıp biyolojik dengeyi bozmamanızı öneririm.
Şüphelendiğiniz her balığı ayırın lütfen.

Ve salyangozlara farklı yem kullandığınızı yazmışsınız, yem çeşitlerinizi ve hangi canlıya hangi yemi verdiğinizi belirtirseniz daha net cevaplar alabilirsiniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

şhadowÇevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 117
şhadowÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2012 21:08
Halil bey merhabalar ;

Öncelikle ilaçların etkilerini hemen göremeyiz hastalığın başlangıç aşamasında olan balıklardaki değişimi zamanla görüceksiniz tabiki. Ama artık hastalık süreci baya bi ilerlemiş balıklarda yapılabilicek pek birşey yok malesef balıkları aynı tankta bulundurmayınız.

Şu aşamada sizin yapmanız gereken tankın suyunu değiştirip akvaryumun ısısını düşürmenizi öneririm belirli bir süre için bakteriler derece düştükçe üremeleri o oranda azalır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metamorfiksistÇevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2011
İl: Van
Mesaj: 822
metamorfiksistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2012 14:10
Salyangoz ve karidesler için spirulina geniş pul yem formunda olanları atıyorum ama arada sırada bildiğiniz dip yemi diye satılan yemlerden kullandım.. Balıklarımı da bitkisel ağırlıklı 3-4 çeşit kaliteli ve taze yemle azar azar besliyorum..
Şüphelendiğim balıklar neredeyse sürünün yarısı kadar.. Beyaz benekler yok oldu neredeyse bitti  ama ölümler sürüyor.. İlginç yanı hiç belirti olmayan capcanlı balıklarında sabah kalktığımda iskeletlerini buluyorum(elma salyangozları hemen tüketiyor)


Suyun üstünde köpükler gördüm suyun kalitesiyle ilgili bir durumdanda şüphelendim  ve  Su değişimini yüzde 35 yapıp dip çekimini gerçekleştirdim, önümüzdeki 2 gün boyunca aynı oranda değiştircm. Uv filtre takcm 2 güne başkada yapabileceğim birşey yok heralde

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir