red chimba agzı dolu dişi tuhaf hareketler?


07CichlidÇevrim Dışı

Kayıt: 23/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 24
07CichlidÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2011 19:10
Öncelikle hepinize selamlar arkadaşlar.  Aklıma takılan birkaç şey sormak istiyorum sizlere. Şimdiye kadar baktıgım normal ciklet türlerinin hiçbirinde ağzı dolu dişinin yem yedigine şahit olmamıştım.Ancak chimbalarım yavru aldıgında bile ilk gün dahil ,en az dier balıklar kadar yeme saldırıyor ve yiyorlar. Ama bu şekilde sanki her geçen gün balıgın agzı küçülüyor gibime geliyor.Birde 2-3 tane dişim bu şekilde  yavruyu aldıktan mak. 1 hafta sonra yavruları attı.  Her yem yediginde yavru kaybı oluyormudur merak ettim. Yem yemesi normal bi hareketmi yoksa anneyi dier balıklardanda korumak için ayırmakmı daha dogru olur? Tekrar koloniye kabul edilmeme sorunu olabileceginden bunu düşünmüyordum ancak ayırıp yem atılmamalımı?
     Ve önemlisi agzı dolu dişi şu an 9. gününde filan. Genelde 17.-18. günden sonra kusturuyorum. Ancak bu dişi şu an garip hareketler yapıyor. hava kabarcıklarının çıktıgı yere geleip kafası üstü duruyor. Su akımıyla bi yukarı bi aşşagı hızlı olmasada savruluyor. ve bazen ters dönme noktasına kadar geliyor. Diger balıklarda arada kovalıyor.Bir sorunu olabilirmi? Ne yapılmalı?
   

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cagdas OZDOGANÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2010
İl: Bolu
Mesaj: 2064
Cagdas OZDOGANÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2011 14:50
Tropheuslar yumurta aldıktan ortalama 10 gün sonra ufak yem parcalarını yemeye baslarlar. Ancak yeme diğer balıklar kadar iştahlı saldırmaları normal değil.Erken yem yemeye baslarsa ,yemle birlikte yumurtalarıda yutar ama 10. günden sonra pek eksilmez yumurtalar.
Tuhaf hareket eden dişi ise yumurtaları tutmakta zorlanıyor.İlerleyen asamalarda yavruları salmak için basını eğebilir ama daha 9. gündeyse ilerde çok zorlanacak veya yumurtaların birkısmını eleyecektir.
Ters dönmesi ise tamamen sıradısı.Bi sorun olduğunu gösteriyor. Fakat dişi balıkları tanktan kesinlikle ayırmayın.
Kolay gelsin...
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir