ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
şhadow
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Şubat 2006 21:46
Son Ziyaret:
05 Mart 2018 10:24
Toplam Mesaj:
117 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert Özbey
Doğum Tarihi:
21 Ağustos 1989
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Turizm,Otelcilik - İnşaat
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert Özbey
İstanbul/kozyatağı
saygılarımla;

SON 10 MESAJI

Hobiye Dönüş ..
Merhaba Sevgili arkadaşlar ;

Uzun bir süre ara verdiğim Akvaryum macerasına geri dönüş yapmak istiyorum . Sizlerden yaklaşık 200 litreg bir tanka cichlid türlerinden tavsiye vermenizi beklerim . Şimdilik bir tankla başlayıp sonralarda yavru tank ve büyütme tankı olarak düşünüyorum . Temel bilgiler , besleme ve büyütme olarak hemen hemen her şeyi hatırlasam da yinede dişi erkek oranı ile birlikte yavru alabileceğim anlaşabilen balıkları bekliyorum sizlerden .

Şimdiden teşekkür ederim ;


Akvaryumum ciklet türleri için uygunmu?
Pardon koloni yazmışım :). Yani yanlızca çiftleri tankında bulundurmalısın öbür balıkları çıkartırsan hem yavruların ana tankta gelişimini sağlarsın hemde çiftlerin öbür balıkları yavru ve kuluçka aşamasında yıpratmasını önlemiş olursun Burakcım.
Osvar ve Vatoz
Hayır herhangi bir sıkıntı olmaz, yanlız dediğim gibi vatozları 5cm veya daha büyük alın mutlaka.
Osvar ve Vatoz
Demir bey merhabalar ;
 
Vatoz hemen hemen tamamen etçil olmadığı sürece bütün balıklarla beslenebilir bu hususta dikkat etmeniz gereken oscarların boyutlarından büyük bir vatoz almanız ve mümkünse birden çok alırsanız bu büyüklükte bir tankın yosunlarının engelini bir nevi almış olursunuz.
 
Kesinlikle vatoz almanızı öneriyorum tabiki oscarlar arada sırada uğraşıcaklardır ama vatoz balıklarının sert yüzeyi ve dayanıklı kalın derileriyle boyut olarak büyük almanız sonucunda bir sıkıntı olucağını düşünmüyorum .
 
Saygılarımla ;
canlı doğuran
Tunahancım merhabalar ;
 
70 litrelik akvaryumunda öncelikle akvaryumunun iç dekorunda bol bitkilendirme yapmanı öneririm, ileride canlı doğuran yavruları bu bölgelerde saklanıp ana tankta büyüme imkanı yakalayabilirler.
 
Balık türü olarakta önerebiliceğim,
 
Lepistes,kılıç kuyruk,black moli,plati,valifera ,ve green moscow lepistes türlerinden ayrıca vatoz ve çöpçüde almayı unutma .
zebralar yuvalarının anında artık pek durmuyo
Asım bey merhabalar ;
 
Zebralarınız akvaryumda belli bir alanı kendilerine ayırmışlar veya bunun arayışındalar şuanda, hergangi bir problem yok gibi gözüküyor . Zebralarda üreme çok kolay olduğundan uygun alanı bulduklarında sorun ortadan kalkıcaktır
Beslediğim Tanganyika Ve Malavilerden Güzel Kareler.
Koray bey balıklarınız şahane gözüküyor maşallah, bende yeni kuracağım tankımda tropheus beslemeyi düşünüyorum, Tropheuslar için önerebiliceğiniz yem veya yaşam koşulları nelerdir. Yanına anlaşabiliceği ne tür koymalıyım sizce ?
Akvaryumum ciklet türleri için uygunmu?
Burakcım yavru sp ve iceman bakabilirsin eş tuttuklarında ise çiftleri kendin alıp diğer kolonidekileri ayırıp güzel bir oluşum kurabilirsin .
Green Terror Yanına Balık Seçimi
Merhaba Eren ;

Green terror'lerin yanına pek balık koymanı önermem heleki çiftlerse ve meleklerle aynı ortamda sorun yaşatacaklardır. Kendi türlerine karşı bile çok agrasif türler yani çiftinden başka akvaryumda pek balık barındırıcak gibi durmuyor .
Akvaryumum ve balıklarım nasıl?
Merhabalar Mehmet bey ;

Akvaryumunuz dizayn olarak fena değil ancak arka fonu eğer frontosa besliyecek iseniz daha koyu tonlarda kahverengi olabilir mesela kayalık tarzında kullanmanızı tavsiye ederimki doğal yaşam ortamlarını belli bir düzeyde yakalasınlar.

Balıklarınız gayet hoş gözüküyor. Sayıları bu sayıda kalmıycak sanırım akvaryuma göre çok azınlık kalmışlar koloninizi büyütmenizi öneririm yanlarındada calvus besleyebilirsiniz önerim.



SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.